Liczba postów: 755
Liczba wątków: 1
Reputacja:
31
Myślę, że w Europie nie będą grali o nic tak jak wczoraj.
Liczba postów: 207
Liczba wątków: 2
Reputacja:
17
XG wynika z ich kilku sytuacji bo karny plus bramki z 3m prawie bez asysty obrony dają duże XG. My musieliśmy to klecić z dużo większej ilości akcji.
Liczba postów: 118
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
Sam karny to chyba 0,8 XG,do tego mieli jedną setkę z bliska,nie ma co za bardzo się tym sugerować bo ta statystyka nie zawsze dobrze pokazuje przebieg meczu.Pewny mistrz też na pewno zrobił swoje bo piłkarze mieli już w głowie świętowanie i to co będzie po meczu
Liczba postów: 894
Liczba wątków: 28
Reputacja:
31
25-05-2026, 07:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2026, 07:21 przez rojber.)
Zgadzam się z Mosiną, ten mecz to taka truskawka na torcie, laurka naszej obrony. Pytanie tylko czy to wynika z braku drugiego solidnego stopera do pary z Mońką czy jednak boczni obrońcy też nie dojeżdżają. Pewnie wpływ na to też ma brak solidnego DP. Mam nadzieje, że tam w gabinetach zdają sobie z tego sprawę i ciężko pracują nad rozwiązaniem tego problemu. Sam Niels bez dobrego materiału za dużo pewnie nie poprawi.
E:
Ciekawi mnie jeszcze sprawa z biletami. W mojej ocenie było bardzo dużo wolnych miejsc. Było coś w wolnej sprzedaży przed meczem? Czy to może janusze biznesu z karnetami powykupowali (o czym z resztą świadczy brak otwartej sprzedaży) i nie udało im się wszystkiego odsprzedać?
Liczba postów: 2,399
Liczba wątków: 5
Reputacja:
21
Pojedyncze były. Niestety karnetowicze dali dupy i do otwartej sprzedaży trafiły ochłapy.
Liczba postów: 1,550
Liczba wątków: 14
Reputacja:
63
@rojber, różnie to bywa. Ja na przykład jak nie idę do Kotła, na Anioły lub Czapczyka nie siadam najczęściej na swoim miejscu, tylko wiszę gdzieś na barierce blisko II trybuny. Sporo wiary tam stoi z tego co widzę.
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Trochę odbiegnę od tematu, ewentualnie proszę o przeniesienie postu do właściwego wątku. Może ktoś coś..
Zaginęła koszulka meczowa mojego syna z numerem 10 i imieniem „Pietras”. Podaliśmy ją do podpisów piłkarzom, gdy ci wsiadali do autokaru pod I trybuną. Przypuszczam, że mogła zostać przez przypadek zrzucona po drugiej stronie autobusu. Będę wdzięczny za informację jeśli ktoś ją znalazł. Dla uczciwego znalazcy nagroda.
Liczba postów: 73
Liczba wątków: 1
Reputacja:
1
Ta ręka Skrzypy to jaka jest teraz interpretacja? to że zawodnik przeciwny zagrywa piłkę głową i trafia w rękę która jest w odległości pewnie mniej niż metr ma teraz znaczenie czy nie? nienaturalnie ma Skrzypa te łapy ułożone? (jeszcze nie widziałem żeby ktoś biegał z rękoma cały czas wzdłuż tułowia, to nie jest sytuacja kiedy zawodnik np. wykonuje wślizg w celu zablokowania pośrodkowania i wtedy chowa łapska, tutaj walczą o pozycje i używają do tego rąk zawsze. Nie rozstrzygam czy karny słuszny czy nie, tylko pytam o interpretacje - kiedy ta odległość jest zbyt mała, żeby zawodnik nie miał czasu na reakcję.
Ten spalony to chyba tez na minimetry.