Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 1.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Maciej Skorża z całą sympatią i szacunkiem dla niego ma wpisane w swoje trenerskie DNA odejścia z Lecha. Czy ktokolwiek jest w stanie zagwarantować, że nie powtórzy się sytuacja z tamtego sezonu mistrzowskiego? Chcemy przez to znowu przechodzić?

Odpowiedz
A on by chciał wrócić? Wiadomo ile tam zarabia?

Odpowiedz
(25-04-2026, 08:05)joseph napisał(a): Maciej Skorża  z całą sympatią i szacunkiem dla niego ma wpisane w swoje trenerskie DNA odejścia z Lecha. Czy ktokolwiek jest w stanie zagwarantować, że nie powtórzy się sytuacja z tamtego sezonu mistrzowskiego? Chcemy przez to znowu przechodzić?

Jakbym miał przechodzić kolejne zdobycie tytułu pod jego wodzą i jego odejście po sezonie to jak najbardziej

Odpowiedz
Pytanie po co, skoro jest trener, który miejmy nadzieję zapewni kolejne mistrzostwo bez uciekania.

Odpowiedz
Nie wiem po co ludzie dywagują nad Skorżą skoro jest Niels. Zdobył MP, jest ogromna szansa na obronę tytułu. Pod jego wodzą Lech gra bardzo atrakcyjny, miły dla oka futbol. Oczywiście zdarzają się wpadki, był też słaby początek sezonu ale tutaj wg mnie kluczową rolę odegrały kontuzje i przede wszystkim utrata rygla w postaci Murawskiego. Jak dla mnie Rutek powinien zrobić wszystko by zatrzymać Duńczyka. Co do Skorży, to mam pewien dysonans. Po pierwszym tytule w kolejnym sezonie zespół grał taki piach, że jak dobrze pamiętam całkiem szybko został wyjebany, jakoś wczesną jesienią. Druga przygoda to wszyscy wiemy jak się skończyło. Z tej dwójki zdecydowanie wole Nielsa.

Odpowiedz
Ja również wolę Nielsa. Po co psuć coś co dobrze funkcjonuje? Kolejny rok będzie moim zdaniem testowy, gdyż odchodzi Sindre, a nasłuchałem się i naczytałem jaka wielka to jest jego zasługa, że Lech potrafi tak grać.

Odpowiedz
To jak gra Lech to jest przede wszystkim zasługa Frederikssena. Asystenci są jedynie od wdrażania myśli trenera. Ci co nie lubią Nielsa uwypuklają moce Sindre ( którego nie było w klubie styczeń, luty).

Odpowiedz
Uważam że cały sztab to zespół. Każdy za coś odpowiada. Jak puzzle gdy wypada jeden element to już obraz nie jest ten sam. Odpowiedzialność głównie spada na osoby decyzyjne. Czy Niels jest osobą decyzyjną to nie wiem. Teoretycznie powinien być i ufam że jest w pełni niezależny. Jeżeli obie strony zobaczą sens dalszej współpracy to tak będzie. Nie chciałbym zmieniać filozofii klubu która idzie w jakąś tam stabilizacje i mimo wszystko rozwój.

Odpowiedz
Najważniejsze pytanie czy w razie czego jest następca o takim samym profilu i filozofii już wybrany.

Odpowiedz
Myślę, że jakaś tam lista jest. Dużo jednak zależy od NF, jak pójdzie w długą to pewnie przyjdzie trener ze swoim asystentem, np. Skorża z Janasem.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 4 gości