Liczba postów: 1,360
Liczba wątków: 0
Reputacja:
32
Podobne wieści jak z Girondins Bordeaux.
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 28
Reputacja:
47
Dokładnie, z resztą po tym spadku do 2 ligi to była walka o utrzymanie. Jak dobrze pamiętam to niewiele brakło byśmy spadli do 3. Pamiętam ile radości wtedy dało wygranie w PP ze śledziami po karnych (Tyrajski wtedy strzelił decydującego i leciał pod sektor przyjezdnych).
Liczba postów: 478
Liczba wątków: 0
Reputacja:
17
W Premier League wprowadzają w nowym sezonie nowe zasady (w większości wprowadzone na Mundialu):
- potrzebujący pomocy lekarskiej piłkarz musi zostać po wznowieniu gry 60 sek poza boiskiem
- jeśli bramkarz wymaga interwencji lekarza, jeden zawodnik z pola musi po wznowieniu gry także opuścić boisko na 60 sekund w zastępstwie bramkarza
- wyrzucający z autu lub z pola bramkowego mają 5 sekund na wznowienie gry - po tym czasie posiadanie piłki przechodzi na drużynę przeciwną (w przypadku wybicia z pola bramkowego - rzut rożny dla przeciwnika)
- VAR może interweniować w przypadku gdy sędzie nieprawidłowo ukarze gracza drugą czerwoną kartką
- VAR nie może decydować o przyznaniu drugiej żółtej kartki (w konsekwencji czerwonej)
- przepychanki w polu bramkowym będą karane faulem
Co o tym sądzicie? Mi najbardziej podobało się to że nikt nie symulował i koleś co się zwijał z bólu po pytaniu sędziego "czy potrzebuje lekarza' wstawał na nogi
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 28
Reputacja:
47
Symulowanie czy opóźnianie gry mam wrażenie, że bardzo mocno ewoluowało na przestrzeni lat do absurdalnych rozmiarów. Z resztą po proponowanych zmianach w zasadach widać, że przekroczyło to pewną granicę dobrego smaku i postanowiono coś z tym zrobić. Ja się bardzo cieszę. Może ukróci to te pizdowate zachowania.