Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 1.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: GKS Katowice - Lech Poznań 18.05.2025 17:30
Tryb drzewa
(19-05-2025, 20:47)galis napisał(a): Bo nawet średniointeligentny szympans rozumie że wynik zrobiliśmy ponad stan? Bo nawet najgłupsze zwierzę uczy się na błędach?
Brak minimum pięciu konkretnych wzmocnień, konkretnych powtarzam, spowoduje że przed końcem roku szukamy nowego trenera

Tak się zastanawiam że skoro my mamy wynik ponad stan to kto go nie ma? Troszkę mnie ten poziom narzekania wkurza. Nie cierpię Rutków mamy braki kadrowe ale na końcu chyba jednak nikt nam się nie położył więc warto doceniać to co zostało osiągnięte.

Odpowiedz
(19-05-2025, 22:13)galis napisał(a): Chodziło mi o to że przy braku wzmocnień grając na trzech frontach wyniki będą takie, że wronieccy rzucą na pożarcie Trenera, tak najłatwiej...

Wronieccy sami nie rzucą trenera na pożarcie tylko tzw. opinia publiczna będzie tego wymagała.

Wracając do naszych problemów gdy pierwsi tracimy bramki.
My nie przegrywamy bo psycha siada tylko dlatego, że kompletnie nie radzimy sobie gdy przeciwnik nie atakuje. Tam gdzie taki Raków czy inny dziad załatwia sprawę ze stałego fragmentu tam my leżymy i kwiczymy bo rogi są u nas tylko dlatego, że nie można oddać piłki przeciwnikowi. W tym sezonie po rzucie rożnym strzeliliśmy JEDNEGO gola. Ze wszystkich stałych fragmentów udało nam się strzelić 10 bramek co również jest najgorszym wynikiem w stawce. Jak my przegrywamy to jedynym pomysłem stają się wrzutki Pereiry na pałę w gąszcz piłkarzy co nigdy niczego dobrego nie przynosi.

Odpowiedz
Raków strzelił o 2-3  bramki więcej ze stałych fragmentów gry od nas, w zależności, czy liczymy z rzutami karnymi, czy też bez.

Totalnie nie spina mi się to, o czym piszesz. W meczach, które przegrywaliśmy, bardzo często przeciwnik nas presował i każdy zawodnik wyglądał w tym meczu tak, jakby był zupełnie innym zawodnikiem od gościa,. który jeszcze parę dni wcześniej czarował na boisku. Stałe fragmenty wykonujemy tylko w meczach, w których pierwsi tracimy bramkę? Kluczem do zrozumienia tego problemu jest Twoje ostatnie zdanie o wrzutach na pałę. Nasi zawodnicy totalnie tracą głowę w takich momentach, szwankuje rozegranie, przykładowy Sosua znika pod czapką niewidką, więc co pozostaje? Wrzuta Perreiry do samotnego Ishaka.  Dlatego gramy wrzutą z gry, ponieważ SFG mamy słabe?:-)
Z resztą Niels nie raz i nie dwa podkreślał, że w tych przegranych meczach, nawet to, jak i ile biegaliśmy, było wypadkową tego, co jest w głowach naszych piłkarzy...

Odpowiedz
Dziś od trenera Lecha otrzymaliśmy taką wypowiedź:
– Krótko po naszym niedzielnym spotkaniu zaczęły krążyć niepokojące sygnały odnośnie potencjalnego złamania przepisów mówiących o wpływaniu na wynik meczu. Nie chcę wierzyć, że taka sytuacja mogłaby mieć miejsce, bezsprzecznie wypaczałaby ona sens sportowej rywalizacji. Nie mieści mi się w głowie, że ktoś mógłby się posunąć do takich nieczystych zagrań, które są zabronione i mogą spotkać się z surową karą.

Ponoć piłkarze GKS chwalili się naszym po meczu. Pewnie nie do udowodnienia ale wcale bym się nie zdziwił

To że o tym mówi nasz trener, który raczej zachowuje dystans, dodaje wiarygodności tym pogłoskom.

Odpowiedz
Zerkam sobie na twarz prezesa Cygana z Rakowa i mimowolnie  ciśnie mi się na usta: "Czy te oczy mogą kłamać"  Tongue

Odpowiedz
Oczywiście wiecie, gdzie prezesował Cygan wcześniej.

Dla mnie temat z premią od Rakowa jest totalną bzdurą. Przecież oni walczą o wicemistrza.

Odpowiedz
Oczywiście Wink
W sumie fakt. Pomyliili szatnie zatem. To naszych powinni motywować Wink

Odpowiedz
(20-05-2025, 20:26)Mosina napisał(a): Dziś od trenera Lecha otrzymaliśmy taką wypowiedź:
– Krótko po naszym niedzielnym spotkaniu zaczęły krążyć niepokojące sygnały odnośnie potencjalnego złamania przepisów mówiących o wpływaniu na wynik meczu. Nie chcę wierzyć, że taka sytuacja mogłaby mieć miejsce, bezsprzecznie wypaczałaby ona sens sportowej rywalizacji. Nie mieści mi się w głowie, że ktoś mógłby się posunąć do takich nieczystych zagrań, które są zabronione i mogą spotkać się z surową karą. 

Ponoć piłkarze GKS chwalili się naszym po meczu. Pewnie nie do udowodnienia ale wcale bym się nie zdziwił

To że o tym mówi nasz trener, który raczej zachowuje dystans, dodaje wiarygodności tym pogłoskom.

Patrząc na to jak GKS zapierdalał to od razu mi się przypomniał mecz o MP z Wisłą Kraków, która jeździła na dupie w tym meczu. Tam również krążyła plotka o ewentualnej premii za wygraną od warszawki. Jak mnie pamięć nie myli to chyba wtedy rąbka tajemnicy uchylił Dudka, który do nas przychodził po sezonie z Wisły. Później chyba się tego wypierał.

Odpowiedz
(21-05-2025, 08:38)rojber napisał(a):
(20-05-2025, 20:26)Mosina napisał(a): Dziś od trenera Lecha otrzymaliśmy taką wypowiedź:

Patrząc na to jak GKS zapierdalał to od razu mi się przypomniał mecz o MP z Wisłą Kraków, która jeździła na dupie w tym meczu. Tam również krążyła plotka o ewentualnej premii za wygraną od warszawki. Jak mnie pamięć nie myli to chyba wtedy rąbka tajemnicy uchylił Dudka, który do nas przychodził po sezonie z Wisły. Później chyba się tego wypierał.

A jak my graliśmy pamiętny mecz z Piastem?

Odpowiedz
Pytanie czy taka propozycja przy obecności w szatni:
Szymczaka
Wasielewksiego
Rogali
czy Alana (tutaj mniej) miała by sens. Wiedząc o tym, ze są za to poważne konsekwencję czy Raków by się decydował na takie coś wiedząc, że taki Szymczak może o tym donieść i nic nie traci. Bo za chwilę go w GKS nie będzie.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 3 gości