Forum WL
Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Lech Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Mecze Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=15)
+---- Wątek: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 (/showthread.php?tid=219)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Skorpion - 27-04-2026

Sędzia może zakończyć mecz bez doliczania czasu przy takim wyniku. Kiedyś było to tłumaczone.

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Kefas9494 - 27-04-2026

Co do samego meczu, bo z uwagi na wyjazd dopiero teraz miałem okazję zobaczyć. Gdy Pan Trener Niels Frederiksen dokonuje takich nieoczywistych wyborów pokazuje z jednej strony jakie ma jaja, a z drugiej strony że dokładnie wie co robi. Tym bardziej w kontekście opinii niektórych, którzy wysyłali Walemarka do rezerw (sic!) albo Oumę do Pragi.

Dzisiaj Walemark bardzo dobry mecz (przepiękna asysta, palce lizać!) a Ouma to Pan Profesor. Może wyjść tak, że w zimie transfer bramkarza i brak transferu ŚPD to była bardzo dobra decyzja. Czas zweryfikuje kto miał tutaj rację, ale na razie wychodzi na Piotrka. Wink

Czerwona zasłużona, to są takie czerwone VAR-owe, ale z uwagi na ryzyko kontuzji po takim głupim wślizgu, jak najbardziej do wybronienia. Ale nawet bez niej - Legia nie istniała. Przewaga kultury gry pomiędzy Lechem Nielsa Frederiksena a Legią Papszuna to jest taka różnica jak pomiędzy jakąś Barceloną a Deportivo Alaves. Przepaść.

A no i Pan Piłkarz Ali Gholizadeh. Główny architekt mistrzostwa w poprzednim sezonie zaraz może nam wypisać czek na mistrzostwo tegoroczne (odpukać w niemalowane). Dwie półki wyżej niż większość piłkarzy ekstraklasy no i półka wyżej niż Luis Palma.

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Mosina - 27-04-2026

(27-04-2026, 18:32)Kefas9494 napisał(a):
(27-04-2026, 18:12)grzeszczak napisał(a): Z innej beczki: czerwo dla Augustyniaka zasłużone?
Mam mieszane uczucia - faul od tylu, po błędzie, potencjalnie niebezpieczny. Z drugiej strony kolano podwinięte, kontakt nieatakujaca noga - potencjalną kontuzja bardziej jako nieszczęśliwy wypadek. W teorii większość wslizgow przy niesprzyjających okolicznościach mogłoby sie tak kończyć.

Podobna bardzo sytuacja do tej z czerwo dla Palmy z Rakowem. Tutaj też moglo się skończyć kontuzją groźna. Z tym, że tam było pod polem karnym rywala, tutaj Augustyniak ratował. Dlatego dla mnie jak tam czerwona to tutaj tym bardziej.

Bardzo podobna. Jedynie skutek inny ale to nie powinno wpływać na decyzję sędziego. 
Co ciekawe w obu przypadkach sędzia z boiska daje żółta. 
To jest potencjalnie kontuzja na długie miesiące. Mieliśmy szczęście. 
Wysryw Lyczmanskiego za to kopiuja wszystkie portale robiąc krzywdę wydzwiekowi tego zwycięstwa. Nawet Kowal twierdzi że powinna być czerwona

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - strzelisty jupiter - 27-04-2026

Nie ma co tłumaczyć hipokrytom. Papszun gada o tej czerwonej jakby bez tego mieli nie wyłapać od Lecha wczoraj batów. Na Weszło był wczoraj stream na żywo z meczu i przed decyzją po VAR mówili, że daliby czerwo. Na Weszło!

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Skorpion - 27-04-2026

On zawsze szuka winnych a to, że jego klub zagrał co zagrał to go nie obchodzi.

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Zioło - 27-04-2026

(27-04-2026, 06:17)strzelisty jupiter napisał(a):
(26-04-2026, 22:39)Zioło napisał(a): (...)
Lejemy k.... 4 do 0 w pierwszej połowie, totalną dominacją a tu tradycyjnie mało postów. (...)

Bardzo przyczyniasz się do tego, że na tym forum jest mało postów. Mieliśmy w obecnym sezonie zdecydowanie więcej zwycięstw niż wynosi licznik Twoich wpisów. Smile Więc żale w pierwszej kolejności do siebie. Posyp głowę popiołem. Smile

To prawda,że bardzo mało piszę będąc na forum około 20 lat. Nie nabijam bezsensownych postów, byle by je mieć. Poprostu chciałem zauważyć, że na forum jest mnóstwo ludzi którzy udzielają się kiedy Lechowi nie idzie.
Widocznie lepiej siedzieć cicho lub narzekać, wtedy nikt mi nie zarzuci,że mam swoje zdanie, tudzież opinię lub mało napisanych przez kilkanaście lat postów.
Pozdrawiam serdecznieWink

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - strzelisty jupiter - 28-04-2026

Narzekających na obecnym forum jest zdecydowanie mniej niż konstruktywnie krytykujących i - co można wyczytać po treści większości postów - życzących Lechowi dobrze. Nie można jednocześnie zarzucić, że wiara nie chwali po tak okazałych zwycięstwach, samemu nie chwaląc po tylu triumfach, które już za nami. Ja Ci nie zarzucam rzadkiego pisania, tylko pokazuję niekonsekwencję. Sam nie chwalisz, a zarzucasz innym. Smile
Jest tu zdecydowanie więcej wyłącznie czytających, nie piszących własnych przemyśleń. Może powinieneś przy tym pozostać. Ale też z drugiej strony nie, bo po co czytać forum narzekaczy. Nikt raczej nie lubi się samobiczować, ale oczywiście trzeba też szanować tego, kto lubi przebywać w środowisku, które mu nie pasuje i raz na kwartał napisać, że mu ono nie pasuje. Smile
To się często zdarza po czterdziestce lub przed pięćdziesiątką. Mnie jeszcze w takim stopniu nie dopadło. Walcz z tym. Wink

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Skorpion - 28-04-2026

Fora to upadające twory. Ludziom się nie chce pisać. Wolą posłuchać. Fora jako takie padają. Fajnie, że to się trzyma. Wink

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - rojber - 28-04-2026

A mnie to ciekawi czy jak Legia wyłapie spadek to czy wypierdolą Papszuna;D Piękny to by był upadek tego aroganckiego buca. To komu kibicujemy w piątek o 20? Wink

@Kefas
Mam takie same odczucia z Walemarkiem. Rozegrał bardzo fajne zawody, asysta top. Ogromna szkoda, że mu Hindrich wyciągnął ten strzał. Natomiast od jakiegoś czasu widzę, że powoli wraca do swojej optymalnej dyspozycji. Mamy jeszcze 4 mecze i czuje, że w końcu się przełamieWink

RE: Lech Poznań – Legia Warszawa, 26.04.2026 17:30 - Skorpion - 28-04-2026

Pewnie nie bo u nich Pan Marek to ten wymarzony trener Big Grin Tam po prostu nie ma kim grać.