Liczba postów: 1,550
Liczba wątków: 14
Reputacja:
63
Na ich miejscu poszedłbym po wypożyczenia z opcją w pierwszej kolejności. Ze dwa koty przed obozem tak pozyskać. Jak wejdziemy do Ligi Mistrzów i się sprawdzą, sami będą chcieli zostać, a jeśli się nie zgrają z drużyną, łatwo będzie można ich oddać.
Liczba postów: 782
Liczba wątków: 2
Reputacja:
24
Akcja z Linettym też jest sygnałem dla innych wychowanków. Wróć do nas, przyjmiemy cię z otwartymi ramionami, ale jak jesteś jeszcze na topie a nie już po drugiej stronie rzeki. Wybierzesz inaczej? Ok, ale potem zamiast powrotu do macierzy masz powrót na prowincje i walkę o utrzymanie lub maks środek tabeli.
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 0
Reputacja:
7
Ale brak napastnika to znów igranie z losem. Agnero to jeszcze nie te buty.
Liczba postów: 301
Reputacja:
8
Nie wiedziałem, że chodzi Ci o jedynie słuszną ekspercką analizę wsteczną. Post brzmiał raczej "przyszłościowo".
Co do Oumy i Walemarka to akurat tych decyzji przez pryzmat MP bym tak nie oceniał. Obaj mieli znikomy wpływ na końcowy wynik, bo każdy z nich zagrał w sumie nie więcej niż 120 dobrych minut w tej rundzie.
To gdzie zagra Linetty i o co będzie walczył? Wiesz, że w Turcji stracił miejsce w składzie ze względów sportowych? Skąd?
Liczba postów: 755
Liczba wątków: 1
Reputacja:
31
Początkowo wszystko wydawało się w porządku ale później przyszedł nowy trener który nie lubił Polaków itd.?
Liczba postów: 301
Reputacja:
8
Nie wiem, czy była zmiana trenerów. Zadałem pytanie, skąd wiedza, że Karol przestal grać bo "jest po drugiej stronie rzeki" w wieku 31 lat?
A co jeśli obie strony wiedziały dość szybko, że nie skorzystają z opcji przedłużenia kontraktu, bo był jednym z wyższych w drużynie (prawie milion eur na sezon)? To jest klasyczna Turcja, gdzie bierzesz gościa, na którego Cię nie stać. Albo mu nie zapłacisz, ale wtedy UEFA zrobi kuku, albo ograniczysz wyjściówki itp.
Zrobił głupio, ze tam poszedł? Pewnie tak, ale chciałbym widzieć każdego z Was, mając przed sobą jeszcze max 3 lata pracy zarobkowej, czy idzie zarabiać 900k eur + dodatki, czy 250k za sezon grania. Bo o takiej decyzji mówiliśmy.
Moim zdaniem odpuszczenie Linettego to duży błąd, on jeszcze pogra na dobrym poziomie. O wpływie wizerunkowym, kształtowaniu szatni już tu napisano sporo. Rozumiem chęć kontraktowania młodszych zawodników (choć ramy 24-26 brzmią groteskowo), ale to nie jest najlepszy moment.
Wynik musi przyjść już na przełomie lipca i sierpnia, kadra musi być szeroka, doświadczona. Wiemy, że naszą bolączką jest gra defensywna całej drużyny - i trzeba tę sytuację opanować i uspokoić na cito.
Liczba postów: 1,550
Liczba wątków: 14
Reputacja:
63
27-05-2026, 13:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2026, 13:16 przez strzelisty jupiter.)
Rozwala mnie tekst o trzech latach pracy zarobkowej do końca życia, w domyśle. Nogi mu ujebie w wieku 34 lat, ręce, stanie się inwalidą czy może niepełnosprawny umysłowo?