Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 1.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
A chciałbyś Macieja znowu u Nas?

Odpowiedz
Pisałem wcześniej, że nie. Ten duet podałem jako przykład bo wszędzie idą razem. Osobiście liczę na to, że zdobędziemy MP i nie będzie rewolucji kadrowej w Lechu, również na ławce trenerskiej. Jeśli natomiast z jakichś powodów Niels zdecyduje się odejść to mam nadzieje, że znajdziemy innego trenera niż Skorża. Jak chce tu wrócić to niech sobie idzie do Wisły Kraków.

Odpowiedz
To pewnie marzenia, ale optymalna sytuacja:
- Niels zostaje + dostaje dwóch asystentów (jednego za Sindre, drugiego dodatkowo na wzmocnienie sztabu);
- przedłużają Murawski, Milić, Ali;
- wykupują Palmę i Teofeeka;
- sprzedaż Mrozka i Gurgula lub Antka, odejścia Oumy i Andreeva;
- transfer za Mrozka, Gurgula/Antka, ŚPD (lepsza wersja Oumy na stałe) oraz transfery rezerwowego bramkarza (za Andreeva), podstawowego lewonożnego stopera (w miejsce Milicia, Antoni z uwagi na wiek i kontuzje raczej do rotacji już tylko).

Odpowiedz
Wcale bym się nie zdziwił gdyby tak się zadziało w przypadku zdobycia MP. Wczoraj mi mignęła na fejsie grafika gdzie pokazali potencjalnych rywali Lecha w IV rundzie el. do LM. Na ten moment gdyby ligi się zakończyły to w IV rundzie jesteśmy rozstawieni i mamy potencjalnych rywali pokroju Hearts czy LASK. Oczywiście to prognoza, która się zapewne zmieni. Pokazuje to jednak jaką ogromną szansę może mieć Lech na awans do LM jeśli oczywiście zdobędziemy MP. Dlatego uważam, że Rutki mogą wyczuć szansę na sporą kasę i być może tym razem zrobią wiele by nie osłabiać drużyny a nawet jeszcze ją wzmocnić. Osobiście liczę na pozostanie Antka i Aliego. Palma, ciężko powiedzieć, wydaje mi się, że za te pieniądze go nie wezmą. Transfery out to Mrozek i Gurgul. Jeśli jakimś cudem by został Palma to pożegnałbym Teofeeka (zakładając, że Ali też zostaje). Transfery in oczywiście uzależnione od odejść ale na pewno trzeba ściągnąć do pierwszego składu ŚPD i ŚO. Ogólnie to na ten moment straszna gdybologia. Mamy w tym sezonie wiele kadrowych niewiadomych, zapewne mocno uzależnionych od zdobycia tytułu.

Odpowiedz
Na ten moment lepiej sobie nie zawracać głowy rozstawieniami w Q4 bo mimo, że jesteśmy na ten moment teoretycznie, hipotetycznie rozstawieni to:
W Danii Midtjylland (źle) ale ma tyle samo punktów co Aarhus (dobrze). 3 kolejki do końca.
Na Węgrzech prowadzi Gyor (dobrze) ale ma 1 punkt przewagi nad Ferencvarosem (źle). 2 kolejki do końca.
W Szkocji prowadzi Hearts (dobrze) ale ma 3 punkty przewagi nad Celtikiem (źle) i 4 kolejki do końca.
W Grecji prowadzi AEK (dobrze) ale ma 5 punktów przewagi nas Olympiakosem (źle) i 4 kolejki do końca.

Tylko jedna z tych ekip złych może być mistrzem.

Odpowiedz
AEK nie roztrwoni, a pozostałe trzy ligi to loteria. Będziem śledzić.
W dobrej sytuacji Gyor - dwaj słabi przeciwnicy do końca. Ferencvaros ma Ujpest i Zalaegerszegi. Ci drudzy walczą jeszcze o puchary.

Odpowiedz
(29-04-2026, 10:34)Antonio napisał(a): Na ten moment lepiej sobie nie zawracać głowy rozstawieniami w Q4 bo mimo, że jesteśmy na ten moment teoretycznie, hipotetycznie rozstawieni to:
... to nie zdobyliśmy jeszcze mistrzostwa!

Odpowiedz
Jeśli chcemy realnie walczyć o LM to piłkarze za 4 mln to nie powinny być jakieś fanaberie tylko nasz cel i zakupy.

Odpowiedz
Boukari kosztował 5,5 mln a Bengtsson 800 tysięcy. Naszym celem powinni być przede wszystkim dobrzy piłkarze a nie drodzy.

Odpowiedz
A podzielę się. Bo jeszcze się zestarzeje. Dwa dni temu w kolejce na samolot zagadałem Piotra R. Trochę nie byłem pewny czy to on Wink Nigdy go nie widziałem na żywo. Ale na odpowiedź "czy Pan Piotr" nie miałem wątpliwości. Pogratulowałem Aliego bo to jego projekt, i ku mojemu zdziwieniu był bardo otwarty na rozmowę.
Generalnie; Ali rozważa zostanie lub nie pod kątem spraw rodzinnych. Niels musi zdecydować i rzeczywiście wybrała go firma na postawie warunków brzegowych. Widzew powinien spaść żeby zrozumieli że tak sie nie buduje klubu i sukcesów, ale docelowo musimy awansować do LM/LE bo kapitałowo nie wygramy. I zapomniałem spytać o mojego ulubieńca Palme ale czuje że go nie wykupimy.
Ogólnie byłem zdziwiony że z gościem z kolejki chciało mu się tyle gadać Wink

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 8 gości