![]() |
Ekstraklasa - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5) +--- Wątek: Ekstraklasa (/showthread.php?tid=9) |
RE: Ekstraklasa - m94g - 01-04-2025 Teraz pytanie jaka będzie odpowiedź z kotła podczas meczu z Koroną na to wszystko co się odjebało na wiosnę? Wiadomo każdy jeszcze wierzy sercem ale rozumiem już chyba każdy widzi, że potrzebny nam cud, żeby mistrza zdobyć. Aktualna sytuacja nie powinna zostać bez odzewu z trybun. RE: Ekstraklasa - MichalM - 01-04-2025 Co to zmieni? Czy po "kur.. mamy dość" albo ostatnie "balandze" coś się zmieniło? Nic się nie zmieni dopóki będzie wpływ z tv, zawodników i na końcu z biletów + akcesoriów. Rozwiązania, które były zastosowane, a wymienione wyżej nic nie wnoszą i nie będą wnosić. Jedynie, najgłośniej było o racach rzuconych na boisko podczas meczu gdzie mieliśmy dość jednak żeby to zadziałało i zabolało, powinno odbyć się w serii tzn kilka-kilkanaście meczów. Tak wejdą zakazy czy zamknięcie stadionu ale to daje mniejszy wpływ do kasy a stacje telewizyjne niechętnie transmitują takie mecze + redaktorzy nagłaśniają odrazu sprawę. O "liściach" czy "rozmowach wychowawczych" nie ma sensu wspominać bo dzisiaj piłkarze to najemnicy, podwiną kiece i zaraz będą gdzie indziej. Szczerze to czasami mam wrażenie, że gadka prezesa jak i transparenty na nich są pod publiczkę, ot takie zagranie PR. Oni coś robią i my coś robimy, a nic z tego nie wynika. RE: Ekstraklasa - rojber - 01-04-2025 Oczywiście, że najlepiej jest wszystko zrzucić na barki trenera. W tym wypadku weźmy jednak pod uwagę to jaki skład zastał Duńczyk. Ilość szrotu jak się okazuje jest przeogromna. Odpaliliśmy kilku parodystów zimą ale mimo to nadal ławka rezerwowych wygląda delikatnie mówiąc słabo. Wystarczy, że na danej pozycji ktoś wypadnie albo zaliczy zjazd formy i jest sraka bo nie ma wartościowego zawodnika by go zastąpić. Na prawdę strach pomyśleć co by było gdybyśmy grali na kilku frontach. I tutaj za ten stan rzeczy trudno winić trenera. I tak w mojej ocenie wywarł jakąś presję zimą i udało się wykonać kilka sensownych ruchów transferowych. Oczywiście inna para kaloszy to forma zespołu po przerwie zimowej. Nie wiem co tu się odjebało. Wiem jednak, że w tym klubie oprócz trenera i jego asystenta jest potężny sztab ludzi odpowiadających za różne aspekty w przygotowaniu zawodnika. I to jest to o czym pisałem wcześniej w innym wątku. Możemy zmieniać trenera co roku ale kto by tu nie przyszedł schemat jest taki sam. Na początku fajnie żre a później się pierdoli. Bez potężnego wietrzenia biur począwszy od Dyrektorków i Prezesów schodząc niżej po pion odpowiedzialny za scouting czy trenerów odpowiadających za przygotowanie fizyczne, motoryczne czy jakie tam jeszcze można wymyślić. No i oczywiście statysta Dudka, ten to dla przykładu powinien wylecieć jako pierwszy. Co do samych szans na tytuł to są nikłe ale nie jest jeszcze przesądzone, że Raków to wygra. Oczywiście patrząc na ich powtarzalność wydaje się mało realne aby to spierdolili ale nie takie rzeczy działy się w eklapie. RE: Ekstraklasa - Skorpion - 01-04-2025 @MichalM a) marzeniem jest powrót Skorży ale to już chyba tylko marzenia. Jeśli nie spróbujemy to się nie dowiemy. Jaki jest sens zostawianie tego trenera? Widzisz jakąkolwiek szansę na coś więcej teraz albo w przyszłym sezonie? Jakiś promyk nadziei? b) patrząc na zaciąg zimowy to pewnie przyłożył do tego rękę ale generalnie szkodnikiem jest Rząsa. Inna sprawa, że tak naprawdę tylko Gonzales wzięty na doczepkę z pośredniaka nie nadaje się do niczego pozostałe transfery im wyszły. c) jak mu się da odpowiednie środki to i owszem zmotywuje. Jakoś innych klubach da się. Tylko nie u Nas. d) akurat ten trener na pewno ma coś do powiedzenia w tym temacie. Tak zgadzam się, ze Rutkowski to największe zło ale zmienimy to? No nie to po co rozmowa o tym pionku. h i) nie mają zrobiło nam się tu Zagłębie Lubin zresztą tutaj nawet nie jedzie się po słabych piłkarzach bo mu psychika siądzie. Więc o czym my gadamy. Ta kalkulacja w Lechu nic nie daje tylko się cofamy bo inni inwestują i wyniki osiągają a my? a my nie. Odpowiedź z kotła w Co ty wierzysz? Był jakiś tam transparent ,,tylko zwycięstwo" i cyk odhaczone. Gabinety do wyczyszczenia są już dawno. Choć ostatnie okienko nawet jakoś wyglądało. Nie licząc Gonzalesa ale ten pion to tu na zapchajdziurę trafił Czyli generalnie nie ma mistrza. nie ma pucharu niech sobie trener dalej pracuje może za trzy lata będzie albo za dwa się go wywali. Super podejście. RE: Ekstraklasa - rojber - 01-04-2025 Dyskutujemy o Rutkowskich bo tylko zmiana właściciela coś tu może zmienić. Niestety ale tak wygląda rzeczywistość w tym klubie. No a, że to na ten moment mało realne to wydaje mi się, że szkoda naszych nerwów i strzępienia ryja. Jeszcze kilka/kilkanaście la temu można był łyknąć wypociny Rutkowskich o zmianie podejścia w prowadzeniu klubu i, że będzie lepiej. No ale za którymś tam razem te kłamstewka i mydlenie oczu przestają być już wiarygodne. Zmiana trenera, ok, ale co dalej? Kto? Przyjdzie jakiś średniak, zagramy fajnie rundę i potem będzie to samo. Ja osobiście tym razem rozegrałbym to inaczej. Wypierdoliłbym nieudaczników pokroju Dudka i osoby odpowiedzialne za przygotowanie fizyczne. Zweryfikowałbym dział scoutingu i również rozliczył poszczególne osoby. Oczywiście trzeba pozbyć się statystów z ławki rezerwowej. I wtedy niech duet trenerski się wykaże. No ale jeśli tam jest kółeczko wzajemnej adoracji i kolesiostwo rodem z partii politycznych to raczej o takim wariancie możemy pomarzyć. RE: Ekstraklasa - MichalM - 01-04-2025 @Skorpion moja nadzieja na coś więcej, jakiś promyk jak piszesz już dawno zgasła. Napisałem w podsumowaniu co sądzę. Kilka lat temu przestałem żyć nadzieją. Ja już się nie łudzę jak w znanym memie chłopiec. Dzięki temu mam mniej nerwów i lepsze życie. Im więcej osób zrozumie działanie tej korporacji tym szybciej dojdzie do zmian. RE: Ekstraklasa - Skorpion - 01-04-2025 Ja Cię rozumiem. Tylko, ze zawsze dyskusja o trenerze i piłkarzach jest sprowadzana do poziomu ,,eee po Rutkowski to chuj" no ok. Tak jest i co dalej? Kupi ktoś od niego klub? Nie.. bo po pierwsze on nie chce sprzedać a po drugie nikt kupić. Ja w tym trenerze nie widzę nic. Nie ma charyzmy nie ma wiedzy (cały czas jedna taktyka przez cały sezon serio) nie ma nic. Stoi dziadek osowiały i potem gada na konferencjach nie wiem. Byłbym pierwszy do obrony trenera który żyłby klubem. I było by widać po nim walkę o klub i mistrza. A tutaj mamy jakiegoś memeje coś sobie tam popieprzy i tyle. Zawodnicy to samo. Przecież im się gołym okiem nie chce. Wywalone w nas mają? Na serio tego nie widzicie? RE: Ekstraklasa - MichalM - 01-04-2025 Byłbyś za Feio? Trener żyjący, z "charyzmą" Jak sam zauważasz wszystko jest sprowadzane do P.R. To teraz odpowiedź proszę na pytanie. Jak ma funkcjonować klub skoro głównym winowajcą jest w/w minimalista, w strefie komfortu? Co przyniesie zwolnienie trenera przez tego pana, który go m.in. wybrał? Który zatrudnia osoby do wszystkich pionów w korporacji? Nic się nie zmieni, kółeczko będzie się toczyć. RE: Ekstraklasa - Skorpion - 01-04-2025 Taki trener do Nas nie przyjdzie bo to kłóciło by się z tym o czym Ty napisałeś. Prezes nie mógł by sobie pozwolić na minimalizm. Ale Rutka nie wywalimy.. RE: Ekstraklasa - MichalM - 01-04-2025 Jednak nie odpowiedziałeś na moje pytanie Czy byłbyś za Feio, człowiek z charyzmą, biega przy ławce, konferencje ma ogniste, a przecież to jest przeciwieństwo Duńczyka i osoba która ma cechy, które wymieniłeś. |