(06-06-2026, 18:17)strzelisty jupiter napisał(a): @koziołek
A co powiedział Puchacz?
Że Kozubal nie dojdzie do europejskiego poziomu, że nie daje nic ekstra. Żadnych liczb, nic co na zachodzie będzie wartością dodaną. Nie ma nawet żadnych zagrań, które go charakteryzują na jakiś wyższy poziom.
Uważam podobnie i sam zastanawiam się czy ktoś takie drobnego, mało agresywnego w grze, bez liczb będzie chciał do topowych klubów i liga? Uważam, że nie. Oczywiście wolę się mylić

Już jego wycena wskazuje gdzie jest sufit.
Nad Mońką się nie zachwyca bo brakuje mu jeszcze centymetrów i trochę na oglądał się karier wielu jego kolegów, że na ten top jeszcze brakuje. Jako stoper nie daje dodatkowo nic przy stałych fragmentach - ok ma czas bo jest młody ale jak sam spojrzę jakie dziki grają w ligach top to też nie wiem. Zobaczymy aczkolwiek tu Puchacz ma wątpliwości ale też się waha w tej kwestii.
Natomiast uważa podobnie jak ja, że Gurgul jest bardzo niedoceniany. Bo brakuje mu przebojowości ale jest dobrze wyszkolony, mniej zawodny i mówi, że jemu właśnie tego brakowało bo robił wiatr ale do osiągnięcia czegoś więcej brakło głównie tego co ma Gurgul
I w sumie trochę mi też otworzył oczy, że zawodników takich jak oni w Europie są tysiące.
Żeby wejść na ten top trzeba dużo, dużo więcej. Oczywiście też szczęścia, tajmingu w transferze i dobrym wyborze.