Forum WL
Pogłoski transfefowe 2025 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Transfery Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Wątek: Pogłoski transfefowe 2025 (/showthread.php?tid=104)

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - joseph - 03-06-2025

(03-06-2025, 11:44)galis napisał(a): Generalnie szkoda, Grajek sprawdzony, dał radę nawet na skrzydle więc odpada element zagadki. Z drugiej strony budżet nie jest z gumy a nie wiemy jakie mają plany.
Tak czy inaczej, jest tyle pieniędzy do podniesienia z boiska że solidne transfery to już nie ryzyko a inwestycja.
Jeśli to s3,14erdolą po raz kolejny i jesienią będziemy zwalniać Trenera za "brak wyników" w lidze to pozostanie już chyba tylko Marsz na Wronki

To w kontekście ewentualnego powrotu Gumnego brzmi jak niezły bon mot   Big Grin

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Antonio - 03-06-2025

(03-06-2025, 12:14)Icek napisał(a): I co to ma do rzeczy?

Gholizadeh w obecnym sezonie  mial 2 razy więcej minut, niż Gumny w ostatnich dwóch. A jak już chcesz faktycznie porównywać, to przyrównaj dwa sezony Aliego z okresu przed przejściem do Lecha z dwoma ostatnimi Gumnego. W pierwszym Ali miał bardzo dobry sezon w Belgii, kolejny z resztą. W następnym  złapał kontuzję na wiosnę w Turcji i wtedy wzięliśmy go w lecie. Więc wzięliśmy go po kilkumiesięcznej przerwie. Gumnego nie ma w piłce praktycznie od dwóch lat, a i wcześniej w Augsburgu szału nie robił.

No i pytanie, czy na maraton jesienny my potrzebujemy zawodników w formie, jaką miał Ali po przyjściu do nas, skoro już padło takie porównanie? Według mnie, Ali w pierwszym sezonie z pewnością nie dał "śmiało rady" w Ekstraklasie.

No ale to Ty wątpisz, że po dwóch sezonach z małą liczbą minut można dać jakość drużynie więc Ali Gholizadeh ci odpowiada, że można. 
W sezonie 2022/23 Gumny był podstawowym piłkarzem Augsburga. Grał więcej i z lepszym efektem niż Rasmus Carsensen w zeszłym sezonie. 
To dużo więcej mówi o Gumnym jako wzmocnieniu Lecha niż porównanie sezonów piłkarza który wraca po kontuzji z piłkarzem który już wrócił dodatkowo w słabszej lidze.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Icek - 03-06-2025

Gumny wraca po praktycznie dwuletniej pauzie spowodowanej kontuzjami. Ot, taki szczegół, który, nie wiem dlaczego, Ci umknął .
Gdzie Ty tutaj widzisz porównanie z Carstensenem, czy nawet Alim? Kto przychodził do Lecha po takim czymś i "śmiało dał radę" w ekstraklasie?  Tylko nie pisz proszę, że o tym nie wiedziałeś, albo że ja o tym nie napisałem.

Jeśli chodzi o Carstensena, to z wypowiedzi Rutka można wywnioskować, że na teraz nie są dogadani z Niemcami, ale temat jeszcze nie jest zamknięty.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - uncoolben - 03-06-2025

Wg Goal.pl Lech zamieścił ogłoszenia dot. 2 pozycji w obronie na Transfer roomie - dwa odnośnie stopera: z kartą w ręce (300 kEUR/rok) lub na wypożczenie (240 kEUR/rok) - oraz na prawego obrońcę (500 kEUR za definitywny transfer + 300 kEUR/rok dla zawodnika).

Czyżby lewy obrońca już namierzony i trwają negocjacje? No i czy temat Gumnego upada?

Pytanie, czy można na tej podstawie wysnuć jakiekolwiek wnioski poza tym, że na te pozycje faktycznie kogoś szukamy? Czy kiedykolwiek wzięliśmy kogoś poprzez tą platformę? Ten temat pojawia się już od wielu lat.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - secret - 03-06-2025

(03-06-2025, 14:06)Icek napisał(a): Gumny wraca po praktycznie dwuletniej pauzie spowodowanej kontuzjami. Ot, taki szczegół, który, nie wiem dlaczego, Ci umknął .
Gdzie Ty tutaj widzisz porównanie z Carstensenem, czy nawet Alim? Kto przychodził do Lecha po takim czymś i "śmiało dał radę" w ekstraklasie?

Chyba Kownacki miał podobnie.

Przypadek podobny, ale jednak nie  do końca, bo on doznał kontuzji jakoś w październiku 2021, więc przerwa nie trwała zbyt długo, bo w styczniu pojawił się już na boisku. Wcześniejszy sezon miał bardzo dobry, gdzie zaliczył 7+5. Ale przecież nie to jest najistotniejsze. Nawet wtedy, jak przychodził, to był wielką niewiadomą ze względu na tą kontuzję, a tutaj mamy zawodnika, który od dwóch lat przez ten kontuzje w ogóle praktycznie nie grał, więc pisanie o tym, że "śmiało da radę" jest po prostu niczym nie podpartym życzeniem. Oby się spełniło, chociaż moje jest inne, ale podobno zbyt drogie jak na teraz.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Róża - 03-06-2025

My tu gadu gadu o Rasmusie za 2 miliony a klub szuka kogoś za 500 tysięcy. Czyli nic nowego.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Skorpion - 03-06-2025

My za chwilę to będziemy marzyć o tym Gumnym jak to pójdzie w tą stronę i przyjdzie jakiś Fiabema.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Luqu - 03-06-2025

Tak czytam co piszecie i ciekaw jestem, skąd info o Gumnym? Ktoś coś gdzieś szepnął, czy tak sami wywnioskowaliście?
Pytam, bo sprawdziłem, że na transfermarkt przy gumnym widnieje informacja o 51 % szansie transferu do nas, a to całkiem sporo.