Forum WL
Ekstraklasa - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Ekstraklasa (/showthread.php?tid=9)

RE: Ekstraklasa - hif - 02-09-2025

Szczerze, to typ ma rację. Cracovia odrzuciła ofertę bez sprawdzania "bo Greenwood musi na pewno chcieć dużo zarabiać", a teraz próbują ten transfer dyskredytować (bo w domyśle Greenwooda oferowano wielu klubom, to nie Pogoń go sobie znalazła), nie mając w zasadzie pojęcia, ile ta Pogoń musiała mu zapłacić. Pachnie bólem dupy i Irańczyk ma rację. A że umie barwnie pisać na tt, to mamy dobry kontent. Ja typa lubię, dodał mnóstwo kolorytu do ligi, a jego interakcje z ludem wszelakim na tt są często bardzo zabawne. No i jeszcze Żydom mocno pojechał, po akcji z Rakowem.

edit:
Domyślam się, że @Ickowi chodziło o komentarz w odpowiedzi na słowa Gambala z Cracovii z wczoraj.

RE: Ekstraklasa - galis - 02-09-2025

Dzięki za odpowiedź 
Co do Legii to musimy mieć świadomość że mają dużo większy budżet niż My a myślenie że "zaraz u nich jebnie" to poziom gimbazy. Choć bardzo bym chciał to nie jebnie.
Edit. Całe szczęście że Mioduski zapatrzył się na Wronieckich i dzięki temu przestali seryjnie zdobywać Majstra

RE: Ekstraklasa - marekst - 02-09-2025

(Wczoraj, 11:10)hif napisał(a): Szczerze, to typ ma rację. Cracovia odrzuciła ofertę bez sprawdzania "bo Greenwood musi na pewno chcieć dużo zarabiać", 

Szczerze, to NIE MASZ RACJI.

" ale pensja była na tyle wysoka, że nie zaangażował się w ten temat" oznacza, że wiedzieli ile chce zarabiać ale Cracovii się to nie opłacało. 

Nie wiem skąd zachwyty nad tym śledziowym kretynem

(Wczoraj, 11:10)hif napisał(a): umie barwnie pisać na tt, to mamy dobry kontent. Ja typa lubię, dodał mnóstwo kolorytu do ligi, a jego interakcje z ludem wszelakim na tt są często bardzo zabawne.

No beka będzie jak rozpierdoli paprykarzy w drobny pył z długami niczym Pogoń Brasil 2.0

RE: Ekstraklasa - strzelisty jupiter - 02-09-2025

Opcję z ostatniego zdania właśnie przewiduję. Tam jest za cukierkowa aura wokół tego Irańczyka żeby to nie jebło.

RE: Ekstraklasa - joseph - 02-09-2025

My już z tymi jebnięciami to dajmy sobie lepiej spokój. Ze szczególnym uwzględnieniem przypadku warszawskiej pudernicy.

Ja jednak zauważam dość wyraźnie, że stolyca się mocno piłkarsko zwija w ostatnich latach. W tym sezonie znów bez mistrza.

Zwija się albo nie zwija... trzy ostatnie sezonu to grupa/liga europejskich pucharów i dwa Puchary Polski więc regularność jest. Budują drużynę podpisując długie kontrakty a brak Mistrza i pucharów to może być chytry plan by zdobyć Majstra w sezonie 26/27. Wtedy prawdopodobnie otworzy się "okienko pogodowe" by zdobyć LM bo Mistrz Polski przystąpi do eliminacji na koniec sierpnia od IV rundy. Jak jeszcze dobrze to psubraty rozegrają i nabiją punktów to mogą być rozstawieni. Wiem trochę futbol fiction ale bardzo wiele wskazuje że warto uszykować najlepszą  drużynę na ten sezon 26/27 i przystąpić do niego beż bagażu w postaci pucharów 
Edit. Literówka

Co by nie mówić, piękną śrubują serię przegranych sezonów w Ekstraklasie. Dwóch sezonów bez tytułu brakuje im do wyrównania passy z lat 2007-2012, kiedy przez sześć sezonów musieli obejść się smakiem.

Piękna to była passa na początku lat 90 gdy śpiewali "slucha Jezu jak Cię błaga lud, uczyń z Legii uczyń mistrza znów, my czekamy już dwadzieścia lat..."

No ale umówmy się, na taką posuchę - dwóch dekad - nie ma szans.