Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 9 głosów - średnia: 1.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Pisałem tu zaraz po meczu ze to będą więzadła krzyżowe i niestety miałem rację. Wygląda na to że jeszcze się nie skończył obecny sezon a już się zaczynają komplikacje zwiazane z następnym.

Odpowiedz
Bez przesady z tą komplikacją na następny. Szkoda Aliego bo ma serce do gry w Kolejorzu i osobiście chciałbym by Rutkowski postąpił tak jak Dobrzycki w przypadku Czyża. To nie tylko gest ale pokazania przyszłym Grajkom, że nie jesteś zwykłym towarem podlegającym tylko prawom rynku.
A przyszły sezon? On się nie komplikuje, on otwiera nowe możliwości!

Odpowiedz
Nie wiemy jednego, jak przebiegały negocjacje pomiędzy Alim a klubem. Bo nie chce mi się wierzyć, że do takich nie doszło. Być może Ali sygnalizował, że chce odejść. I stąd taka decyzja klubu.

Odpowiedz
Komplikacja to by była jakby dostał gwiazdorski kontrakt, a jak piszą miał już położony na stole, ale sam się namyślał, i wtedy by zerwał więzadła. A tak to, brzmi to okrutnie, ale coś się wyjaśniło. Zobaczymy jak to będzie, myślę, że może jeszcze coś się zmienić, ale przypuszczam, że Ali teraz się wstrzyma i sprawdzi jakie potencjalnie będzie miał oferty. Tak jak piszecie, za dużo może ich nie mieć, szczególnie, że w Iranie jest sytuacja jaka jest. Jakby się zgodził na niższe siano, to ja faktycznie dałbym mu to 1+1. Ale z drugiej strony, jak nie będzie chciał zejść mocno z pensji to też biznes is biznes i nie ma co mieć sentymentów. Miał ofertę na stole, nie skorzystał, teraz sytuacja się odwróciła. A Rutkowski i Rząsa byli w stanie ściągnąć latem Leo i Palmę, więc tam oko do skrzydłowych mieli. Zakładając odejście Aliego i ściągnięcie Palmy oraz Ismaheela to mielibyśmy: Hakans, Leo, Palma, Walemark, Ismaheel. Solidna piątka, ale ewidentnie brakuje głównego dyrygenta (którym pomimo gry na skrzydle był Ali) i ja bym tutaj poszedł nie w skrzydłowego, ale kogoś w stylu Sousy (bo wiadomo, Pablo wygląda dobrze, ale jako ósemka). Dodatkowo, dołożyłbym Kownackiego, który też na skrzydełko mógłby czasem zejść. I z takim zestawieniem personalnym nie wyglądałoby solidnie:
Hakans, Leo, Palma, Walemark, Ismaheel, Kownacki i nowy kot na dziesiątkę.

Odpowiedz
Brak Alego to strata kreatywnosci i jakości na europejskim poziomie. Cholernie szkoda. Z obecnej kardy nie widze tyle kreatywnosci i jakości jaką ma. Oby przyszedł podobny kozak ale nie sądzę.

Odpowiedz
Dobrze, że nie stało się to w lipcu czy sierpniu, kiedy miałby już podpisany przypuszczalnie nowy kontrakt. Bóg ma Lecha w opiece.

Odpowiedz
(04-05-2026, 17:02)Zabal napisał(a): Brak Alego to strata kreatywnosci i jakości na europejskim poziomie. Cholernie szkoda. Z obecnej kardy nie widze tyle kreatywnosci i jakości jaką ma. Oby przyszedł podobny kozak ale nie sądzę.

Obawiam się, że taki kozak ale nie podatny na kontuzje to poza naszym zasięgiem, ogólnie ekstraklapowym zasięgiem.

Odpowiedz
Przecież ktoś pokroju Alego ale w pełni zdrowy to kwota 10 mln (chyba że jakiś emeryt z krajów arabskich czasami to ciekawy kierunek ale wtedy wypłata) Także rozmawiać i tyle.

Odpowiedz
(04-05-2026, 17:15)strzelisty jupiter napisał(a): Dobrze, że nie stało się to w lipcu czy sierpniu, kiedy miałby już podpisany przypuszczalnie nowy kontrakt. Bóg ma Lecha w opiece.

ma i nie ma zarazem

Odpowiedz
Summa summarum ma IMO. Ciężko budować kadrę na trzy fronty z takim piłkarzem w odwodzie. Magikiem, toteż nie tanim, a bardzo często wypadającym na bardzo długi okres. Wobec tych okoliczności, oby Palma stał się ciałem na dłużej przy Bułgarskiej.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 7 gości