Forum WL
Pogłoski transfefowe 2025 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Transfery Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=14)
+---- Wątek: Pogłoski transfefowe 2025 (/showthread.php?tid=104)

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Skorpion - 08-07-2025

Przecież Reca jest lepszy i bardziej doświadczony od Mouthinio. Nie szukajmy kwadratowych jaj. Niech przyjdzie zabezpieczy stronę i jedziemy dalej.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - joseph - 08-07-2025

Ja proponuję zastosować starą dobrą zasadę : dobry-lepszy - jeszcze lepszy.
Zgoda, Reca jest lepszy niż Moutinho, ale od Recy lepszy był Rebocho.  Co dla mnie zamyka sensowność tego transferu. Niżej niż Portugalczyk ni schodziłbym z jakością. 
A co do Recy zgadzam się z tym, co pisze Dobrasz: "Doświadczony Polak z wolnego transferu wygląda jak promocja, ale zastanawiam się, czy on pasuje do profilu Lecha na tę pozycję. Może jednak jest tu kwestia okazji, którą Lech chce wykorzystać. Nie mam do końca przekonania, ale z drugiej strony doceniam za ściągnie Polaków, a dotychczasowe transfery z Serie B (Jagiełło, Salamon) można uznać za udane".

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - lomboNET - 08-07-2025

Myślę że nad każdym transferem trzyma pieczę trener. Nie sądzę by dał sobie wcisnąć zawodników którzy mu się nie podobają.

Mi się podoba ciśnienie na Polaków. Jednak ostatnio sprowadzalismy głównie obcokrajowców.
Dla mnie jak obcokrajowiec to powinien być kot. Jeśli nie to opcja krajowa.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Mosina - 08-07-2025

Mi tez podoba się takie nowe(?) podejście

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - uncoolben - 08-07-2025

@ Kefas9494
"Ale może będą odwracali, że jak Guma będzie na prawej to będzie grał bliżej stoperów, a Reca będzie grał jak Joel." - O, to by było interesujące.

(08-07-2025, 18:13)m94g napisał(a):  Czekamy na jakiegoś kota ma przyjść w sierpniu tylko.

Zastanawiam się dlaczego kot, który ma przyjść w sierpniu, nie przychodzi teraz i na coś czeka... na wakacje jedzie? Bo o ile się nie miałaby sensu np. pomoc dotychczasowemu klubowi w walce o puchary (bo wtedy by nie mógł u nas w tych pucharach grać). Chyba, że konuzję leczy...

(08-07-2025, 18:13)m94g napisał(a): Podobno najbardziej walczymy o tego LO i samuraja na ŚO i słuchy chodzą, że najzwyczajniej tylu obrońców ma przyjść bo przechodzimy na system gry 5 -4 -1. 

A to jeszcze bardziej interesujące

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Antonio - 08-07-2025

Jeśli w Spezii się znają to Reca jest lepszy niż Moutinho bo to Polaka zostawili a Portugalczyk musiał iść do Jagi.
Jeśli faktycznie Reca przyjdzie to obronę mamy na naprawdę kozackim poziomie a transfery tegoroczne do tej formacji przypominają złote czasy Wisły Cupiała.
Cały czas zostaje sprawa ofensywy. Jeśli faktycznie czekamy na kozaków to nie ma co tego dłużej przeciągać tylko brać tego Pieńkę który w Lubinie grał i na lewym skrzydle i w ataku i na dziesiątce i do końca sierpnia będzie względny spokój.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - uncoolben - 08-07-2025

(08-07-2025, 18:23)Skorpion napisał(a): A ten Japoniec na stopera to nie jest grany w przypadku odejścia Alexa?
Reca no już wolę jego niż jakiś dziadów nie wiadomo skąd. W sumie obrona by była uzupełniona wtedy. Atak i pomoc zostanie.

Trochę bez sensu by to było, bo wciąż mielibyśmy nadwyżkę prawonoznych stoperów i wciąć tylko jednego lewonoznego.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - m94g - 08-07-2025

(08-07-2025, 20:35)uncoolben napisał(a): @ Kefas9494
"Ale może będą odwracali, że jak Guma będzie na prawej to będzie grał bliżej stoperów, a Reca będzie grał jak Joel." - O, to by było interesujące.

(08-07-2025, 18:13)m94g napisał(a):  Czekamy na jakiegoś kota ma przyjść w sierpniu tylko.

Zastanawiam się dlaczego kot, który ma przyjść w sierpniu, nie przychodzi teraz i na coś czeka... na wakacje jedzie? Bo o ile się nie miałaby sensu np. pomoc dotychczasowemu klubowi w walce o puchary (bo wtedy by nie mógł u nas w tych pucharach grać). Chyba, że konuzję leczy...

(08-07-2025, 18:13)m94g napisał(a): Podobno najbardziej walczymy o tego LO i samuraja na ŚO i słuchy chodzą, że najzwyczajniej tylu obrońców ma przyjść bo przechodzimy na system gry 5 -4 -1. 

A to jeszcze bardziej interesujące

Ironizuje kolego, po prostu zaczynam się już tym denerwować zresztą jak co roku, zawsze to samo się dzieje przed pucharami, że nie potrafimy na już zmontować kadry gotowej walczyć o puchary od pierwszego spotkania, a ten jeden dwa mocne transfery możemy zrobić w sierpniu ale priorytetem powinna być wzmocniona kadra już od 2 rundy eliminacji do pucharów.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Kefas9494 - 08-07-2025

Jakiś czas temu na tym forum ktoś zaproponował Recę i w odpowiedzi napisałem, że raczej nie bo nie pasuje do profilu. I dostałem odpowiedź, że czasami mając do dyspozycji okazję warto zaryzykować i trochę rozszerzyć sobie wachlarz taktyczny. I po przemyśleniu, zasadniczo, zgadzam się z tym. Myślę, że Niels nie dałby sobie wcisnąć Arka jakby go nie widział w składzie. Dodatkowo zwiększa on możliwości taktyczne i np. w lidze, jak będzie trzeba wyjść bardziej ofensywnie to będzie można grać na dwóch aktywnych bocznych obrońców. A czy Reca gorszy od Rebocho? Inny profil zawodnika, ale Rebocho o ile był solidny o tyle też z jego kocurowatościom bym nie przesadzał. Wbrew pozorom, do stylu grania Nielsa, to Reca wydaje się bardzo ciekawy, bo jednak fizyczność to jego mocny atut. Jak faktycznie przyjdzie to będzie ważnym ogniwem zespołu.

A są też newsy apropo Pieńki i wygląda na to, że przekonamy się czy to byłby ruch poprzez Papszuna. Wink Na meczykach napisali, że Raków złożył za niego ofertę ponoć blisko 2 baniek euro plus Rocha. Także na pewno Rutkowski więcej (i chyba słusznie) nie wyłoży. Może to i dobrze.

RE: Pogłoski transfefowe 2025 - Jerry2015 - 08-07-2025

Raków za Pieńkę chce dać podobno 2 mln Euro i Leonardo Rochę. Za tyle to nievh tam idzie