![]() |
|
Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Wersja do druku +- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum) +-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1) +--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3) +---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15) +---- Wątek: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 (/showthread.php?tid=203) |
RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Kefas9494 - 07-03-2026 Swoją drogą, to przy tak grającym Oumie to ja go widzę w pierwszym składzie. Gisli piękna bramka, jedna fajna akcja ale oprócz tego pierwsza bramka na jego konto, dodatkowo często brakowalo jego doskoku. Ten piłkarz ma momenty w meczu gdy znika i to jego problem. W pierwszej połowie Palma miał założony cały czas "plaster" i non stop ktoś go indywidualnie krył. Monka profesor, to będzie rekord transferowy ligi na bank. Ależ szkoda tego meczu. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Mosina - 07-03-2026 Agnero to zawodnik do wchodzenia na ostatnie minuty, góra 30 jak się układa mecz. Ostatnio dał nam 3pkt. Ale to nie jest zawodnik do grania, w takim meczu jak dziś - to oznacza granie w 10, bo on nawet nie presuje. Ishak jest bez formy strzeleckiej, ale dziś po wejściu kilka razy chociaz poklepał, czego Agnero nie umie kompletnie. Podsumowując, to skandal że nie mamy drugiego "kogolwiek" ludzkiego, Czubaka że o Pulu nie wspomnę RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - SpokoLoko - 07-03-2026 Co do transferów to musimy też dosyć sprawnie ogarnąć moim zdaniem 9. Nie możemy liczyć na jakieś przebłyski Agnero w co piątym meczu, papa już jedną nogą po drugiej stronie. Nie wiem taki Bobcek z Lechii jest ciekawym napastnikiem (wiem, cenowo nieosiągalny). Gościa takiego pokroju byśmy potrzebowali. edit: jaki synchron z @Mosina odnośnie 9
RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Sultan - 07-03-2026 Agnero to będziemy dźwigać z dwa kolejne sezony. Przyszedł jako bodajże 4 z mitycznej listy (czwarty!!). Ma momenty, ale drużynowo od początku nic nie daje. To jest idealny trzeci napastnik, ale ze w chuj kosztował, to będziemy szukać jak go wstawić. No bo wiadomo, trzeba powoli i mądrze. Mam nadzieję że oba mecze z Szachtarem zagra od dechy do dechy. A Gisli to nie jest DP. I nigdy nie będzie. Jedna bramka stracona na jego konto, w drugiej strefa środkowego pomocnika odkryta całkiem. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - pacal - 07-03-2026 (07-03-2026, 23:12)Lucyferek napisał(a): Słowo o Marciniaku. Wyniku nie wypaczyl, ale wszędzie debila pełno, jak zwykle gdy on sędziuje to obie ławki zagotowane. A niby faul i kartka dla Pablo to już kurwa jakiś wyższy poziom sędziowania. Dokładnie. Mam nadzieję że się odwołamy. Kartka za jakieś przypadkowe, stosunkowo niegroźne nastąpienie po oddaniu strzału? Żenada. Kartka Gholizadeha też durna (obustronnie - durne odkopnięcie ze strony Aliego, durny powód żeby dać kartkę, bo i tak bramkarz wznawiał i nie było to żadne opóźnianie po gwizdku) Ten sam sędzia nie dawał żółtych za przeszkadzanie we wznawianiu gry (Zeqiri, dla którego byłaby to druga żółta, i chyba Shehu), czy za niesportowe zachowania (odepchnięcia nie w trakcie gry - Zeqiri Mońkę i Bengtsson Krajewskiego), a także Alvarezowi za chamski stempel na Oumie. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Skorpion - 07-03-2026 Za Bobcka Lechia chce 10 mln także temat zamknięty co innego Pululu jego ściągnął bym natychmiast. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Kefas9494 - 08-03-2026 (07-03-2026, 23:43)Sultan napisał(a): @Kefas, nie jest istotne, co poczuje drużyna. Ważniejsza teraz jest liga, bo de facto został nam jeden front. Powiedzmy wprost - mamy potencjalnie łatwą drogę do obrony MP w szalonym sezonie. Kolejne sezony będą trudniejsze. Na tle dwumecz z Brazylijczykami w ukraińskich koszulkach jest nieistotny. Ani wielkie pieniądze, ani wielkie szanse na sukces w całej LKE. Ktokolwiek kto zarządzał jakąkolwiek grupą ludzi wie, że takie działanie mogłoby przynieść skutek odwrotny od zamierzonego. Czyli wpierdol od Szachtara i potem wpierdol w Lubinie. Trzeba po prostu mądrze porotowac i tyle. Oczywiście, że liga jest najważniejsza, ale to jest prawdziwe życie, a nie futbol menadżer, że zdejmiesz całą podstawę i im się paski z energią poprawią i wyjdą na maksa na Zagłębie zapominając o meczu z Szachtarem. A napisać, że nic nie wynika z naszej gry to może tylko ktoś kto ogląda mecze na flashscorze i ciężko z czymś takim dyskutować jak wszelką opinie o meczu determinuje wyłącznie wynik. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - pacal - 08-03-2026 (07-03-2026, 23:43)Sultan napisał(a): Ouma, jak na siebie nieźle, ale jak zerkniesz na Leragera - zatrzymanie naszej akcji i kontra na bramkę. Kompletnie się nie zgadzam. Ouma zagrał dziś lepiej niż Lerager. Praktycznie bezbłędnie w destrukcji, spokojnie i na tyle pewnie na ile się dało w rozegraniu, i dał świetną asystę z przodu. Strasznie się uwziąłęś na ten temat DP, i nawet po meczu w którym to na pewno nie był główny problem, niesprawiedliwie ujmujesz jakości naszym zawodnikom, żeby przepchnąć ten punkt. Być może strategicznie masz rację - ale nie w tym konkretnym meczu. E: I jak @Kefas9494 też się nie zgadzam co do rotacji na Szachtar. Korzyści fizyczne będą znikowme w porównaniu z katastrofalnym spadkiem morale u czołowych graczy. Już to przerabialiśmy. Nie idźmy tą drogą. RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Kefas9494 - 08-03-2026 (08-03-2026, 00:04)pacal napisał(a):(07-03-2026, 23:43)Sultan napisał(a): Ouma, jak na siebie nieźle, ale jak zerkniesz na Leragera - zatrzymanie naszej akcji i kontra na bramkę. W punkt, ale to trzeba oglądać mecz na żywo. Ouma dzisiaj półka wyżej niż Lerager. Bezbłędny mecz, świetna asysta, pewność siebie. Pokazał jak wysoko na sufit jak dojedzie mu głowa. Przy tak grającym Oumie to DP zbędny. Oczywiście zawsze wątpliwość jaki Ouma się wylosuje, ale pisanie po takim meczu ze problemem jest brak DP to trzeba mieć gwóźdź w głowie. Zostaw to na mecz kiedy czy to Antek czy właśnie Ouma popełni jakiś błąd bo jak to w piłce o dziwo każdy takie popelnia i wtedy daj swoją tyradę o tym.
RE: Widzew Łódź - Lech Poznań, 07.03.2026 20:15 - Sultan - 08-03-2026 Tak, oglądałem mecz na żywo Tak, wiem jak się zarządza grupą ludzi. Więc daruj sobie takie wymądrzanie, szczególnie po błyskotliwej analizie “elastyczności taktycznej” w meczu z Górnikiem. Mam nadzieję że dziś zanalizowałeś że sztab kompletnie się z tego wycofał Nie napisałem, że Ouma zagrał źle, wręcz przeciwnie. Napisałem że gracz jak Lerager by się nam w tym oknie przydał, bo był dziś jednym z autorów wygranej Widzewa. Obejrzyj powtórkę. DP zbędny …bez komentarza. Oumy tu nie będzie na początku czerwca. A obie bramki poszły z tej strefy, E: tak, dwumecz z Szachtarem jest nieistotny, szczególnie dla grupy która zawaliła PP. I oni to wiedzą. Gwóźdź w głowie? Serio chcesz w to iść? Ok (08-03-2026, 00:02)Kefas9494 napisał(a): A napisać, że nic nie wynika z naszej gry to może tylko ktoś kto ogląda mecze na flashscorze i ciężko z czymś takim dyskutować jak wszelką opinie o meczu determinuje wyłącznie wynik. to co w ostatnich dwóch meczach wynikło z naszej przewagi posiadania i prowadzenia akcji do 20m połowy przeciwnika, bo może coś na Flashscore przeoczyłem? To napisałem - dawaj argumenty. Co jest w piłce seniorskiej, w pucharze i lidze, bardziej określające poziom niż wynik? Co masz z przewagi posiadania i klepania bez sensu w PP? Dawaj konkret, a nie pierdolety. Dodatkowo - chyba po meczu z Górnikiem nie trzeba, gwoździu w głowie, więcej argumentów nt DP niż stracony gol po utracie krycia ruchu przez Pablo i obrońców. I nie winię Hiszpana bo to nie jego pozycja. Dziś zagraliśmy na 2 “DP”, a oba gole strzelone z ich strefy. |