Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
Nie ma jeszcze co bić na alarm, słuchając Rutka. A do czwórki stoperów mamy Mońkę, żal tym chłopakiem nie grać w lidze, bo papiery na świetnego stopera ma. A ktoś wyżej pisze o Pingocie, no bez jaj, to jest alternatywna rzeczywistość.

Ma przyjść wg Rutka 5-6 zawodników, LO, PO, LS, OP i N. I może ktoś jeszcze, jak pojawi się szansa na wyjęcie kogoś, kogo Lech chce. Ja zobaczyłem w Pioterze determinację, moim zdaniem Lech ma pomysł na to okienko, ma dobrych zawodników na listach i działamy. Chyba pierwszy raz widzę szansę na to, że nie spierdolą sprawy po MP.

Mnie osobiście wkurza to dziennikarskie gadanie o Afonso Sousie. Że trzeba go trzymać na eliminacje z pasterzami, bo olaboga. Nie - jego trzeba szybko spieniężyć za te 5-6 baniek i działać szybko z następcą, a nie czekać na koniec sierpnia.

Odpowiedz
Dokładnie tak. szczególnie jeśli taka była umowa, starasz się, pomagasz nam zdobyć MP, i jak będzie dobra oferta nie będziemy robić problemów. Najgorsze co może się stać to zdemotywowany Afonso który odchodzi za rok za darmo. A jego transfer a raczej brak, wstrzymuje następne kroki.
I też mam dobre przeczucia, chyba pierwszy raz słuchając Rutka widziałem w nim doświadczenie i determinację, oczywiście czas pokaże ale mam nadzieję że już wyciągnął lekcje z tych wielu lat, a dodatkowo teraz pan Jacek ma siłą rzeczy więcej czasu żeby coachować rodzeństwo do jeszcze lepszych i szybszych decyzji. no cóż - zobaczymy co czas przyniesie. Mamy taką kadrę, że z Sousą czy bez, z pasterzami powinniśmy sobie poradzić

Odpowiedz
(04-06-2025, 21:23)uncoolben napisał(a): Powtórzę - z bardzo zgrubnych kalkulacji wychodzi, że nie ma w tej chwili górki kasy, po minusie po  sezonie 23/24 i wydatkach 24/25.

" Piotr Rutkowski i Tomasz Rząsa zapewniali, że choć ten sezon ostatecznie zakończył się finansową stratą w wysokości ok. 10 mln złotych, budżet na transfery jest dużo większy, niż w poprzednim sezonie."

Odpowiedz
Ja się kompletnie nie zgadzam z tym, że trzeba jak najszybciej sprzedawać Sousę. Sousę trzeba przekonać, że jest nadzieja na Ligę Mistrzów i chcielibyśmy, by w tym pomógł, chcielibyśmy, by zagrał w Lidze Mistrzów. Jak się nie uda - droga wolna, idź do lepszej piłkarsko ligi i realizuj marzenia. Nie zgadzam się też z tezą, że od początku gramy z pasterzami. Akcja "Liga Mistrzów" to już od drugiej rundy wymagający przeciwnicy. W roku 2022 olaliśmy Karabach kompletnie nie wzmacniając się na tą decydującą rundę. Do tego nie wykupiliśmy Kownackiego, co trzeba było zrobić. I ten Karabach nas wyjaśnił. Co prawda teraz mamy więcej czasu do drugiej rundy, ale z drugiej strony jest to też więcej czasu na zdemontowanie mistrzowskiego składu, czego się obawiam. A więc Sousę zatrzymajmy, nie siłą, że zostajesz i chuj, bo my tak chcemy, a sposobem - obu się to opłaca, Tobie i klubowi, zawalczmy razem o Ligę Mistrzów. A jak chcemy bejmów na spektakularne transfery, sprzedajmy niepotrzebnych, typu Szymczak. Na pewno ktoś jeszcze się znajdzie do opędzlowania, kto nam się finalnie nie przydał i nie przyda. Pierwszy raz po mistrzostwie do zakończenia eliminacji do Ligi Mistrzów nie roztrwaniajmy szkieletu, który dał nam tytuł, a jest szansa, że przyjdzie nam trzymać kciuki i wypruwać żyły za Lecha w czwartej decydującej rundzie. I szansa, że nie będziemy w tym ostatnim dwumeczu bez szans.

Odpowiedz
Zimą potrafi się wzmocnić i wydać hajs. My musimy oczekiwać, że trener dostanie w czerwcu kadrę do walki o tą LM.
Na wyśmiewanym przez ludzi stąd KKS Lech zrobili ranking z kim możemy grać. Nie jest to Real są to kluby do przejścia. Tylko muszą być wzmocnienia. A nie czekanie na kota w ataku czy lewej obronie do niewiadoma kiedy tak jak to z Rudnevsem zrobili.

Odpowiedz
Lekceważenie pasterzy z jakiegokolwiek zakątka w Europie jest wielce niestosowne w społeczności Kolejorza. Pół biedy jak robią to kiboli, niestety robią tak też piłkarze, co boleśnie można było odczuć całkiem niedawno.

Odpowiedz
Dlatego warto mieć alternatywę na ławce. No nic czekamy.

Odpowiedz
Poczekajmy chociaż do początku okienka transferowego. Ja wierzę, że piłkarze i sztab chcą powalczyć o elitę, jak wspominał @strzelisty jupiter Rutkowski też, jest może nawet zdeterminowany ale my się będziemy poruszać w określonym przedziale wydatków i to wielce więcej niż w zeszłym sezonie nie będzie.

Odpowiedz
I to mnie bardzo martwi. Bo bez postawienia kolejnego kroku czyli dodatkowych inwestycji to my się nie rozwiniemy.

Odpowiedz
Ale my się rozwijamy tylko bardzo powoli i niezgodnie z oczekiwaniami kibiców. Jak poszedłem pierwszy raz na mecz to Lech był dwukrotnym Mistrzem Polski a tu nagle 9 Majster zaledwie w niecałe 40 lat...

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: galis, 10 gości