Forum WL
Reprezentacja Polski - Wersja do druku

+- Forum WL (https://www.wiaralecha.pl/forum)
+-- Dział: Forum Kibiców Lecha Poznań (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Dział: Sport (https://www.wiaralecha.pl/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=28)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

RE: Reprezentacja Polski - Pucenty - 10-06-2025

Generalnie powód wkurzenia Lewandowskiego jest dość prosty do określenia - jest to odmowa Probierza na podanie informacji o samodzielnej rezygnacji RL. Przecież gdyby się zgodził, to nie byłoby rezygnacji RL z gry w reprezentacji - nie miałoby to sensu.

I w tym logicznym ciągu zdarzeń jednak wybija się jedno - to ego Probierza i niechęć do polubownego załatwienia sprawy wkurwiło Lewandowskiego. Nie pałam wielką sympatią do RL, ale trzymam jego stronę w tym sporze.

RE: Reprezentacja Polski - Icek - 10-06-2025

Pełna zgoda.

Odkładając wszystko na bok, zarzut o wybieraniu sobie meczów w kadrze jest absurdalny. Padają też zarzuty, że w Barcelonie tak nie robił, co też jest bzdurą, ponieważ w tym sezonie też zdarzało mu się odpoczywać po uzgodnieniach z Flickiem ze względu "na organizm". Z Lewym w tym kontekście sprawa była prosta, że w końcu nadejdzie taki moment, że albo zgadzamy się na to, że będziemy się godzić na to, że będzie "służył" kadrze w coraz mniejszym wymiarze i/lib z przerwami, albo się na to nie godzimy i mówimy sobie "bye bye".

W całym tym zamieszaniu jak dla mnie najistotniejsze jest ustalenie, czy Lewy uzgodnił aktualną nieobecność z Probierzem. Lewy twierdził od początku, że uzgodnił i ja nie słyszałem dementi tego od Probierza albo kogokolwiek w z PZPN.. Ba, padło nawet, że zadzwonił do Probierza przed ostatnim meczem z Bilbao i Probierz miał nawet stwierdzić, że sam się zastanawiał ,czy w tej sprawie do niego nie zadzwonić. Miał o tym wiedzieć tylko Probierz, a i tak przedostało się to do mediów. Przecież ten mecz był 25. maja, czyli dwa tygodnie przed telefonem Probierza...

Jeśli jest tak jak pisze @uncoolben i Lewy tylko przekazał do informacji swoją absencję, to decyzję o zmianie kapitana powinien zrobić albo bezpośrednio po tym telefonie, a już na pewno przed zgrupowaniem, albo po zgrupowaniu, gdzie Lewy i tak nie mógłby tej opaski nosić, skoro by go na nim nie było.
Ale jeśli Probierz zrobił co zrobił pomimo ustaleń z Lewandowski, to jest po prostu zwykłą kurwą, która swoje ego stawia ponad wszystko. W sumie i tak nią jest...

RE: Reprezentacja Polski - Róża - 10-06-2025

Sprawa byłaby prosta, gdyby wymiana informacji odbywała się formalnie, np.: drogą mailową. Byłby ślad a tak to ten mówi, że powiedział, tamten, że nie wiedział, itd. Lewy też ego stawia ponad wszystko, jakby tak nie było, to nie dawałby swoich wpisów, tylko jeszcze pogratulował Probierzowi decyzji. Cała afera jest o to, że Lewy musi poinformować wszystkich, że nie ma zaufania do Probierza. Co to będzie, co to będzie.

RE: Reprezentacja Polski - strzelisty jupiter - 10-06-2025

Zajebisty skład, uważam. Dałbym tylko kogoś w miejsce Slisza. Piotrowskiego chociażby.

RE: Reprezentacja Polski - Icek - 10-06-2025

(10-06-2025, 19:46)Róża napisał(a): Sprawa byłaby prosta, gdyby wymiana informacji odbywała się formalnie, np.: drogą mailową. Byłby ślad a tak to ten mówi, że powiedział, tamten, że nie wiedział, itd. Lewy też ego stawia ponad wszystko, jakby tak nie było, to nie dawałby swoich wpisów, tylko jeszcze pogratulował Probierzowi decyzji. Cała afera jest o to, że Lewy musi poinformować  wszystkich, że nie ma zaufania  do Probierza. Co to będzie, co to będzie.

Osobiście sam pisałem o szopce Probierzowo-Lewandowskiej, no bo tak jest i jest tutaj ewidentne starcie pomiędzy ego jednego i drugiego. To jednak Probierz podjął tą decyzję, że idzie z tym do social mediów, a natychmiast za nim PZPN. Lewy niepotrzebnie odpowiadał i sobie tym sporo zaszkodził. 

Osobną kwestią jest jednak to, o czym pisałem wyżej, czyli samo podejście do absencji Lewego, zarówno opinii publicznej jak i Probierza. Tutaj fakty są niezaprzeczalne. O absencji Lewego wiadomo było od kilkunastu dni i Probierz nie mógł o tym nie wiedzieć. Nawet jeśli się dowiedział z prasy, w co osobiście nie chce mi się wierzyć, to miał wiele możliwości, żeby rozegrać to jak człowiek i ktoś, komu faktycznie zależy na dobru kadry, a nie wyskakiwać z decyzją przez telefon dwa dni przed meczem.. 

Jeszcze osobną sprawą jest całe bagno reprezentacyjne, a więc totalnie beznadziejni kadrowicze, sam nie wiem, czy bardziej po ludzku, czy piłkarsko, komitywa Probierza z Kuleszą, fatalny warsztat tego pierwszego i jeszcze gorszy tego drugiego, debilne wypowiedzi naszych asów, które jak dla mnie dyskwalifikują ich jako reprezentantów, bo to, co odjebał na przykład Bochniewicz, przebija tak naprawdę wymianę Lewego z Probierzem. I nowy kapitan, który wygląda, jakby się bał swojego cienia, a który w kadrze zagrał może ze dwa dobre mecze....

Sprawa jest więc jak dla mnie wielowymiarowa i po prostu żałosna....

RE: Reprezentacja Polski - Skorpion - 11-06-2025

Ktoś jest w stanie racjonalnie wyjaśnić po co Mrozek jeździ na takie coś? Przecież sztab trenerski to dziady które nic nie dają mu w rozwoju a chłop zamiast odpoczywać musi być w treningu jeszcze dwa tygodnie.

RE: Reprezentacja Polski - joseph - 11-06-2025

Bedi Jan twierdzi, że przegrali w Helsinkach, bo Polacy są spolaryzowanym społeczeństwem i reprezentacja dała się wciągnąć w gierki polityczne. O tak, ja myślę, że to przez Kosiniaka- Kamysza obrona grała jak pizdy, bo to słaby minister obrony jest. A sił nie mieli, bo Kinia Gajewska nie dowiozła pyrów, co to poszły na DPS-y w ramach reklamy wyborczej.
Swoja drogą tacy Hiszpanie to dopiero mają dobrze - hymn bez słów, Baskowie i Katalończycy kochają się z Kastylijczykami, cóż za jednolite społeczeństwo. Nic tylko wygrywać...

RE: Reprezentacja Polski - Skorpion - 11-06-2025

Nie ma co komentować tych dziadów. Szkoda tylko, że gra tam paru byłych Lechitów. Środek pola to jakiś żart. Powołania to losowanie chyba. A Michał twierdzi, że on nie zrezygnuje.

RE: Reprezentacja Polski - rojber - 11-06-2025

(11-06-2025, 00:20)Skorpion napisał(a): Ktoś jest w stanie racjonalnie wyjaśnić po co Mrozek jeździ na takie coś? Przecież sztab trenerski to dziady które nic nie dają mu w rozwoju a chłop zamiast odpoczywać musi być w treningu jeszcze dwa tygodnie.

Jeździ aby zdobywać doświadczenie i umiejętności od starszych kolegów i sztabu trenerskiego. Myślę też, że przy okazji przesiąka mentalem i profesjonalizmem tej zacnej ekipySmile

RE: Reprezentacja Polski - Mosina - 11-06-2025

(11-06-2025, 07:06)rojber napisał(a):
(11-06-2025, 00:20)Skorpion napisał(a): Ktoś jest w stanie racjonalnie wyjaśnić po co Mrozek jeździ na takie coś? Przecież sztab trenerski to dziady które nic nie dają mu w rozwoju a chłop zamiast odpoczywać musi być w treningu jeszcze dwa tygodnie.

Jeździ aby zdobywać doświadczenie i umiejętności od starszych kolegów i sztabu trenerskiego. Myślę też, że przy okazji przesiąka mentalem i profesjonalizmem tej zacnej ekipySmile

@Skorpion Te same odpowiedzi co przy poprzednim zgrupowaniu.prze-scrolluj Wink