Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Ligi zagraniczne
Tryb drzewa
Podobne wieści jak z Girondins Bordeaux.

Odpowiedz
I to są kurwa dramaty…

Odpowiedz
(01-08-2026, 10:33)rojber napisał(a): I to są kurwa dramaty…

Dlatego to wkleiłem. Wyobraźcie sobie że znika nasz Klub....

Zresztą początek wieku, spadek do 2 ligi, brak kasy. Daleko nie było...

Wtedy marzylibyśmy o takich emocjach jak w środę Wink

Odpowiedz
Dokładnie, z resztą po tym spadku do 2 ligi to była walka o utrzymanie. Jak dobrze pamiętam to niewiele brakło byśmy spadli do 3. Pamiętam ile radości wtedy dało wygranie w PP ze śledziami po karnych (Tyrajski wtedy strzelił decydującego i leciał pod sektor przyjezdnych).

Odpowiedz
W Premier League wprowadzają w nowym sezonie nowe zasady (w większości wprowadzone na Mundialu):
- potrzebujący pomocy lekarskiej piłkarz musi zostać po wznowieniu gry 60 sek poza boiskiem
- jeśli bramkarz wymaga interwencji lekarza, jeden zawodnik z pola musi po wznowieniu gry także opuścić boisko na 60 sekund w zastępstwie bramkarza
- wyrzucający z autu lub z pola bramkowego mają 5 sekund na wznowienie gry - po tym czasie posiadanie piłki przechodzi na drużynę przeciwną (w przypadku wybicia z pola bramkowego - rzut rożny dla przeciwnika)
- VAR może interweniować w przypadku gdy sędzie nieprawidłowo ukarze gracza drugą czerwoną kartką
- VAR nie może decydować o przyznaniu drugiej żółtej kartki (w konsekwencji czerwonej)
- przepychanki w polu bramkowym będą karane faulem

Co o tym sądzicie? Mi najbardziej podobało się to że nikt nie symulował i koleś co się zwijał z bólu po pytaniu sędziego "czy potrzebuje lekarza' wstawał na nogi

Odpowiedz
Symulowanie czy opóźnianie gry mam wrażenie, że bardzo mocno ewoluowało na przestrzeni lat do absurdalnych rozmiarów. Z resztą po proponowanych zmianach w zasadach widać, że przekroczyło to pewną granicę dobrego smaku i postanowiono coś z tym zrobić. Ja się bardzo cieszę. Może ukróci to te pizdowate zachowania.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 13 gości