Dwie refleksje - a raczej pytania - po odpaleniu Recy:
1. Czy jego stan zdrowia dyskwalifikował go "tu i teraz" jezeli chodzi o zatrudnienie - czy też była to kalkulacja na zasadzie "nie możemy sobie pozwolić na kolejną drogą szklankę" (jak Ali, Walemark, Hakans, być może Gumny)?
2. Czy ta "podatność na kontuzje" w przypadku Gumnego w testach wyszła niższa niż u Recy, czy też "na tę jeszcze jedną szklankę możemy sobie pozwolić"?
Zaległa refleksja co do zatrudnienia Gumnego vs Carstensena: dziś widać, że wypożyczenie Carstensena było jak najbardziej w naszym zasięgu. Czy nie popełniono strategicznego błędu biorąc jednak swego rodzaju "kota w worku" zamiast sprawdzonego, zgranego z zespolem, młodszego Duńczyka, którego w którymś momencie dałoby się jednak wycoągnąć na stałe?
(11-07-2025, 18:19)strzelisty jupiter napisał(a): Lisman i Leo pewnie.
Stawiam na Pereirę ustawionego wyżej.
(11-07-2025, 20:22)Skorpion napisał(a): Ale jak ja o tym pisze od miesiąca, że transfery powinny już być przygotowywane to słyszę, że pierdole głupoty. BO przecież CI najlepsi przyjdą w sierpniu. A przyjdą? Bo ja pewny nie jestem czy taki giga kot będzie chciał przyjść tylko na LKE do Lecha. Rozumiem jakby to było na zasadzie do uzupełniania składu ale my na tą chwilę nie mamy składu. I to boli najbardziej.
Wiesz, mamy ledwie drugi tydzień otwartego okienka, to jest wciąż relatywnie wcześnie - no i widać, że transfery na 3 kluczowe pozycje do uzupełnienia (PO, LO i napastnik) BYŁY dograne z naszej strony na 100%, napastnik już u nas był i w ostantnim momencie się wysypał. Jakby Reca został zakontraktowany, to już teraz oceniałbym to okienko jako jedno z "najszybszych".
(12-07-2025, 11:57)Róża napisał(a): Nie można jednocześnie płakać nad Recą i być złym na przewlekłe urazy Patryka i Alego.
Otóż to.
Kolejorz złozył oferte wypozyczenia Velde z opcją wykupu za 3 mEUR