Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Reprezentacja Polski
Tryb drzewa
Przecież ta Liga Narodów jak tak dalej pójdzie z rozrostem imprez typu MŚ i ME, to będzie miała wkrótce większy prestiż. Obecna edycja była mega, co było dla mnie sporym zaskoczeniem, bo byłem sceptycznie nastawiony do niej.
No i sam fakt awansów z niej do ww imprez. Wychodzi na to, że to może być dużo prostsza droga, niż awans z grup eliminacyjnych, szczególnie będąc w niższych dywizjach. Ogólnie ten system awansów jest dla mnie chory, promujący przeciętniactwo.

Odpowiedz
Ja liczę, że Lewandowski zostanie do Euro. Nadal dużo daje tej kadrze, ma niepodważalny status i może być tak jak CR7 nadal ważnym ogniwem. Szczególnie, że następców nie ma, z całym szacunkiem do takich zawodników jak Kownacki czy Żukowski, którzy jedynie solidni w drugiej Bundeslidze, Świderski który jest rezerwowym w Grecji czy nawet Buksa będący co najwyżej w rotacji w średnim zespole w Serie A.

Odpowiedz
ja liczę że nie zostanie, bo kiedyś musi odejść - i kiedy jak nie teraz odkryć dla kadry kogoś kto też umie strzelić piłkę do siatki. a do tego ma jeszcze zdrowie żeby pressować gdy się bronimy. Sezon z Ligą narodów to super czas na to.

Odpowiedz
(01-04-2026, 13:59)Mosina napisał(a): ja liczę że nie zostanie, bo kiedyś musi odejść - i kiedy jak nie teraz odkryć dla kadry kogoś kto też umie strzelić piłkę do siatki. a do tego ma jeszcze zdrowie żeby pressować gdy się bronimy. Sezon z Ligą narodów to super czas na to.

"kiedy jak nie teraz" - Po Euro! Big Grin

Odpowiedz
(01-04-2026, 11:04)Antonio napisał(a): Może wpływ na grę naszej obrony ma to, że Porto i Aston Villa gra czwórką w obronie a przed nimi grają typowi defensywni pomocnicy jakimi nie są ani Zieliński ani Szymański.

Normalnie zacytowałeś moją wypowiedż z jakiejś mojej wczorajszej rozmowy na ten temat... (czwórka i brak DM).

Nie wiem, czy ktoś pisał już o tym - ale Urbanowi włączył się "syndrom Smudy", brak zmian przyczynił się do straty 3-ciej bramki, nasi mieli sztywne juz nogi. Był moment w drugiej połowie, że to Szwedzi zaczynali oddychać rękawami, ale porobili szybko duzo zmian i sytuacja się odwróciła.

(01-04-2026, 06:22)strzelisty jupiter napisał(a): Karnego powinniśmy dostać, ale Niemcy byli w wozie VAR.
Ee tam, Włosi i Duńczycy też nie jadą.

Ten ewidentny karny nie zaważył, zaraz potem była akcja na 2:2. Ale czerwona dla Bergvalla powinna tez być.

Zastanawia mnie ten rzekomy spalony przy drugiej bramce (wyblok Lewandowskiego przez zawodnka wracającego ze spalonego). Ja tam nie widziałem przwinienia - ale już drugi poważny sędzia (Listkiewicz, przedtem Rostkowski), twierdzi, że gol nie powinien być uznany.

Odpowiedz
Reprezentacji Polski nie będzie na mundialu natomiast dzięki Haiti nasza flaga zaistnieje na koszulkach tej reprezentacji. Nawiązanie do smutnego epizodu Legionów, oszukanych przez Napoleona.

Odpowiedz
To nie jest flaga Polski.
Ta grafika na koszulkach inspirowana jest bitwą pod Vertieres, ostatnim aktem rewolucji haitańskiej przeciwko Napoleonowi i tak to jest pokazane w spocie reklamowym tych koszulek

Odpowiedz
No ja widzę postać trzymającą flagę w barwach biało - czerwonych. Uznaję, że to są nasze barwy.

Odpowiedz
No ale nie są.

Odpowiedz
No ale dlaczego?

Oficjalnie ten biały to błękitny ale sprawdzę sobie później, czy coś takiego funkcjonowało na San Domingo.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 1 gości