Forum WL
Ekstraklasa - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Ekstraklasa (/showthread.php?tid=9)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45

RE: Ekstraklasa - mialczu - 16-04-2025

Zmieniają temat. Nie licząc ostatniej kolejki to w każdej Raków gra przed Nami. Sam nie wiem czy to dobrze, czy źle…

RE: Ekstraklasa - WaNiA - 16-04-2025

Też się nad tym zastanawiałem....chyba gorzej że gramy po Rakowie, tak czy siak mobilizacja musi być do samego końca.

RE: Ekstraklasa - Skorpion - 16-04-2025

Bo ja wiem. My musimy wygrać. Oni przy ewentualnej porażce nie wiedzą czy coś im to da czy nie.

RE: Ekstraklasa - Pucenty - 17-04-2025

Raczej źle. Lepiej wywierać presję niż być pod presją. W każdej z ostatnich 5 kolejek przed Mulitligą gramy po Rakowie. W 4 z 5 również po Jadze. Słabe to.

RE: Ekstraklasa - Mosina - 17-04-2025

Słabe to jest to że miałoby to mieć aż takie znaczenie. Szczególnie gdy są takie 1-2 meczowe różnice punktowe więc presja jest już, bez względu czy gramy przed czy za nimi.

RE: Ekstraklasa - m94g - 18-04-2025

To mało ważne, jeśli Raków nie straci punktów w Szczecinie to możemy pożegnać się z nadziejami na mistrzostwo. Tyle w temacie.

RE: Ekstraklasa - strzelisty jupiter - 18-04-2025

Patrzmy na siebie. Raków na bank potraci - jak nie w Szczecinie, może to być każdy z ich czterech kolejnych meczy. Jedynie pewne jest że powiozą Widzew w ostatniej kolejce przed własną publicznością.

RE: Ekstraklasa - m94g - 18-04-2025

(18-04-2025, 07:09)strzelisty jupiter napisał(a): Patrzmy na siebie. Raków na bank potraci - jak nie w Szczecinie, może to być każdy z ich czterech kolejnych meczy. Jedynie pewne jest że powiozą Widzew w ostatniej kolejce przed własną publicznością.
Zobaczysz, że nie. Jeśli wygrają w Szczecinie to musieliby 2 razy jeszcze pkt stracić w 5 kolejkach co jest nierealne przy Pypszuna taktyce a do tego my musimy wygrać wszystkie 6 kolejek które zostały. Wierzysz w 8 wygranych z rzędu przez Lecha włączając w to ostatnie 2 wygrane? Ja ani trochę.

RE: Ekstraklasa - strzelisty jupiter - 18-04-2025

Uważam, że Raków jest w stanie wygrać w Szczecinie i wywalić się na twarz w Kielcach czy Mielcu.
Bardziej niezmiennie obawiam się Jagiellonii, której została tylko liga, a która gra najlepszą piłkę w Ekstraklasie. Niestety wliczając nas.
Bardzo nam skomplikowała ich wygrana w stolycy, bo cały czas mają nas w zasięgu meczu.
Raków będzie trzeci na koniec sezonu.

RE: Ekstraklasa - joseph - 18-04-2025

Jagiellonia gra najlepszą piłkę w lidze? No właśnie nie bardzo. To już nie to co w mistrzowskim sezonie. Oni raczej przypominają Raków z czasów fuksiarskich przepchnięć jedną bramką. W Warszawie byli tłem dla pudernicy, a i tak wygrali. W wielu meczach ratowały ich słupki, poprzeczki, strzały rozpaczy i pojedyncze kontry. Nasz mecz w Białymstoku też tak wyglądał. Oni w zasadzie dwa strzały i dwie bramki. Ale im też w końcu przestanie żreć.