Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 1.9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Interia donosi, że proces poszukiwań alternatywy dla Nielsa trwa od grudnia, zajmuje się tym firma zewnętrzna.

Odpowiedz
Nie Interia tylko Prezes mówił o tym dzis w TVP sport. a dokładnie wczoraj wieczorem 
Że jeśli zbliża się kontrakt do końca to muszą mieć alternatywę na wypadek gdyby strony się nie dogadały. I że robią to przez firmę zewnętrzną co kompletnie nie dziwi bo tak się robi szczególnie w przypadku kluczowych stanowisk w każdej firmie. To już ja dopowiadam.
W ogóle dłuższa ok 25' rozmowa. Polecam

Odpowiedz
Dokładnie, tu bardziej chodziło o to, że wyciągnęli wnioski i nie chcą być zaskoczeni lub działać na szybko. W tym przypadku wiedząc, że za pół roku kończy się kontrakt z NF i nie mając pewności, że współpraca będzie dalej kontynuowana chcieli poprzez firmę zewnętrzną znaleźć jak najlepszego kandydata.

E:
turecki portal haberturk.com donosi, że odejście Lisa jest przesądzone a jego nowym klubem będzie najprawdopodobniej Lech Poznań.

Odpowiedz
(19-05-2026, 12:18)rojber napisał(a): To kto tam trafia i jaka jest tam atmosfera to jedno ale to, że Dobrzyckiego stać by lekkim dytkiem płacić krocie to drugie. Przyjdzie tam w końcu jakiś ogarnięty dyrektorek sportowy i znajdzie takiego Palme czy Aliego i powie, że to będzie kot ale trzeba mu sypnąć 2 mln euro rocznie to Dobrzycki to zrobi. Możemy zaklinać rzeczywistość ale wcześniej czy później oni się tam ogarną i takie kwoty mogą być dla nich jak najbardziej realne.

Cały czas "Dobrzyckiego stać" a skąd w ogóle taka wiedza, że go stać?

Odpowiedz
Możecie dywagacje o szmacie i żydzewie przenieść do wątku Ekstraklasa?

Odpowiedz
Z wiedzy o majątku i deklaracjach zainteresowanego

Odpowiedz
Aha. Czyli ma duży majątek więc go stać. Ok.

Odpowiedz
@rojber Skąd w ogóle to info o dogadanym Alim z Widzewem?

Odpowiedz
(19-05-2026, 13:26)Antonio napisał(a): Aha. Czyli ma duży majątek więc go stać. Ok.

No nie k... wydał lekką ręką ponad 20 mln euro i go nie stać...

@SpokoLoko info dostałem od znajomego. Z czystej ciekawości wrzuciłem sobie w neta i jest kilka artykułów o tym. Natomiast czy to prawda to nie mam pojęcia, dlatego wrzuciłem to raczej jako ciekawostkę.

Odpowiedz
To, że Dobrzycki w końcu się ogarnie, wcale nie jest takie oczywiste. Na krajowym podwórku mamy przykład Mioduskiego, który przez ostatnie lata bije rekordy w przepalaniu pieniędzy. W Anglii mamy Chelsea - sprawdźcie, ile oni tam wywalili pieniędzy w błoto po zmianach  właścicielskich, jaka kasa na transfery, jaka rotacja itd. I gdzie oni są?

Majątek Dobrzyckiego jest szacowany na 1 mld EUR. Ale przecież w to wliczają się jego udziały w Panattoni i innych biznesach, nieruchomości itd.
To wcale nie jest tak, że coroczne przepalanie kilkudziesięciu mln EUR bez jakiegokolwiek postępu, nie spowoduje, że zacznie się po prostu zastanawiać nad rzuceniem zabaweczek, gdyż po prostu zacznie się to odbijać na jego majątku. To nie są czasy Cupiała, gdzie poza Wisłą nie było dookoła w polskiej piłce pieniędzy, klubów tak rozwiniętych, jak chociażby my itd...A i on w końcu dał sobie spokój z powodów finansowych.  

Deklaracje? A czego oczekiwaliście, że facet który robi tyle szumu szastaniem kasy powie, że "mamy swoje ograniczenia finansowo-czasowe itd"? Wydał 20 mln lekką ręką? No wydał. Ale co to jest 20 mln w dzisiejszej piłce, gdy wchodzisz do klubu na pułapie, na jakim jest Widzew, nie mając za bardzo innych źródeł wpływów do niego, tylko swój majątek? 

Przekonanie na forum o tym, że jemu się uda jest na tym samym poziomie, co przekonanie sprzed kilku lat o tym, że Rutkom się nie uda doprowadzić do sytuacji, w której na pięć mistrzostw zdobywamy trzy, w tym raz grając w pucharach na wiosnę.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 44 gości