Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Lech Poznań - Korona Kielce 16.08.2025, 20:15
Tryb drzewa
Beznadziejny mecz.

Nasza siła ofensywna w porównaniu do zeszłego sezonu jest totalnie przetrącona. Leo wygląda na rzemieślnika bez jakiegokolwiek błysku. Lismanowi totalnie brakuje jakości w najważniejszych momentach, gdy trzeba podać, strzelić...
Palma raczej nie jest urodzoną 10-ką. Osobiście nie podzielam zachwytu nad nim po tym, co do tej pory pokazał. Dynamika, motoryka itd jak najbardziej na plus. Ale rozegranie, decyzyjność, dokładność mnie po prostu nie przekonuje do tej pory.

Do tego nasza obrona. Jesteśmy słabsi, niż w poprzednim sezonie. Przynajmniej w tym zestawie środkowych, którym przeważnie gramy do tej pory w obecnej kampanii. Skrzypczak był szefem obrony w Jadze, która nie była mocna z tyłu, tylko z przodu i w każdym z trzech ostatnich sezonów traciła więcej bramek od nas. (49/45/42). Gurgul niestety się nie rozwija, tylko zawija. Jak się nie ogarnie, to skończy jak Możdżeń...

Akurat za wczorajszy mecz Mrozka bym się nie czepiał. Bramka absolutnie nie na jego konto. Mega precyzyjny strzał, w miejsce i na pułapie, gdzie bramkarz po prostu nie ma prawa sięgnąć. Gdyby był to był "efektowniejszy" strzał, trochę podniesiony wyżej, to by wyciągnął...

Odpowiedz
Kolejna kompromitacja Gurgula i niestety Skrzypy szkoda że ma tak ciężki powrót.Lisman,Fiabiema kolejne ananasy nic dziwnego że Palma w pewnym momencie już się wkurzył na Lismana gdy ten zjebał kolejną akcję.Gra nie wygląda źle ale przy cyrku w obronie wystarczy jedna kontra co 15 minut i jest gorąco.Fiabiema wchodzi na 15 minut i chodzi po boisku nie mówiąc o wracaniu do obrony no jprd...Oby zdrowie dopisało bo jak wypadnie ktoś jeszcze to nie wiem kto będzie grał

Odpowiedz
(17-08-2025, 11:40)Skorpion napisał(a): Dwa pkt poszły... Wiadomo gdzie. Dobrze że człowiek dał sobie spokój z pisaniem po meczu. Cóż powalczymy bohatersko o miejsce w pierwszej 5. Potem przyjdzie e lipcu w LKE jakaś Sparta jebnie nas. Po drodze wyleci trener i na koniec usłyszymy że teraz powalczymy.
Nie będę nic pisał o zawodnikach bo i po co. Połowa za słaba na Lecha reszcie się nie chciało. Kapitan już widać że drugi brzeg osiągnął. Bramkarz nie ma tego ekstra pierwiastka. Gurgul bez wypożyczenia będzie grał tylko gorzej i tak dalej i tak dalej. I tylko trenera żal że wpuszcza fiabema a nie gra jednego mniej po prostu
Jak mnie wkurza takie jasnowidzenie. W 22/23 zaczynaliśmy sezon od 2 punktów w 5 meczach. Teraz mamy 7 w 4. Tamten sezon skończyliśmy ćwierćfinałem LKE i podium. Też bylo wieszczenie upadku. Takie prognozy w sierpniu są warte tyle co nic.

A retoryka "połowie się nie chciało" to już kompletny odlot. Takie rzeczy to może pisać licealista, a nie dorosły chłop. Jak czytam takie zdania, to mnie trzęsie. No, na bank nie chcieli wygrać. Tak sobie weszli pobiegać po zielonej trawce, a co. Przecież to urąga rozumowi tak widzieć prosto świat.

Odpowiedz
Nie wiem czego nie zrozumiałeś w moim poście. Był on częściowo sarkastycznie napisany. Przekaz miał być taki że nie ma wykonawców takich jakich powinniśmy mieć to i może wyników nie być. Kolejny który wszystko bierze dosłownie.

Jak chcesz się bić o mistrza i pokazywać siłę to nawet rezerwami musisz robić taka Koronę.

Odpowiedz
Moim zdaniem lekcja z dwumeczu z Crveną nie została odrobiona. Tam było widać, że rywale górowali nad nami przede wszystkim w poruszaniu się bez piłki a wczoraj nikt z naszych tego nie chciał robić. Aktywny był zawsze gracz z piłką a reszta oczekiwała na podanie. A to ruch bez piłki ma wymusić podanie. Bez tego Korona miała ułatwione zadanie. Fajnie, że straciliśmy tylko 2 punkty.

Odpowiedz
Ciągle skupiamy się na brakach w ofensywie, że jeszcze jeden skrzydłowy, jeszcze jeden napastnik a naszym głównym brakiem jest brak szóstki. Bez Murawskiego wyglądamy blado zarówno w środku pola jak i w obronie. Brakuje takiego rzeźnika w środku. Mamy Kozubala, Thordarsona i Jagiełłę który szóstkami nie są i mamy też Oumę który jest łyżwiarzem ale też chyba bliżej mu do pozostałej trójki niż do Murawskiego.

Odpowiedz
Murawski wraca do gry we wrześniu, chcesz kupować kolejną szóstkę?

(17-08-2025, 12:41)Icek napisał(a): Beznadziejny mecz.

Leo wygląda na rzemieślnika bez jakiegokolwiek błysku. 
Leo jest dobry tam, gdzie jest dobry, czyli na lewym skrzydle, na prawym jest kompletnie zagubiony. Tak jak i Palma nie czuje się dobrze na "10".

Odpowiedz
Mi chodziło bardziej o przyrównanie go do Walemarka albo Aliego i nie chodzi mi tylko o mecz z Koroną. On bardziej przypomina mi na razie Hakansa, zwłaszcza jeśli chodzi o mental, przebojowość. Nawet wyraz twarzy ma podobny. Walemark zjada ich obydwu na jedno śniadanie.

Odpowiedz
(18-08-2025, 10:07)uncoolben napisał(a): Murawski wraca do gry we wrześniu, chcesz kupować kolejną szóstkę?

(17-08-2025, 12:41)Icek napisał(a): Beznadziejny mecz.

Leo wygląda na rzemieślnika bez jakiegokolwiek błysku. 
Leo jest dobry tam, gdzie jest dobry, czyli na lewym skrzydle, na prawym jest kompletnie zagubiony. Tak jak i Palma nie czuje się dobrze na "10".
No chciałbym, żeby kupili. Teraz nie mamy ani jednej więc jak wróci Murawski to będziemy mieli tyle ile potrzeba. 
W Oumę jakoś mi się wierzyć nie chce.

Odpowiedz
Tak powinni kupić kolejną szóstkę. Jak wróci Muraś mamy tylko jednego walczaka. Dobry cel na zimowe okienko.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości