![]() |
Ekstraklasa - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Ekstraklasa (/showthread.php?tid=9) |
RE: Ekstraklasa - Okonamaroko - 31-03-2025 (29-03-2025, 20:25)rojber napisał(a): Niemożliwe, wielki Siemieniec dał się ograć w Gdańsku? Śmiesznie brzmi po laniu od wielkiego Śląska. ![]() RE: Ekstraklasa - rojber - 31-03-2025 (31-03-2025, 10:38)Okonamaroko napisał(a):(29-03-2025, 20:25)rojber napisał(a): Niemożliwe, wielki Siemieniec dał się ograć w Gdańsku? Nie widzę związku. Pisałem w kontekście wcześniejszej dyskusji nt Siemieńca. A to, że Lech może dostać wpierdol od każdego to zupełnie inna para kaloszy. RE: Ekstraklasa - Skorpion - 31-03-2025 My patrzmy na Siebie bo teraz nawet mecz Raków-Jaga musiałby się skończyć obustronnym walkowerem aby nam coś to dało. Tak nas załatwił pseudo idiota z Danii i panienki na boisku. RE: Ekstraklasa - Gugus - 31-03-2025 Raków z milowym krokiem ku mistrzostwu. Fenomenalna forma kuzyna Haalanda. RE: Ekstraklasa - Skorpion - 31-03-2025 Cóż... 6 pkt myślę, że to ten moment. Wypierdalaj magiku z Danii. Niech przyjdzie ktoś kto jeszcze powalczy o utrzymanie trzeciego miejsca z tym składem pizd (mam nadzieje, że po ostatnich wypowiedziach Ishak traci opaskę) i w przyszłym sezonie z słabym składem spróbuje pobić się o cokolwiek. Dla tych wszystkich dla których się nic nie stało: Puszcza Radomiak Pogoń Śląsk Stal Jaga Korona i Widzew. Na kim mają stracić 6 pkt? RE: Ekstraklasa - Kleju - 31-03-2025 Grom, daj już sobie spokój. Chociaż Ty nie męcz swoimi wypocinami. Mistrzostwo odjechało. Ale nikt tu nie będzie przy tym akceptował takich prymitywnych tekstów. RE: Ekstraklasa - Skorpion - 31-03-2025 Jaki kurwa Grom.. ale dobrze to słucham na spokojnie co się jeszcze musi stać aby wywalić tego trenera? Mamy spaść z podium? Czy osoby wierzące w trenera mają świadomość jaką katastrofą się to skończy? Słucham na spokojnie. RE: Ekstraklasa - Mosina - 31-03-2025 Parafrazując Poniedzielskiego: "Nie można zmienić Groma, można zmienić nick ale to nic nie zmieni" ![]() Poziom onetu. Nawet jak masz rację, bo wszyscy jesteśmy wkurzeni, to niestety całą merytorykę wręcz zabijasz prymitywizmem. Wszyscy Ci to mówią, a Ty w każdym wpisie to samo. Czego oczekujesz? Jakby Raków nie wygrał to nasza przegrana byłaby mniejsza? Jesteśmy słabi i nie zasługujemy na Majstra. Od kiedy kibicujesz Lechowi, od września 2024? Tak samo pisałeś o Bromie, Rumaku, a pewnie i wcześniej o Skorży gdy tracił pierwsze miejsce w tabeli...Nie trener jest problemem chociaż może oczywiście wiele rzeczy przykryć, oraz jest świetnym kozłem ofiarnym. Wymienić, mamy pól rundy spokoju. brawo! RE: Ekstraklasa - Skorpion - 31-03-2025 Ok skoro to nie wina trenera i piłkarzy to kogo? Kto powinien ponieść konsekwencję klęski jaką ponieśliśmy? Ludzie nawet tutaj piszą, że jesteśmy Lech Poznań i musimy wymagać mistrza i pucharu ale widać dla niektórych jakiś magiczna stabilność trenera i dobro zawodników są ważniejsze. Jedyne co potrafią to ,,jebać rutka" on jest winny i to wszystko. No cóż z takim podejściem to za parę sezonów to możemy mieć problem ... z utrzymaniem. RE: Ekstraklasa - MichalM - 31-03-2025 @Skorpion a) Czy zmiana trenera coś pomoże, patrząc na historię, nie wliczając Skorży? b) Czy trener w Lechu odpowiada za transfery? c) Czy nowy trener zmotywuje piłkarzy albo dorobi im jaj? Jeśli nie to po co zmiana trenera? d) kto odpowiada w Lechu Poznań za kadrę jeśli nie jest to trener? e) Czy Piotr Rutkowski kiedykolwiek dotrzymał słowa? Nie wliczając słynnego "ja się nie poddam"? f) Czy jeśli właściciel jest bezjajeczny to wejdzie do szatni i zrobi raban czy będzie siedział cicho w swoim gabinecie? g) Czy kiedykolwiek zauważyłeś u osób zarządzających pasje, chęć zwycięstwa bądź parcie na zdominowanie ligi? h) czy piłkarze mają wolę walki? i) czy piłkarze będą oddawać pot mając spokój, co msc wypłatę bez żadnych kar, opr itd? Reasumując Lech Poznań nie jest klubem TOP, jest klubem z predyspozycjami do bycia TOP. W Lechu jest chłodna kalkulacja i należy się z tym pogodzić. Nie będzie uderzenia pięścią w stół, nie będzie pasji i chęci bycia pierwszym w Polsce. Nie jest to wina trenera, piłkarzy bo oni sami siebie nie wybierają, nie zarzadzają, nie ściągają do klubu. Jeśli zarząd nie chce być pierwszy to dlaczego piłkarze mieli by chcieć? Dla wszystkich okienkiem wystawowym jest LKE czy LE i to tam zarząd celuje by sprzedać drożej, takiej kupić, patrz Andersson, Ba Loua, Johansson itd. Osobiście już dawno się pogodziłem, że Lech Poznań będzie klubem od 2-4, 1 raz na kilka lat. Dlaczego? To już nie pytanie do mnie aczkolwiek twierdzę, że odpowiedź może być jedna "bo tak łatwiej, taniej, bez oczekiwań" Szczerze, nie zdziwię się jak piłkarze i zarząd chcieli przywrócić znów wiarę przy Bułgarskiej za poprzedni sezon, stąd wyniki w pierwszej rundzie. Ale trzeba zaciągnąć hamulec, bo będzie mniej problemów. |