Liczba postów: 92
Liczba wątków: 0
Reputacja:
4
Pisałem tu zaraz po meczu ze to będą więzadła krzyżowe i niestety miałem rację. Wygląda na to że jeszcze się nie skończył obecny sezon a już się zaczynają komplikacje zwiazane z następnym.
Liczba postów: 457
Reputacja:
13
04-05-2026, 16:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2026, 16:44 przez galis.)
Bez przesady z tą komplikacją na następny. Szkoda Aliego bo ma serce do gry w Kolejorzu i osobiście chciałbym by Rutkowski postąpił tak jak Dobrzycki w przypadku Czyża. To nie tylko gest ale pokazania przyszłym Grajkom, że nie jesteś zwykłym towarem podlegającym tylko prawom rynku.
A przyszły sezon? On się nie komplikuje, on otwiera nowe możliwości!
Liczba postów: 694
Liczba wątków: 25
Reputacja:
22
Nie wiemy jednego, jak przebiegały negocjacje pomiędzy Alim a klubem. Bo nie chce mi się wierzyć, że do takich nie doszło. Być może Ali sygnalizował, że chce odejść. I stąd taka decyzja klubu.
Liczba postów: 647
Liczba wątków: 1
Reputacja:
22
Komplikacja to by była jakby dostał gwiazdorski kontrakt, a jak piszą miał już położony na stole, ale sam się namyślał, i wtedy by zerwał więzadła. A tak to, brzmi to okrutnie, ale coś się wyjaśniło. Zobaczymy jak to będzie, myślę, że może jeszcze coś się zmienić, ale przypuszczam, że Ali teraz się wstrzyma i sprawdzi jakie potencjalnie będzie miał oferty. Tak jak piszecie, za dużo może ich nie mieć, szczególnie, że w Iranie jest sytuacja jaka jest. Jakby się zgodził na niższe siano, to ja faktycznie dałbym mu to 1+1. Ale z drugiej strony, jak nie będzie chciał zejść mocno z pensji to też biznes is biznes i nie ma co mieć sentymentów. Miał ofertę na stole, nie skorzystał, teraz sytuacja się odwróciła. A Rutkowski i Rząsa byli w stanie ściągnąć latem Leo i Palmę, więc tam oko do skrzydłowych mieli. Zakładając odejście Aliego i ściągnięcie Palmy oraz Ismaheela to mielibyśmy: Hakans, Leo, Palma, Walemark, Ismaheel. Solidna piątka, ale ewidentnie brakuje głównego dyrygenta (którym pomimo gry na skrzydle był Ali) i ja bym tutaj poszedł nie w skrzydłowego, ale kogoś w stylu Sousy (bo wiadomo, Pablo wygląda dobrze, ale jako ósemka). Dodatkowo, dołożyłbym Kownackiego, który też na skrzydełko mógłby czasem zejść. I z takim zestawieniem personalnym nie wyglądałoby solidnie:
Hakans, Leo, Palma, Walemark, Ismaheel, Kownacki i nowy kot na dziesiątkę.
Liczba postów: 266
Reputacja:
9
Brak Alego to strata kreatywnosci i jakości na europejskim poziomie. Cholernie szkoda. Z obecnej kardy nie widze tyle kreatywnosci i jakości jaką ma. Oby przyszedł podobny kozak ale nie sądzę.
Liczba postów: 1,355
Liczba wątków: 14
Reputacja:
55
Dobrze, że nie stało się to w lipcu czy sierpniu, kiedy miałby już podpisany przypuszczalnie nowy kontrakt. Bóg ma Lecha w opiece.
Liczba postów: 2,146
Liczba wątków: 5
Reputacja:
17
Przecież ktoś pokroju Alego ale w pełni zdrowy to kwota 10 mln (chyba że jakiś emeryt z krajów arabskich czasami to ciekawy kierunek ale wtedy wypłata) Także rozmawiać i tyle.
Liczba postów: 1,355
Liczba wątków: 14
Reputacja:
55
Summa summarum ma IMO. Ciężko budować kadrę na trzy fronty z takim piłkarzem w odwodzie. Magikiem, toteż nie tanim, a bardzo często wypadającym na bardzo długi okres. Wobec tych okoliczności, oby Palma stał się ciałem na dłużej przy Bułgarskiej.