(26-05-2025, 14:05)Antonio napisał(a): Tak go przedstawiał Viborg na swojej stronie:
"Markus Uglebjerg blev ansat som assistenttræner med fokus på dødbolde i sommeren 2023."
Co google tłumacz przekształca na:
"Markus Uglebjerg został zatrudniony na stanowisko asystenta trenera latem 2023 roku i będzie skupiał się na stałych fragmentach gry."
Czyli postęp. Niech jeszcze ściągną skrzydłowego z Viborga. Portugalczyk z Zielonego Przylądka który ma 7 asyst z rogów.
Viborg FF podał na oficjalnej stronie klubowej napisał 3 godz temu:
Znowu tłumacząc z googla:
"Asystent trenera Markus Uglebjerg od przyszłego sezonu przejdzie do klubu zagranicznego. Wkrótce zostanie przedstawiony swojemu nowemu pracodawcy.
Dyrektor sportowy Mads Agesen mówi:
-Markus wykonał u nas naprawdę dobrą pracę. Przejął odpowiedzialność za stałe fragmenty gry, za które był odpowiedzialny, i walnie przyczynił się do bardzo udanego sezonu pod tym względem. Pracował z oddaniem i jesteśmy mu wdzięczni za jego wysiłki.
- Postrzegamy to jako kolejną dobrą historię dla nas i wyraz uznania dla naszego środowiska. Markus przybył tutaj jako młody trener z FC Helsingør i spisał się naprawdę dobrze, a teraz dostaje ekscytującą szansę w dużym klubie zagranicznym. Życzymy mu powodzenia w przyszłości".
I sam Uglebjerg:
"Cieszę się z tego, co udało nam się osiągnąć podczas mojego pobytu tutaj, i nie wyobrażałem sobie, że już teraz będę musiał iść dalej, ale pojawiła się dla mnie wielka szansa, z której chcę skorzystać".