Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 28
Reputacja:
47
I tak i nie. Wchodzę sobie od czasu do czasu na ich forum jak i na forum Jagiellonii. I jednak jest spora różnica w odbiorze. W Białymstoku obawiają się tego co przyniesie przyszłość ale nikt tam na wyrost nie zaklina rzeczywistości. Tam w Warszawie gdzie klub rozpaczliwie ratuje budżet nadal przejawiają się głosy, że będą wysoko, wyżej od nas. O pisaniu Amica już nie wspomnę bo dla mnie to już pokazuje tylko wysoki poziom ułomności delikwenta tak piszącego.
Oczywiście sam wcześniej pisałem, że wcale się nie zdziwię jak włączą się do gry o puchary ale to było jeszcze zanim rozpoczęła się u nich wyprzedaż by ratować budżet. Teraz to będę zaskoczony jak będą w czubie. No chyba, że sprowadzą tam kogoś wartościowego, czego wykluczyć nie można. Oczyszczą zespół ze szrotu i klubu kokosa, trafią im sie 2-3 okazje na rynku i jakoś to będzie. Czas pokaże, wykluczyć niczego nie można ale na pewno na ten moment tonowałbym u nich te huraoptymistyczne nastroje.
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 0
Reputacja:
3
papszun robił "magię" jak miał pod ręką portfel Świerczewskiego, ten sezon to będzie jego weryfikacja, aczkolwiek z drugiej strony Darek robi mu grunt pod alibi w razie niewypału. Zawsze będzie mógł powiedzieć "Z jakim materiałem musiałem pracować".
Liczba postów: 1,360
Reputacja:
32
Punktował bo oni nie mieli składu na 16 - 17 miejsce w tabeli. Nic szczególnego nie wykręcił, wyrobił normę. Popatrzmy jak długo z lepszym jakościowo materiałem niż połowa Ekstraklasy utrzymywał się pod kreską.
Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
Jak trenujesz drużynę tylko przez jedną rundę to możesz być Mariuszem Misiurą i być liderem trenując Płock. To w naszej lidze jest zupełnie normalne, że jakiś papudrok ma jednorundowy wyskok. Trafi ci się dobry układ meczów, trudny przeciwnik po meczu pucharowym, spadkowicze u siebie, ekipa w dołku i punktujesz.
Papszun w Legii miał Raków po rewanżu z Fiorentiną, Jagę po rewanżu z Fiorentiną, Górnik po meczu pucharowym i bramki strzelali albo z karnych albo przeciwnik sobie sam. Jak Legia grała z Lechią to ta miała już obrany kurs na 1 ligę zdobywając 1 punkt w 5 poprzedzających meczach. W podobnej formie była też Pogoń i Cracovia gdy grały z Legią. Podobnie było z Płockiem. Termalika jak grała z Legią była już zdegradowana a i tak w całym meczu była lepsza.
To nie jest tak, że Papszun przyszedł do Legii, zrobił z niej drużynę która grała dobrze i wygrywała przekonująco.
Liczba postów: 480
Reputacja:
17
Papszun miał Elitima, Urbańskieg, Nsame, Kuna, Pankova, Jędrzejczyka, Krasniqi. Teraz jedyne co ma to potężną dziurę w składzie.
Liczba postów: 1,360
Reputacja:
32
I jeszcze trochę Kapuadiego miał.
Liczba postów: 920
Liczba wątków: 1
Reputacja:
38
Mimo to ciągle są u nich ananasy piszące tak:
"Teraz mamy Papszuna. Poprzedni mecz zawaliła czerwona kartka z czapy i Lech był w gazie, przed własną publicznością. Wcześniej jednak zdarzyło mi się oglądać mecze Lecha z Rakowem za Papszuna i zazwyczaj Lech nie pierdnął. W sezonie 24/25 to była deklasacja."
"Przecież ostatni mecz to perfidny wałek."
Liczba postów: 1,811
Liczba wątków: 15
Reputacja:
70
02-07-2026, 11:40
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2026, 11:44 przez strzelisty jupiter.)
Oni zasługują na kolejnego strzała do zera od nas. I to nie tylko w meczu przy Bułgarskiej.
W podobny sposób jak Augustyniak Bengtssonowi, w nocy girę wygiął Amerykanin Bośniakowi - na amerykańskiej ziemi! - co nie jest bez znaczenia, bo często sędziowie przymykają oko na wybryki organizatora turnieju. Tam była to walka o piłkę w środku pola. W naszym meczu z parszywą Bengtsson wychodził na bardzo dobrą pozycję. Jeśli na mistrzostwach dają czerwień po VAR za takie zagranie i nikt z Jankesów za bardzo nie protestował, znaczy, że jest to czerwień i tyle.