Liczba postów: 694
Liczba wątków: 25
Reputacja:
22
I co mi się jeszcze nasunęło po tym meczu, to spuszczenie powietrza z napompowanego balonika Pietuszewskiego. To co się odpierdalało w mediach na jego temat to przerosło już nawet wychodzącego z lodówki Petru w swoich czasach świetności. Wczoraj pokazał, że jeszcze długa droga przed nim.
Liczba postów: 251
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
Moim marzeniem jest selekcjoner (może być Urban), który przestanie katować system na trzech stoperów.
Tak jak nie chcę takiego ustawienia w Lechu (i nie mówię tu o pozostawianiu 3 obroncow przy ataku pozycyjnym), tak uważam, że wcale nie mamy materiału na granie tego shitu w reprezentacji. 2 środkowych, 2 bocznych i klasyczne skrzydła. Przestańmy się zachłystywać czymś, na co nie mamy materiału ludzkiego.
Liczba postów: 596
Liczba wątków: 1
Reputacja:
24
Nic się nie zmieni bo u nas nikt nie ma odwagi albo możliwości wprowadzenia poważniejszych zmian. Od lat polska kadra to zbieranina nazwisk którym trzeba znaleźć miejsce na boisku.
Może wpływ na grę naszej obrony ma to, że Porto i Aston Villa gra czwórką w obronie a przed nimi grają typowi defensywni pomocnicy jakimi nie są ani Zieliński ani Szymański.
Dobrą robotę w U-21 zrobił Brzęczek. Wrócił do 4-2-3-1 i się okazuje, że w 8 meczach można stracić 2 bramki w tym jedną z karnego zamiast 32 w 16 meczach jak u Majewskiego.
Reputacja:
22
Co do Lewego,sportowo swoje zrobił, nie ma co tego podważać. Jeśli chodzi o kwestie słynnych premii czy focha na Probierza no to niewątpliwie w mojej ocenie dał dupy. Ewidentnie pomyliła mu się tutaj piłka klubowa z reprezentowaniem swojego Narodu z Orzełkiem na piersi. Czy nadszedł ten czas gdzie należałoby zakończyć grę w drużynie narodowej? Ciężko mi powiedzieć, w meczu z Albanią swoje zrobił, w meczu ze Szwedami za wiele nie pomógł. Czy ma go kto zastąpić? Na pewno nie na takim poziomie, i długo tak będzie. Być może drugi Lewy nam się nie przytrafi. Jednak chyba nadszedł czas by dać szansę innym.
No i Grosicki, mam nadzieje, że jego mordy w kadrze już nie ujrzę. Bo to kpina jest, że ten facet tam był.
Liczba postów: 823
Liczba wątków: 0
Reputacja:
35
Grosicki? Rozumiem, że chodzi o jego obecność obecnie?
Reputacja:
22
Tak, chodzi o jego obecną obecność. Generalnie zawsze byłem przeciwny powołaniom "za zasługi" albo dla robienia atmosfery.
Liczba postów: 1,354
Liczba wątków: 14
Reputacja:
55
01-04-2026, 12:05
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2026, 12:23 przez strzelisty jupiter.)
W sumie racja, Urban i tak nie ma wpływu na to, w jakich systemach reprezentanci grają w klubach, a karkołomne byłoby branie pod uwagę tylko tych grających w ustawieniu preferowanym przez selekcjonera.
Jak posucha w ataku, dałbym wreszcie prawdziwą szansę Kownackiemu. Regularnie pomijany przez wszystkich trenerów reprezentacji - Urban mógłby wreszcie złamać ten zaklęty krąg ślepców niewidomych na dorobek minimum bardzo przyzwoitego napastnika. Póki zdrowy i coś w tej Herthcie jednak strzela. Nie ma zawodnika, którego nie da się zastąpić. Nawet ten Żukowski odkryty przez Petrika Sandera jako gracz szpicy w Magdeburgu powinien zostać sprawdzony. Przed nami w najbliższym czasie już tylko mecze towarzyskie, do jakich chyba wielu zalicza też Ligę Narodów - reprezentacyjną pasztetową. Idealna okazja, by szukać, szperać, sprawdzać i powoli szykować na eliminacje do Euro. Losowanie w grudniu w Belfaście.