Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
Gumny pojedzie na zgrupowanie z Lechem. I dobrze, poobserwują go, podejmą decyzję, nie ma co kupować kota w worku.

hif - nie wiem, czy BO to "boczny obrońca", czy literówka - i miało być PO, ale mam nadzieję, że na LO to akurat zarząd nie będzie szczędził.

Odpowiedz
Patrząc na grę Gurgula na ME to potrzebujemy dwóch LO a on niech idzie na wypożyczenie.

Odpowiedz
A znając życie to Gurgul będzie naszą "jedynką" bo spory potencjał sprzedażowy. Potracimy kilkanaście punktów, trochę wkurwienia na forum wylejemy i odejdzie za 2 miliony jak Marchewa.

Z Gumnym mega ruch, brakuje u nas Polaków, a jeszcze takiego, który do Lecha i Poznania coś czuję tym bardziej. Oby zdrówko było.

Ogólnie wokół całego Lecha panuje mega spokój, chyba nigdy prędzej takiego spokoju nie było wśród działaczy, piłkarzy i nas, kibiców.

Odpowiedz
To jest kurwa niesamowite jak niektórzy deprecjonują grę 18/19 latka.
Gościu ograł większość meczów poprzedniego sezonu, nie popełnił większej ilości rażących błędów, musiał sam ciągnąć lewą obronę, bo jego rywal okazał się totalnym szrotem, zdobył MP, a tutaj ktoś chce, żeby robił krok w tył na wypożyczeniu. A potem dziwimy się, gdzie jesteśmy w świecie piłkarskim.
Gurgul musi zostać i musi grać jak najwięcej. Meczów będzie wiele więc nowy LO i Michał pograją sobie dość sporo. Innej opcji nie ma.

Odpowiedz
Gurgul popełniał błędy cały sezon, mniejsze i większe ale nie miał nawet pół zmiennika. Gdyby Sali, Douglas i Milić byli dostępni na wiosnę, to mógłby ewentualnie wchodzić z ławki ale sytuacja kadrowa była jaka była i musiał grać, będąc jednym z najsłabszych z wyjściowej jedenastki.

Odpowiedz
(22-06-2025, 16:51)Dextris napisał(a): To jest kurwa niesamowite jak niektórzy deprecjonują grę 18/19 latka.
Gościu ograł większość meczów poprzedniego sezonu, nie popełnił większej ilości rażących błędów, musiał sam ciągnąć lewą obronę, bo jego rywal okazał się totalnym szrotem, zdobył MP, a tutaj ktoś chce, żeby robił krok w tył na wypożyczeniu. A potem dziwimy się, gdzie jesteśmy w świecie piłkarskim.
Gurgul musi zostać i musi grać jak najwięcej. Meczów będzie wiele więc nowy LO i Michał pograją sobie dość sporo. Innej opcji nie ma.

Podpisuje się pod tym - niesamowite, jak można wyciągać wnioski po 2 meczach na letnim turnieju posezonowym, podczas gdy miało się cały sezon do obserwowania piłkarza. Piłkarza, na którego w wieku 18 lat grało 90% drużyn w Ekstraklasie, który był non stop poddawany pressingowi rywala, który tylko czekał aż on dostanie piłkę. Tak, popełnił błędy i tak - powinien był mieć zmiennika. Ale powinniśmy i zdobyliśmy to mistrzostwo mimo tego.

I tak, liczę, że przyjdzie kozak do pierwszego składu na LO, bo i tak dostanie spokojnie mnóstwo czasu nawet będąc 2jką.

Ach - i ponieważ niektórzy nie zauważają takich rzeczy - powinien być dużo lepszy w kolejnym sezonie. Absolutnie żadne wypożyczenie.

Odpowiedz
Mi się nawet już nie chce tego komentować, ja nie wiem - ludzie nie pamiętają początków Kamińskiego (jednego i drugiego), Modera, Gumnego? Zapomnieli, jak wciąż młodym chłopakiem jest Gurgul? Jakie mu ciężary wrzucono "na dzień dobry"?

Przed chwilą mignął mi początek artykulu za firewallem PS - i mowa tam o PRZYNAJMNIEJ CZTERECH jeszcze transferach. A więc już nie pięciu (odliczając Skrzypczaka - bo mowa była ostatnio o sześciu planowanych nabytkach)... Mam nadzieję, że oznacza to tylko to, ze pozostanie Sousy jest coraz bardziej realne, i szukamy obecnie bocznych obrońców, napastnika i lewoskrzydłowego :-). Ma ktoś może wykupiony dostęp i doczytał do końca?

Swoją drogą - nie puszczałbym na wypożyczenie Lismana dopóki nie zostanie zakontraktowany nowy zawodnik w jego miejsce. On chyba jeszcze formalnie nie został oddany na wypożyczenie?

Odpowiedz
Czyli to, że się było najsłabszym na boisku i nawet trener to widział sadzając go na ławce i szukając innych opcji resetuje się bo jest mistrz. W całym sezonie Gurgul robił masę błędów gdzieś było podsumowanie jego gry. Nie wyglądało to najlepiej. W tym meczach na Euro miał okazja sprawdzić się z piłkarzami którzy mają poziom zbliżony do przeciwników w LM czy LE i to był dramat. Średnio mnie interesuje, że zablokował 30 letniego ananasa z Puszczy który się w sumie sam o własne nogi wywracał. Na tle europy wypadł tragicznie i takie są fakty.

Odpowiedz
(22-06-2025, 18:45)uncoolben napisał(a): Mi się nawet już nie chce tego komentować, ja nie wiem - ludzie nie pamiętają początków Kamińskiego (jednego i drugiego), Modera, Gumnego? Zapomnieli, jak wciąż młodym chłopakiem jest Gurgul? Jakie mu ciężary wrzucono "na dzień dobry"?

Przed chwilą mignął mi początek artykulu za firewallem PS - i mowa tam o PRZYNAJMNIEJ CZTERECH jeszcze transferach. A więc już nie pięciu (odliczając Skrzypczaka - bo mowa była ostatnio o sześciu planowanych nabytkach)... Mam nadzieję, że oznacza to tylko to, ze pozostanie Sousy jest coraz bardziej realne, i szukamy obecnie bocznych obrońców, napastnika i lewoskrzydłowego :-). Ma ktoś może wykupiony dostęp i doczytał do końca?

Swoją drogą - nie puszczałbym na wypożyczenie Lismana dopóki nie zostanie zakontraktowany nowy zawodnik w jego miejsce. On chyba jeszcze formalnie nie został oddany na wypożyczenie?

Nie ma co tego komentować. Wink Gurgul bardzo dobry sezon jak na swój wiek, przy dodatkowym fakcie braku zmiennika. Cały mistrzowski sezon na solidnym poziomie, samodzielnie!!!, uciągnął - potężny szacun. Taki Pereira, gwiazda, a przecież zaliczyła na początku drugiej rundy zjazd i Rasmus na kilka meczów wskoczył do podstawowej jedenastki. Gurgul nie miał takiego komfortu. 

Będzie to kawał grajka i liczę, że przy nowym rywalu utrzyma to jednak on miejsce w podstawowym składzie i zrobi kolejny krok w swojej karierze. Chociaż solidna alternatywa konieczna przy takiej liczbie meczów jaka będzie. 

Ale co najważniejsze, Lech musi stawiać na swoich wychowanków, szczególnie że ma ich zacnych! Muszą oni dostawać swoje szanse, nawet jak niektórzy kibice będą czasami kręcili nosem. Big Grin

Odpowiedz
Lech musi stawiać na najlepszych zawodników jacy są w zasięgu, niekoniecznie swoich wychowanków. Chyba że wychowanek jest najlepszą możliwą opcją. Chyba że myślimy romantycznie, a nie w kategoriach sukcesu.
Gurgul - trzeba pamiętać - ma deficyty w grze ofensywnej, a od uniwersalnego bocznego obrońcy powinno się wymagać czegoś więcej niż gra do linii środkowej. Zdecydowanie potrzebujemy przed sezonem kogoś jeszcze na tę pozycję.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: pablo, WalkerNSP, Zabal, 12 gości