Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 11 głosów - średnia: 1.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ekstraklasa
Tryb drzewa
(25-07-2026, 15:36)Kris napisał(a):
(25-07-2026, 12:33)Róża napisał(a): To był pojedynek 2 zespołów finalnie z miejsc 10 - 16

W tabeli ligowej za tylko rok 2026 (czyli okres Papszunowy) jesteśmy na pierwszym miejscu: w 17 meczach mamy zgromadzone 34 punkty. Legia jest druga, ma 33 pkt też w 17 meczach.

Fajnie się ich oglądało w strefie spadkowej, ale najwyższy czas sobie uświadomić, że to nasz jeden z głównych  (a może główny?) rywali w drodze po tytuł. Przeglądam kadry innych zespołów i kto miałby ich wyprzedzić? Może Górnik, może Gieksa, może czerwoni, może Raków, może Korona - przy każdej ekipie mam ogromne wątpliwości co do ich dyspozycji w tym sezonie, zwłaszcza przy drużynach, które będą grać jeszcze trochę w pucharach. No bo nie powiecie mi, że wszystkie Wisły, Radomiaki czy Zagłębia będą przed Legią na koniec.
Dlatego wczorajsze wciśnięcie gola z autu (dodajmy, że Pogoń sama wybiła na ten aut, bo dwóch zawodników nie porozumiało się ze sobą i w banalnej sytuacji bez ataku przeciwnika wyrzucili piłkę za boisko) jest takim trochę kamykiem w bucie, bo z terenu największej ostatnio kosy wywożą 3 oczka.

Na transfermarkt aż 10 klubów Ekstraklasy ma kadry o większej wartości niż Legia. Wyżej wyceniane są choćby zespoły Motoru, Zagłębia czy Cracovii.

Odpowiedz
Ja bym po pierwszej kolejce nic nie kminił. Przypomnę tylko Cracovię w zeszłym sezonie już szli po 6 tytuł rok temu a potem ostatnia kolejna i walka o utrzymanie.

Odpowiedz
Reguła, Kosidis, Szabo i dopiero Szymczak F. Hierarchia w pierwszej kolejce - ciężko mu będzie się przebić.

Odpowiedz
Jeśli tak zostanie to za rok już go u Nich nie będzie.

Odpowiedz
Fajna gównoburza na linii śledzie - żydzew. Masłowski wysłał wiadomość prywatną do Haditaghiego. Ten nie dość, że to ujawnił to jeszcze mu pocisnął, że żale to on może wypłakiwać do równego sobie dyrektora sportowego Pogoni. Z nim to się może kontaktować Dobrzycki;D

Odpowiedz
Śledź podbiera piłkarzy - niby Molnara Cracovii i teraz Czurlinowa Widzewowi a to tylko udane próby.

Odpowiedz
Tak to już w piłce jest. Pamiętam jak nam Legia sprzątnęła Ojame, tyle tylko, że potem wszyscy dziękowali warszawiakom;D

Odpowiedz
A ja pamiętam jak Nikolica...

Odpowiedz
A to nie było tak, że nasi go obserwowali ale finalnie woleli postawić na "sprawdzonego" Robaka?

Odpowiedz
Z pewnością podebralismy im Barkrohta

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości