Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 1.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
Już ostatnio nie do końca im poszło. Pytanie co będzie dalej.

Odpowiedz
Być może ich cele transferowe czekają na lepsze oferty a do nich wrócą jak już okienka w lepszych ligach się pozamykają. Skądś to znamy

Odpowiedz
Jagiellonia trochę dziaduje jak Lech w latach 2015-2020.

Odpowiedz
Wieczysta kusi Milica tak z kronikarskiego obowiązku Big Grin na co te dziady liczą

Odpowiedz
No to z Urbańskim chyba jednak moja egzotyczna teza była bliżej - nic mi się nie zgadzało z twierdzeniem, że z biedy Legia go za darmo oddała, byle zszedł z pensji.
Oczywiście był to zabieg wynikający z tego, że od sprzedaży musieliby zapłacić Bolonii niemały procent. Urbański wykupił kartę rezygnując z należnego wynagrodzenia, a Górnik ma puścić Rakoczego do Legii.

Odpowiedz
(29-06-2026, 19:59)Sultan napisał(a): No to z Urbańskim chyba jednak moja egzotyczna teza była bliżej - nic mi się nie zgadzało z twierdzeniem, że z biedy Legia go za darmo oddała, byle zszedł z pensji.
Oczywiście był to zabieg wynikający z tego, że od sprzedaży musieliby zapłacić Bolonii niemały procent. Urbański wykupił kartę rezygnując z należnego wynagrodzenia, a Górnik ma puścić Rakoczego do Legii.

Legia podpisała Rakoczego?

Odpowiedz
Nie, po prostu nie pojechał ma obóz z Górnikiem bo ten nie widzi go w składzie. Resztę dołożyli Farmazoniarze. Gdyby to był deal powiązany bezpośrednio z Urbańskim.to Rakoczy byłby już na zgrupowaniu Legii

Odpowiedz
Rakoczy dostał wolną rękę w poszukiwaniu klubu.

Swoją drogą ciekawe @Kefas ze akurat ten wątek pociągnąłeś, a nie główny

Odpowiedz
Ale to jest wątek główny albo inaczej fakty - czy Rakoczy podpisał kontrakt w Legii? Nie. Gdyby miał być ten mityczny deal to powinien trenować a nie czekać. Każdej ze stron (Rakoczy, Legia) zależałoby na tym by nie tracić czasu .
Co do teorii spiskowej dotyczącej kreatywnej księgowości to przyjęte jest ze procenty są od różnicy a Urbańskiego w tej "formie" nie dałoby się sprzedać za więcej niż zaplacili Boloni więc żadna szopka nie jest potrzebna.

Odpowiedz

Tak tak, Legia puściła za free Urbańskiego bo nie miała kilkuset koła na jego letnie wynagrodzenia. Tzw “fakty” -wynikające z chciejstwa. Tyle ze to jest myślenie oderwane od rzeczywistości - nawet klub na skraju bankructwa by tak nie zrobił
E: wcale nie jest częstym zapis, że procent jest od różnicy kwot zakupu i sprzedaży. My staramy się go stosować, ale np z Lismanem już takiej zgody nie było. Rynek się zmienia

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Antonio, 10 gości