Liczba postów: 205
Liczba wątków: 0
Reputacja:
6
Gumny pojedzie na zgrupowanie z Lechem. I dobrze, poobserwują go, podejmą decyzję, nie ma co kupować kota w worku.
hif - nie wiem, czy BO to "boczny obrońca", czy literówka - i miało być PO, ale mam nadzieję, że na LO to akurat zarząd nie będzie szczędził.
Liczba postów: 792
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Patrząc na grę Gurgula na ME to potrzebujemy dwóch LO a on niech idzie na wypożyczenie.
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 1
Reputacja:
4
A znając życie to Gurgul będzie naszą "jedynką" bo spory potencjał sprzedażowy. Potracimy kilkanaście punktów, trochę wkurwienia na forum wylejemy i odejdzie za 2 miliony jak Marchewa.
Z Gumnym mega ruch, brakuje u nas Polaków, a jeszcze takiego, który do Lecha i Poznania coś czuję tym bardziej. Oby zdrówko było.
Ogólnie wokół całego Lecha panuje mega spokój, chyba nigdy prędzej takiego spokoju nie było wśród działaczy, piłkarzy i nas, kibiców.
Liczba postów: 37
Reputacja:
1
To jest kurwa niesamowite jak niektórzy deprecjonują grę 18/19 latka.
Gościu ograł większość meczów poprzedniego sezonu, nie popełnił większej ilości rażących błędów, musiał sam ciągnąć lewą obronę, bo jego rywal okazał się totalnym szrotem, zdobył MP, a tutaj ktoś chce, żeby robił krok w tył na wypożyczeniu. A potem dziwimy się, gdzie jesteśmy w świecie piłkarskim.
Gurgul musi zostać i musi grać jak najwięcej. Meczów będzie wiele więc nowy LO i Michał pograją sobie dość sporo. Innej opcji nie ma.
Liczba postów: 122
Reputacja:
3
Gurgul popełniał błędy cały sezon, mniejsze i większe ale nie miał nawet pół zmiennika. Gdyby Sali, Douglas i Milić byli dostępni na wiosnę, to mógłby ewentualnie wchodzić z ławki ale sytuacja kadrowa była jaka była i musiał grać, będąc jednym z najsłabszych z wyjściowej jedenastki.
Liczba postów: 205
Reputacja:
6
Mi się nawet już nie chce tego komentować, ja nie wiem - ludzie nie pamiętają początków Kamińskiego (jednego i drugiego), Modera, Gumnego? Zapomnieli, jak wciąż młodym chłopakiem jest Gurgul? Jakie mu ciężary wrzucono "na dzień dobry"?
Przed chwilą mignął mi początek artykulu za firewallem PS - i mowa tam o PRZYNAJMNIEJ CZTERECH jeszcze transferach. A więc już nie pięciu (odliczając Skrzypczaka - bo mowa była ostatnio o sześciu planowanych nabytkach)... Mam nadzieję, że oznacza to tylko to, ze pozostanie Sousy jest coraz bardziej realne, i szukamy obecnie bocznych obrońców, napastnika i lewoskrzydłowego :-). Ma ktoś może wykupiony dostęp i doczytał do końca?
Swoją drogą - nie puszczałbym na wypożyczenie Lismana dopóki nie zostanie zakontraktowany nowy zawodnik w jego miejsce. On chyba jeszcze formalnie nie został oddany na wypożyczenie?
Liczba postów: 792
Liczba wątków: 3
Reputacja:
6
Czyli to, że się było najsłabszym na boisku i nawet trener to widział sadzając go na ławce i szukając innych opcji resetuje się bo jest mistrz. W całym sezonie Gurgul robił masę błędów gdzieś było podsumowanie jego gry. Nie wyglądało to najlepiej. W tym meczach na Euro miał okazja sprawdzić się z piłkarzami którzy mają poziom zbliżony do przeciwników w LM czy LE i to był dramat. Średnio mnie interesuje, że zablokował 30 letniego ananasa z Puszczy który się w sumie sam o własne nogi wywracał. Na tle europy wypadł tragicznie i takie są fakty.
Liczba postów: 297
Liczba wątków: 4
Reputacja:
9
22-06-2025, 20:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2025, 20:43 przez strzelisty jupiter.)
Lech musi stawiać na najlepszych zawodników jacy są w zasięgu, niekoniecznie swoich wychowanków. Chyba że wychowanek jest najlepszą możliwą opcją. Chyba że myślimy romantycznie, a nie w kategoriach sukcesu.
Gurgul - trzeba pamiętać - ma deficyty w grze ofensywnej, a od uniwersalnego bocznego obrońcy powinno się wymagać czegoś więcej niż gra do linii środkowej. Zdecydowanie potrzebujemy przed sezonem kogoś jeszcze na tę pozycję.