Liczba postów: 391
Liczba wątków: 6
Reputacja:
14
Mam nadzieję, że ludzie odpowiadający za zakup potencjału do klubu, więcej razy tego nie zrobią. Umiemy potencjał sami wyhodować, kupić nie. Koniec kupowania Gislich, Hakansow, Yannickow i trzymania ich kilka lat bo coś w sobie mają. Jedyne co mieli to szczęście, że ktoś coś w nich zobaczył i przez kilka lat zarobili ładne siano.
Liczba postów: 437
Liczba wątków: 0
Reputacja:
10
Czy będą kolejne wywiady z Rutkowskim jak zbudował europejski klub? Gdzie szukać - canal + jak ostatnio? Wczoraj w samolocie oglądałem, kilka cytatów dziś wjechałoby pięknie ….
Liczba postów: 2,214
Liczba wątków: 17
Reputacja:
94
30-07-2026, 01:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2026, 01:11 przez Mosina.)
daliśmy się nabrać, w większości bo nie wszyscy, na bajkę o hegemonii i odjeżdżaniu lidze. Nie było to zresztą trudnę, miło się tego słuchało przecież.
ale fakty są takie, że w zeszłym sezonie zagraliśmy średnio a liga była dziwna więc starczyło. na LK już nawet nie starczyło, a wcześniej na LM i LE (ale wtedy były kontuzje przecież).
Tymczasem ta bajka o pozostawieniu składu, co miało być gwarantem owej hegemonii była z definicji mrzonką, bo niby skąd ten sam skład, wmocniony Terrym (bo Irańczyka na razie nie liczę) no i wykupem Palmy (ale to ciągle ten sam skład), miałby być mocniejszy od tego sprzed 2 miesięcy? Który remisował bądź przegrywał w rodzimiej lidze "way too much".
Może jednak nie zrobiono "wszystkiego" co można było? Przyznam że dużo (przecież pojawia się to mityczne 15 mln) ale nie wiem czy wszystko.
Tak jeszcze na koniec tego dnia...
Liczba postów: 1,119
Liczba wątków: 28
Reputacja:
47
Przespałem całe 2h i czuje się jeszcze gorzej jak wczoraj. Różne rzeczy człowiek znosił. Spadek do ówczesnej 2 ligi, walkę o utrzymanie i uniknięcie spadku do 3 ligi, Stjarnany, Trnavy... ale to co się wczoraj odjebało to nie wiem czy bez wsparcia psychologa jest to do przepracowania. Zespół daje Ci wielką nadzieje na fajną przygodę po czym wypina dupę rywalowi i odziera Cie z marzeń. Ostatnio tak chujowo się czułem jak usłyszałem, że mam raka i nerke do wyjebania...
Czy daliśmy się nabrać? Pewnie tak, do wczoraj to wszystko fajnie wyglądało. Dziś mając szerszy obraz naszej gry i tym kim dysponujemy można wyciągać wnioski, które chyba są druzgocące. Wydaliśmy rzekomo 15 mln euro na uzupełnienie składu, wielkie pochwały za to, że nikt nie odszedł a się okazuje, że mamy takie dziury na kilku pozycjach, że głowa mała. A jak jeszcze odejdzie Gurgul to zostajemy z Moutinho i nowym, który obawiam się, że będzie ze środka albo końcówki tej mitycznej listy. Czyli duża szansa na to, że na bokach obrony zostaniemy z parodystami. To samo w środku pola. O skrzydłach to nie wiem co mam myśleć, wychodzi na to, że mamy dwóch w miarę wartościowych graczy z czego jeden na ten moment nie wrócił z wakacji i diabli wiedzą kiedy wróci. No i pozycja napastnika, w jakiej my dupie jesteśmy to głowa mała. A, no i pozycja bramkarza. Nadal obstawiam, że tu może być problem. I na to wszystko dochodzi pytanie o przygotowanie do sezonu. Systemy rodem z NASA, cyferki, tabelki, grube analizy. Ponoć mieliśmy przygotować się o niebo lepiej do startu sezonu jak w zeszłym roku. I wydawać by się mogło, że faktycznie to zadziałało... ale chyba nie do końca. I teraz nie dość, że gówno z tego wyszło to jeszcze nam pewnie zabraknie pary na końcówkę rundy. Nie wiem jak to sztab ogarnie, jak to ogarną sami piłkarze. Może to chamskie ale jedyne co by w jakiś sposób zamazało tą spierdolinę, która się wczoraj odjebała to nasz awans do LE i odpadnięcie wszystkich polskich zespołów z pucharów. No ale to mało realny scenariusz... Ciężki jest żywot kibica Lecha...
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
Ale to było pisane już dwa tygodnie temu i grona znafców robiło sobie szyderę z osób które pisały prawdę. Teraz to każdy mądry. Potrzebujemy transferów na już i tyle. LE czy LKE samo się nie zdobędzie.
Liczba postów: 996
Liczba wątków: 3
Reputacja:
33
Nie no Palma to jest aktualnie najgorszy nasz skrzydłowy. Najgorszy. Już wiem jak się czuli w Hondurasie gdy odpadali z walki o mundial gdy miał ich do tego prowadzić Luis. Niestety widzimy jego najgorsze oblicze. Pytanie czy się odkręci. Zresztą. I tak będzie za późno bo placisz tyle za takiego grajka żeby ci załadował kluczową kaste na pustą bramkę. A on tego nie zrobił. Dla mnie to na razie wędka i niech gra Hakans/Bengtsson. Gorzej nie będzie. Tak samo niech gra Agnero, kosztem Ishaka bo również. Gorzej nie będzie na ten moment.
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 5
Reputacja:
23
Nie no tak nie róbmy, Palmą miał słaby dzień wczoraj było to po nim widać ale coś próbował. Leo to nie ten poziom a hakans dawno powinien być odpalony on tylko szybko biega a reszta to dramat.
I jak dla mnie niech gra w ataku młody bo Agnero ten dziad nigdy więcej nie powinien zakładać koszulki Lecha.
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 1
Reputacja:
3
Agnero ? Serio to jest paralityk klasy Fiabemy. Biorąc pod uwagę ile rzekomo kosztował to największa wtopa w historii klubu, działu skautingu, działu naukowego, profesora UAM i jeszcze kurwa wszystkich head of coś tam... Tacy szpece a dali się nabrać na takie drewno i w ogóle jaki on młody?! Starszy od Kozubala. Tylko dlatego, że tyle zapłacili to jest śpiewka, że coraz lepiej wygląda w treningu. Wolę kaleczącego Ishaka albo Palma niech gra w ataku.
Szkoda, tylko że ten parodysta nadążył za kontrą w dogrywce - Hakans sam miał kończyć. W sumie następny co tylko szybko biega.