Liczba postów: 434
Liczba wątków: 6
Reputacja:
7
10-06-2025, 10:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2025, 10:27 przez Mosina.)
Probierz nie powiedział że to była decyzja szatni (rady czy tam zawodników) tylko decyzję podjął on po konsultacji z zawodnikami i sztabem. zresztą nawet jak przyszli - to nikt tego nie powie bo trener musi tę decyzję wziąć na siebie. i to robi.
to że Lewy zadzwonił później i poprosił o możliwość przekazania informacji że to on się zrzeka...odruchowo myślałem wczoraj że to było słabe...dziś rano pomyślałem że może to było "dla dobra reprezentacji", ale skoro to już było omówione wcześniej z szatnią - Probierz nie mógł się na to zgodzić
Liczba postów: 316
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Ale sęk w tym, co napisał PZPN. A ten napisał, że nie było żadnego spotkania w tej sprawie z zawodnikami, co miało być zaprzeczeniem słów płynących z mediów, że inicjatorem miała być drużyna.
Przecież nikt nie napisał, że to drużyna podjęła decyzję, tylko Probierz, który wsłuchał się w głos drużyny i sam Probierz to przecież potwierdził, czemu następnie PZPN zaprzeczył.
Liczba postów: 303
Liczba wątków: 4
Reputacja:
12
10-06-2025, 11:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2025, 12:03 przez strzelisty jupiter.)
U nas nie ma ani Cristiano Ronaldo, ani Ramosa, bo nie mamy kadry na tym poziomie, ale zachowując proporcje, uważam że Świderski da nie mniej w ataku niż obrażający się piłkarz Lewandowski.
Na Finy! Na nich! Pokażcie dzisiaj Drużynę, niekoniecznie indywidualności.
Widzę też, że niektórzy ostro przebierają palcami po klawiaturze licząc na wtopę z Suomi w dniu dzisiejszym. A ja właśnie mam nadzieję, że wrócą z Finlandii z tarczą w postaci trzech punktów dopisanych w tabeli, że wygra Drużyna, a Robertowi pozostanie kieliszek cierpkiego prosecco gdzieś w okolicach godziny dwudziestej trzeciej (czy jaka tam godzina wybije na Maderze).
Liczba postów: 124
Reputacja:
3
Popieram. Dla dobra drużyny, niech Polska wygra mecz.
Liczba postów: 347
Liczba wątków: 15
Reputacja:
7
10-06-2025, 13:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2025, 15:51 przez rojber.)
W tym konflikcie nie ma wygranych. Z jednej strony mamy degrengoladę w PZPN i pięknie ukazane kolesiostwo a z drugiej strony mamy gwiazdora, który myśli, że jest najważniejszy i wszystko mu wolno. Mam nadzieje, że Lewandowskiego już nie zobaczymy w kadrze. Wybieranie sobie zgrupowań na które pojadę na które nie, zwalnianie trenera no k... to nie Wieczysta Kraków. Jednocześnie mam nadzieje, że znajdzie się kontrkandydat dla Kuleszy i jego panowanie również się skończy.
Liczba postów: 303
Liczba wątków: 4
Reputacja:
12
10-06-2025, 14:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2025, 14:36 przez strzelisty jupiter.)
Lewy co szkoleniowiec pozwalał sobie na medialne komentarze jawnie krytykujące tychże selekcjonerów. Ja takiego piłkarza w reprezentacji nie chcę. Tym bardziej kapitana. Idę o zakład, że wielu reprezentantom też to wybijające się poza skalę ego piłkarza Roberta nie bardzo pasuje.
Liczba postów: 31
Reputacja:
0
Wielu nie pasuje bo mimo 36 lat na karku to jedyny profesjonalny piłkarz w gronie tych nygusów.
Liczba postów: 434
Liczba wątków: 6
Reputacja:
7
10-06-2025, 14:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-06-2025, 14:59 przez Mosina.)
postawa to także część tego co nazywasz profesjonalizmem
Liczba postów: 211
Reputacja:
6
Mam mieszane uczucia co do Lewego. Tak - gwiazdorzy, no ale tak to jest z gwiazdorami, a to jest prawdziwa gwiazda furbolu, raczej największa w dotychczasowej historii , a poprzednią porównywalnego foprmatu był Boniek.
Zarzut o "wybieraniu zgrupowań" uważam za chybiony wobec gościa, ktory dla Polski zagrał blisko 160 razy, ten wynik pozostanie jeszcze długo niepobity. Co do zwalniania trenerów - myślę, że miał (i nie tylko on) ochotę na zwolnienie Probierza już wcześniej (jak i pewnie paru innych piłkarzy, a i wielu poprzednich trenerów fundowanych nam przez PZPN i Lewy, i reszta drużyny miałoby ochotę spuścić na drzewo), ale zaciskając zęby przyjeżdżał na zgrupowania. Lewandowski eidentnie wk***ił się na coś konkretnego, co padło w czasie rozmowy, coś, co przelało czarę goryczy - nie wiem, czy było to racjonalne, czy bez sensu - ale jednego absolutnie nie można powiedzieć: że to gość, który olewał kadrę. Może nosek za wysoko nosił, może pozwalał sobie na zbyt wiele wobec sztabu - ale to, że w wieku blisko 37 lat po wyczerującym sezonie uzgodnił z trenerem, że sobie to jedno zgrupowanie odpuści. Fakt - to był drugi przypadek (po słynnym wyjeździe ze zgrupowania za Sousy), ale mówimy o siedemnastu latach gry w kadrze.
...bo to odpuszczenie zgrupowania uzgodnił z Probierzem, prawda? Bo jeżeli nie, i je tylko zakomunikował - to moment na reakcję Probierza był najgorszy z mozliwych, nalezało to zakomunikować po zgrupowaniu, a jezeli nasz polski Mourinho bez sukcesów ma takie stalowe jaja, to zrozumiałbym taką akcję nawet PRZED zgrupowaniem. Ale nie w trakcie. Im dłużej przyglądam się sprawie, tym bardziej widzę, że to nie Lewy tu zawinił (choć swoje za uszami ma), i trochę dziwi, ze - jak mi się wydaje - emocjonalny stosunek do osoby Lewandowskiego (za którym - jeszcze raz - rozumiem, że ktoś może nie przepadać) zakłóca racjonalny osąd odnośnie tego, kto tu dał dupy.