Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 1.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
(29-04-2026, 19:55)Antonio napisał(a): Boukari kosztował 5,5 mln a Bengtsson 800 tysięcy. Naszym celem powinni być przede wszystkim dobrzy piłkarze a nie drodzy.

Ligi Mistrzów nim nie zdobyliśmy więc jednak chyba powinniśmy szukać Zawodników za kilka milionów z umiejętnościami adekwatnymi do ceny, coś jak Bengtsson
Edit. Co do rozmowy z Juniorem to bardzo miło z jego strony. Oczywiście czas pp wygranej temu sprzyjał. Generalnie to Gość który kocha Lecha tylko dlugo się uczy.

Odpowiedz
(29-04-2026, 19:55)Mosina napisał(a): A podzielę się. Bo jeszcze się zestarzeje. Dwa dni temu w kolejce na samolot zagadałem Piotra R. Trochę nie byłem pewny czy to on Wink Nigdy go nie widziałem na żywo. Ale na odpowiedź "czy Pan Piotr" nie miałem wątpliwości. Pogratulowałem Aliego bo to jego projekt, i ku mojemu zdziwieniu był bardo otwarty na rozmowę.
Generalnie; Ali rozważa zostanie lub nie pod kątem spraw rodzinnych. Niels musi zdecydować i rzeczywiście wybrała go firma na postawie warunków brzegowych. Widzew powinien spaść żeby zrozumieli że tak sie nie buduje klubu i sukcesów, ale docelowo musimy awansować do LM/LE bo kapitałowo nie wygramy. I zapomniałem spytać o mojego ulubieńca Palme ale czuje że go nie wykupimy.
Ogólnie byłem zdziwiony że z gościem z kolejki chciało mu się tyle gadać Wink

O Panie, pogratulować. Ale żeś o Palme nie zapytał to niemożliwe. Niemniej i tak dobra robota. Fajnie jakby Alik został. Nasza uszata morda.

Odpowiedz
Też nie mogłem uwierzyć. Że nie zapytałem. Ale wydało mi się to naiwne szczerze mówiąc. I znałem odpowiedź.

Ogólnie bardzo zaangażowany gość. Widać że żyje tym wszystkim. Zrobił bardzo dobre wrażenie. Nie dawał zdawkowych odpowiedzi. Tak z 10 min gadaliśmy.

Odpowiedz
(29-04-2026, 20:38)Mosina napisał(a): Też nie mogłem uwierzyć. Że nie zapytałem. Ale wydało mi się to naiwne szczerze mówiąc. I znałem odpowiedź.

Ogólnie bardzo zaangażowany gość. Widać że żyje tym wszystkim. Zrobił bardzo dobre wrażenie. Nie dawał zdawkowych odpowiedzi. Tak z 10 min gadaliśmy.

Ewentualnie mogłeś powalczyć, w stylu, że Piotras, masz częstuj się tutaj Marlboro Gold, weź se nawet trzy, ale nie żałuj potem pieniędzy na Pana Luisa. Big Grin

Odpowiedz
No to fajnie, że nie olał tylko pogadał. Może się czegoś nauczył niepokoją tylko słowa o tym, że kapitałowo nie wygramy z nimi o Widzewie.

Odpowiedz
to były moje słowa, on tylko potwierdził. zresztą to nie jest żadna tajemnica. Chciałem natomiast usłyszeć że jedyny pomysł to jest właśnie gra na poziomie LM/LE, bo to oznaczać może tylko jedno - że trzeba to zrobić tu i teraz, bo lepsza okazja może i będzie za rok dla MP, ale po 1) nie wiadomo czy te punkty naciułamy, i 2) o MP może być trudniej.
a to oznacza że musimy inwestować w jakość, a to oznacza utrzymanie kadry i 1-2 wzmocnienia, bez czekania na końcówkę sierpnia. wtedy efekt "Dobrzyckiego" może być nawet dla nas korzystny

Odpowiedz
Ciekawe czy szuka na to jakiegoś rozwiązania? Czy ma plan pozyskania dodatkowego inwestora. Nowych grubych sponsorów. Czy taka LM dała by nam taką szansę.

Odpowiedz
No i spełnia się mokry sen strzelistego jupitera - Ali wg mnie zerwał więzadła w kolanie więc przy jego zdrowiu to jest 7-8msc pauzy, a to oznacza że kontraktu z nim wg mnie nie przedłużymy

Odpowiedz
Albo właśnie dlatego przedłużymy na jakiś promocyjnych warunkach. Teraz nikt go przecież nie będzie chciał.
Ogromna szkoda. Gość był w mega formie

Odpowiedz
Jeśli okazałoby się najgorsze to uważam, że Lech musi ten kontrakt przedłużyć. Tak po prostu a sam Ali pewnie z kasy zejdzie z tego powodu. Oby nic groźnego.
Pamiętam kiedyś Paweł Brożek w meczu w Bełchatowie tak skoczył i do dziś mam ciarki a niedługo potem grał bo okazało się niegroźne. Mam nadzieję nadal.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości