Forum WL
Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 (/showthread.php?tid=219)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Antonio - 26-04-2026

Wychodzi na to, że Frederiksen ma tego całego Papuszyna rozpracowanego jak chłopczyka bo jesienny mecz z Rakowem do momentu kartki Palmy wyglądał tak samo jak pojedynek gołej dupy z batem co dzisiejszy mecz.

Ciężko się pisze o zwycięzcach gdy przegrany nie pokazuje przez 90 minut absolutnie nic.
Brawa dla całej drużyny i brawa też dla sędziego.

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - strzelisty jupiter - 27-04-2026

(26-04-2026, 22:39)Zioło napisał(a): (...)
Lejemy k.... 4 do 0 w pierwszej połowie, totalną dominacją a tu tradycyjnie mało postów. (...)

Bardzo przyczyniasz się do tego, że na tym forum jest mało postów. Mieliśmy w obecnym sezonie zdecydowanie więcej zwycięstw niż wynosi licznik Twoich wpisów. Smile Więc żale w pierwszej kolejności do siebie. Posyp głowę popiołem. Smile

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Skorpion - 27-04-2026

Cieszy powrót Murasia. Oraz debiut kolejnego młodego.

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - rojber - 27-04-2026

Teraz już tak na spokojnie. Zjedliśmy Legię w każdym aspekcie, było już to widać od samego początku meczu gdzie przeciwnik grał jeszcze w 11. Także pierdolenie, że przegrali przez czerwo to tylko wymówka i lament warszawiaków. Z resztą można dodać do tego to, że Lech potrafił spierdolić mecz grając z przewagą jednego zawodnika. Tutaj dokonali gwałtu na upośledzonych. Trochę szkoda, że nic nie wpadło po przerwie. Szczególnie finisz Bengtsona po kozackim podaniu Palmy. Jeśli chodzi o poszczególnych zawodników to tak na prawdę pochwalić trzeba wszystkich. W szczególności Oume, to jak panował w środku pola to majstersztyk. Do tego podania otwierające drogę do bramki. Jedyne co to już przed zmianą trochę go tam zaczęli objeżdżać, także zmiana w idealnym momencie. Generalnie z Kenijczykiem skojarzył mi się inny zawodnik. Zaur, którego w Gdańsku nie mogli ujarzmić. Trafił do nas i na wiosnę robił mega robotę. Kolejny zawodnik godny wyróżnienia to Gumny na środku obrony. Może czas by pomyśleć o zmianie pozycji? Jak mnie pamięć nie myli w Niemczech miał okres gdzie grywał notorycznie na ŚO. No i truskawka na torcie, Ali. Tutaj trzeba sypnąć sporym groszem i koniecznie chłopa zatrzymać. Do tego cieszy powrót Murasia, fajnie został przywitany. Na pewno było to dla niego budujące. Milić praktycznie gotowy o gry, trenuje też Gisli, jedyny.Jedyny który pewnie wypadł na dłużej to Skrzypa. Także sytuacja kadrowa staje się bardzo dobra, idealnie na na najważniejsze mecze sezonu.

Teraz już tak na spokojnie. Zjedliśmy Legię w każdym aspekcie, było już to widać od samego początku meczu gdzie przeciwnik grał jeszcze w 11. Także pierdolenie, że przegrali przez czerwo to tylko wymówka i lament warszawiaków. Z resztą można dodać do tego to, że Lech potrafił spierdolić mecz grając z przewagą jednego zawodnika. Tutaj dokonali gwałtu na upośledzonych. Trochę szkoda, że nic nie wpadło po przerwie. Szczególnie finisz Bengtsona po kozackim podaniu Palmy. Jeśli chodzi o poszczególnych zawodników to tak na prawdę pochwalić trzeba wszystkich. W szczególności Oume, to jak panował w środku pola to majstersztyk. Do tego podania otwierające drogę do bramki. Jedyne co to już przed zmianą trochę go tam zaczęli objeżdżać, także zmiana w idealnym momencie. Generalnie z Kenijczykiem skojarzył mi się inny zawodnik. Zaur, którego w Gdańsku nie mogli ujarzmić. Trafił do nas i na wiosnę robił mega robotę. Kolejny zawodnik godny wyróżnienia to Gumny na środku obrony. Może czas by pomyśleć o zmianie pozycji? Jak mnie pamięć nie myli w Niemczech miał okres gdzie grywał notorycznie na ŚO. No i truskawka na torcie, Ali. Tutaj trzeba sypnąć sporym groszem i koniecznie chłopa zatrzymać. Do tego cieszy powrót Murasia, fajnie został przywitany. Na pewno było to dla niego budujące. Milić praktycznie gotowy o gry, trenuje też Gisli.Jedyny który pewnie wypadł na dłużej to Skrzypa. Także sytuacja kadrowa staje się bardzo dobra, idealnie na na najważniejsze mecze sezonu.

E: literówka

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - SpokoLoko - 27-04-2026

Jak zobaczyłem, że Ouma wychodzi w podstawie to serce zaczęło kołatać jeszcze bardziej. Już pisałem w wątku w innym meczu to jest gracz skrajności -.albo zagra jak profesor, albo jak przedszkolak (głupie straty, czerwo itp.). Na szczęście wczoraj wylosowała się jego pierwsza wersja. On w środku był nie do przejścia praktycznie. Legioiniści odbijali się od niego jak piłeczki. No pener. Stwierdzam, że my na 6 potrzebujemy takiego gracza (silny fizycznie).

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Skorpion - 27-04-2026

Fajnie to wyszło trochę szkoda tej drugiej połowy. No ale 4:0 to super wynik. No i w końcu ławka fajnie zaczyna wyglądać.

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - raszko - 27-04-2026

Głupio narzekać ale szkoda, że kapitan nie załadował hattricka, całą 2 połowę tylko za to trzymałem kciuki. Hattrick z Legią jak Reiss, historia, tym bardziej, że w lidze jeszcze nie ustrzelił, a ten jedyny tylko z karnych. Fajnie, że trener nie wpuścił Agnero tylko dał szanse (pewnie nie takie miał intencje), w przeciwieństwie do sędziego, który nic nie doliczył - na to jest jakiś paragraf?

Szkoda tego HT ale z drugiej strony super, że wcisnął te dwie bo realnie podłączył się do walki o króla strzelców. Zrównał się z Brunesem a do prowadzących Bobceka i Czubaka traci jednego gola.

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Icek - 27-04-2026

Nie wiem, czy było pisane, ale należy zwrócić uwagę na, być może, najważniejszy aspekt wczorajszego zwycięstwa. Pozbawiliśmy Legię matematycznych szans ma mistrzostwo.