01-07-2026, 01:58
|
Ocena wątku:
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa |
01-07-2026, 05:26
01-07-2026, 07:04
(01-07-2026, 05:26)Sultan napisał(a):Naszło mnie tak z tym postem, bo mówili tak, np. podczas jednego z ostatnich poranków mundialowych na meczykach. Nawet w komentarzach ludzie się słusznie burzyli że jest taka narracja, a to prędzej nasza akademia powinna mieć taki status.(30-06-2026, 17:23)Antonio napisał(a): Pamiętajcie. Nie wolno się śmiać z innych klubów bo pycha itd
Szczególnie przed sezonem
Btw który konkretnie dziennikarz pisze że Legia ma najlepszą akademie, bo nie spotkałem takich tekstów?
01-07-2026, 07:19
Pewnie wielu o tym pisało. Część, że najlepsza a część, że jedna z najlepszych itd. W sumie to ta ich akademia na tle całego kraju nie jest taka zła. Wiadomo, patrząc na kwoty, regularność i kadrę to do nas nikt nie ma podjazdu ale za naszymi plecami? Teraz trochę Jaga urosła przez Pietuszewskiego i Mazurka ale za nimi to już taki dżemik trochę. Jedni mają pojedyncze strzały a drudzy zasilają inne kluby większą ilością piłkarzy. Ludzi z przeszłością w juniorach Legii jest całkiem sporo chociaż w ich przypadku ciężko mówić o szkoleniu, bardziej o scoutingu bo Faberski, Łakomy, Peda czy Potulski zaliczyli w juniorach Legii epizody.
Dla mnie ranking wygląda tak:
Lech, Jaga/Pogoń, Zagłębie, Legia. Jaga głównie za dwa ostatnie strzały.
Dla mnie ranking wygląda tak:
Lech, Jaga/Pogoń, Zagłębie, Legia. Jaga głównie za dwa ostatnie strzały.
01-07-2026, 08:00
Oni te bzdury opowiadają bo postawili sobie nowy budynek i parę boisk. Nasza akademia jest położona na stadionie Amiki i ma część starszych budynków i tu jest dla nich problem. Zresztą Warszawkę zawsze to boli. A teraz widać jak oddają swoje gwiazdy za free a my Lismana za 2.5. Wisienką na torcie było by przejście jakiejś ich gwiazdy do nas i wywiad typu ,,zawsze chciałem grać w Lechu, Legia to był przystanek" wtedy by było ciekawie. I nie jest to śmianie się tylko chłodna ocena klubu.
01-07-2026, 08:14
Oj bardzo mi się marzy podebranie jakiegoś rokującego młodziana od kurew. I kto wie, jeśli taka tendencja się utrzyma na dłużej to jest to całkiem możliwe.
01-07-2026, 08:22
Fajnie obserwuje się Legię naszych marzeń ale z tym LTC to trzeba im oddać że to bardzo nowoczesny i funkcjonalny ośrodek i przede wszystkim w pełni zintegrowany. U nas to się rozkłada na Wronki, Popowo i Poznań a oni mają to wszystko w jednym miejscu, Inna sprawa, że nie umieją z tego zrobić pożytku i niech tak zostanie. To trochę tak jak danie średniemu kierowcy Ferrari. Tam skąd pochodzę określiłoby się to dobitnie - maszyna aż gwizda tylko kierowca 3,14zda
01-07-2026, 08:42
Ta wielka "wyprz" w stolicy to nie jest czasem przygotowanie pod sprzedaż klubu? Spieniężenie wszystkich, których można. Oby nie bo Mioduski od lat robi tam "dobrą robotę". Gładko stali się polskim klubem memem.
Swoją drogą nadchodzący sezon będzie sezonem testu dla Papszuna. On chyba jeszcze nie był w takiej sytuacji. Z reguły miał po kilka/naście transferów IN w Częstochowie. Kadrę szeroką. Nie musiał stawiać na młodzież (czego nie lubi). Jednym słowem problemy finansowe nie były chyba problemami nr 1. Zobaczymy. Nie ma co zapeszać, bo ja też jestem zdania, że takie problemy potrafią scementować drużynę/klub i skazani przed sezonem na porażkę mogą wakczyć o MP. Niemniej ja dawno nie widziałem takiego bagna w Warszawie (finansowo-organizacyjnego), chyba nigdy.
Swoją drogą nadchodzący sezon będzie sezonem testu dla Papszuna. On chyba jeszcze nie był w takiej sytuacji. Z reguły miał po kilka/naście transferów IN w Częstochowie. Kadrę szeroką. Nie musiał stawiać na młodzież (czego nie lubi). Jednym słowem problemy finansowe nie były chyba problemami nr 1. Zobaczymy. Nie ma co zapeszać, bo ja też jestem zdania, że takie problemy potrafią scementować drużynę/klub i skazani przed sezonem na porażkę mogą wakczyć o MP. Niemniej ja dawno nie widziałem takiego bagna w Warszawie (finansowo-organizacyjnego), chyba nigdy.
01-07-2026, 09:01
Powtarzam, to że mamy w trzech miejscach nasze centrum nie oznacza, że jest ona gorsze. Jest lepsze bardziej funkcjonalne i ma więcej opcji.
Mioduski zastawił na następce piękną pułapkę. On co chwilę udziela pożyczek klubowi albo bierze na niego kredyty efekt jest taki, że oprócz tego, że ktoś musi te 200 mln euro dać za Legię to jeszcze musi dorzucił z 100 na długi i pożyczki właściciela. Dlatego trudno będzie frajera poszukać.
Mioduski zastawił na następce piękną pułapkę. On co chwilę udziela pożyczek klubowi albo bierze na niego kredyty efekt jest taki, że oprócz tego, że ktoś musi te 200 mln euro dać za Legię to jeszcze musi dorzucił z 100 na długi i pożyczki właściciela. Dlatego trudno będzie frajera poszukać.
01-07-2026, 09:26
Co do tej wyprzedaży to odnoszę wrażenie, że w końcu ktoś tam założył prawidłowe formuły w excelu i wyszło, że po ostatnich okienkach transferowych (a w szczególności zeszłoroczne letnie okienko) zrobiła się totalna kaszana w budżecie. Do tego dochodzi brak pucharów i trzeba to jakoś ratować. Jak to się mówi, chwilo trwaj
Browsing: 126 gości