Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1.6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transferowe 2026
Tryb drzewa
(06-06-2026, 18:17)strzelisty jupiter napisał(a): Warto mieć dwóch bramkarzy na poziomie. Ławka ambitnemu piłkarzowi nigdy nie zaszkodziła. Śmiem wątpić że pojawią się sensowne oferty, Bartka satysfakcjonujące. Wystarczy że potencjalny kupiec natknie się na filmy z fety jak gramolił się na poprzeczkę. Można się wyleczyć. Półżartem. Smile
@koziołek
A co powiedział Puchacz?

Szczerze to ja wolałbym opierdolić tego Mrozka i wytargować niższą kwotę i zatrzymać Bułgara. Który jest sporo młodszy i jednak jakiś tam potencjał ma.

Odpowiedz
(06-06-2026, 18:17)strzelisty jupiter napisał(a): @koziołek
A co powiedział Puchacz?
Że Kozubal nie dojdzie do europejskiego poziomu, że nie daje nic ekstra. Żadnych liczb, nic co na zachodzie będzie wartością dodaną. Nie ma nawet żadnych zagrań, które go charakteryzują na jakiś wyższy poziom.
Uważam podobnie i sam zastanawiam się czy ktoś takie drobnego, mało agresywnego w grze, bez liczb będzie chciał do topowych klubów i liga? Uważam, że nie. Oczywiście wolę się mylić Smile
Już jego wycena wskazuje gdzie jest sufit.

Nad Mońką się nie zachwyca bo brakuje mu jeszcze centymetrów i trochę na oglądał się karier wielu jego kolegów, że na ten top jeszcze brakuje. Jako stoper nie daje dodatkowo nic przy stałych fragmentach - ok ma czas bo jest młody ale jak sam spojrzę jakie dziki grają w ligach top to też nie wiem. Zobaczymy aczkolwiek tu Puchacz ma wątpliwości ale też się waha w tej kwestii.
Natomiast uważa podobnie jak ja, że Gurgul jest bardzo niedoceniany. Bo brakuje mu przebojowości ale jest dobrze wyszkolony, mniej zawodny i mówi, że jemu właśnie tego brakowało bo robił wiatr ale do osiągnięcia czegoś więcej brakło głównie tego co ma Gurgul

I w sumie trochę mi też otworzył oczy, że zawodników takich jak oni w Europie są tysiące.
Żeby wejść na ten top trzeba dużo, dużo więcej. Oczywiście też szczęścia, tajmingu w transferze i dobrym wyborze.

Odpowiedz
Co do Bramkarzy to bądźmy realistami - przyjście Lisa oznacza transfer Mrozka, bardzo dobrze, niech Chłop realizuje swoje marzenia- będę trzymał kciuki. Uważam, że warto go też godnie pożegnać jeśli będzie okazja. To że nie robimy problemów przy transferach, że Zawodnik ma określoną ścieżkę rozwoju plus poukładany Klub z sukcesami oznacza że coraz więcej będzie Tamarów Chcę do Lecha i chuj Svetlinów.

Odpowiedz
No taak. Oboje nie zostaną. Nie ma takiej opcji. Mrozek jaki jest taki jest ale po latach mieliśmy w końcu zawodnika który niejednokrotnie wygrywał nam mecze. Szacun za to i powodzenia

Odpowiedz
Jak odejdzie Mrozek, przyjdzie Lis, a odejść ma też ponoć Plamen, potrzeba będzie kogoś jeszcze.

Odpowiedz
Turcy na swoim profilu napisali „Her şey için teşekkürler Mateusz Lis”, czyli „Dziękujemy za wszystko”.

Odpowiedz
"Dzięki za wszystko, Lis!

Lech Poznań osiągnął wstępne porozumienie z Göztepe w sprawie Mateusza Lisa, który był częścią naszej mistrzowskiej kadry i z powodzeniem bronił naszej bramki przez dwa sezony w Super Lig, a także został wybrany najlepszym bramkarzem sezonu 2025/26.

Göztepe otrzyma około 1 miliona euro w ramach odstępnego."

Temat tego Niklasa Dorscha z FC Heidenheim (spadkowicza z Bundesligi) to raczej zagrywka pod Koronę żeby nie myślała że tak może podbijać cenę za Svetlina bo mamy inną opcję za 1,5 mln EUR

Odpowiedz
Dla wszystkich którzy kręcą nosem, że Svetlin, że z Korony, polecam obejrzeć najnowszy materiał Janczyka o Lechu, na Weszło. W pewnym momencie omawiając transfer Svetlina wrzuca porównanie statystyk gracza Korony i Antka, podkreślam gracza słabej korony z podstawowym pomocnikiem Mistrza Polski.

Odpowiedz
Trzeba pamiętać, że kilkanaście lat temu większość klubów miała słabych piłkarzy.
Teraz w praktycznie każdym znajdziesz zawodnika topowego do nadaje ligi. M.in. przez to jest tak wyrównana.
Liga się rozwija i co raz lepsi piłkarze tutaj są a nie każdego upchniesz w Widzewie, Legii czy Lechu.
Muszą się rozejść po innych klubach a może nawet liczą, że szybko ktoś ich dostrzeże.

To też powinno zmienić nam optykę na patrzenie na transfery z wewnątrz ligi.

Odpowiedz
Oglądałem to na weszło, teraz na meczykach Roki o nim wspomniał. Raczej każdy mówi, że to świetny grajek pod nasz styl, biega bardzo dużo, świetna asekuracja. Typowa szóstka i raczej wspominają, że świetnie by wyglądał obok Antka (Antek wyżej), ale raczej za 1,5mln będzie nie do wyjęcia. Korona zapłaciła za niego 800tys, a się sprawdził. Z kolei jeszcze spory potencjał by go sprzedać z zyskiem w przyszłości, u Dorscha ten potencjał jest dużo mniejszy.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Sciepa, Skorpion, 11 gości