Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
no to zamiast jeszcze jednego skrzydłowego potrzeba dwóch... Może jeden definitywny i jeden wypożyczenie, ale fakt faktem - obu musimy mieć w ciągu 2 tygodni.

I napadziora ASAP.

Odpowiedz
(Wczoraj, 13:29)lukasgol napisał(a):
(15-07-2025, 10:45)joseph napisał(a): A Ty patrzysz na suche liczby, czy na grę?  Bo to, że nie miał konkurenta w Jadze i wykręcił tyle spotkań, jeszcze o niczym nie świadczy.  Widziałeś jak on gra?  Totalny bezbarwniak.  W wielu spotkaniach, jakby go nie było na boisku. Ani szybkości, ani dryblingu. Może jedynie niezły agresywny odbiór i dobre dośrodkowania ze stałych fragmentów gry.. Liczyłem jednak, że przy najsłabiej obsadzonej pozycji w pierwszej jedenastce pójdziemy w jakość. A teraz będziemy mieć dwóch Gurgulów. Pizom podobny, a Gurgul chociaż młodszy i nasz. Poziomu galowej jedenastki to jednak nie podniesie.

Jego forma rosła w trakcie sezonu. Pasuje naszemu trenerowi, a to też jest istotna kwestia bo to on odpowiada za wyniki.

Zastanawiam się kogo Lech musiałby ściągnąć żeby niektórzy uznali, że to odpowiedni piłkarz do Lecha. 

- zawodnik ograny, i sprawdzony w Ekstraklasie
- nie musi się aklimatyzować przez pół roku 
- z doświadczeniem w LK
- Jaga grała od bramki, i tutaj Portugalczyk z taką grą sobie u nas poradzi

Nie trzeba płacić za niego 2 mln euro. Lepiej zaoszczędzić kasę na drugą 9 i skrzydłowego, a przecież jeszcze ktoś do środka jest potrzebny. Czas na jego ocenę przyjdzie. Nikogo lepszego/dostępnego z Ekstraklasy byśmy nie wyciągnęli. Nie wiem jakie inne były opcje poza Recą.
Kogo bym chciał? To proste, na NAJSŁABIEJ obsadzoną pozycję w pierwszej jedenastce kogoś na poziomie minimum Rebocho. A Moutinho to nie jest ten poziom. Ja wiem, że mamy w tej chwili pożar na skrzydłach, ale lewa obrona to nadal jest pozycja do priorytetowego obsadzenia. Liczbowo się zgadza, ale mamy tam aż i tylko dwóch Gurguli (przy czym ze statystyk wynika, ze jest wolniejszy od Gurgula (!), choć z lepiej ułożoną nogą).   
Jaga grała od bramki, ale wbrew różnym opiniom Moutinho nie jest orłem techniki i mistrzem gry kombinacyjnej. Z moich obserwacji bardzo odstawał od technicznej gry Jagi. Ale oni za bardzo nie mieli kim tam grać, no i dzięki temu ukulał  chłop sporo występów. 
Będę się upierał: Lech to dla niego za wysokie progi. Schodzimy niżej poziomu Rebocho, a to i tak nie był piłkarz bez wad.

Odpowiedz
(Wczoraj, 14:17)joseph napisał(a):
(Wczoraj, 13:29)lukasgol napisał(a):
(15-07-2025, 10:45)joseph napisał(a): A Ty patrzysz na suche liczby, czy na grę?  Bo to, że nie miał konkurenta w Jadze i wykręcił tyle spotkań, jeszcze o niczym nie świadczy.  Widziałeś jak on gra?  Totalny bezbarwniak.  W wielu spotkaniach, jakby go nie było na boisku. Ani szybkości, ani dryblingu. Może jedynie niezły agresywny odbiór i dobre dośrodkowania ze stałych fragmentów gry.. Liczyłem jednak, że przy najsłabiej obsadzonej pozycji w pierwszej jedenastce pójdziemy w jakość. A teraz będziemy mieć dwóch Gurgulów. Pizom podobny, a Gurgul chociaż młodszy i nasz. Poziomu galowej jedenastki to jednak nie podniesie.

Jego forma rosła w trakcie sezonu. Pasuje naszemu trenerowi, a to też jest istotna kwestia bo to on odpowiada za wyniki.

Zastanawiam się kogo Lech musiałby ściągnąć żeby niektórzy uznali, że to odpowiedni piłkarz do Lecha. 

- zawodnik ograny, i sprawdzony w Ekstraklasie
- nie musi się aklimatyzować przez pół roku 
- z doświadczeniem w LK
- Jaga grała od bramki, i tutaj Portugalczyk z taką grą sobie u nas poradzi

Nie trzeba płacić za niego 2 mln euro. Lepiej zaoszczędzić kasę na drugą 9 i skrzydłowego, a przecież jeszcze ktoś do środka jest potrzebny. Czas na jego ocenę przyjdzie. Nikogo lepszego/dostępnego z Ekstraklasy byśmy nie wyciągnęli. Nie wiem jakie inne były opcje poza Recą.
Kogo bym chciał? To proste, na NAJSŁABIEJ obsadzoną pozycję w pierwszej jedenastce kogoś na poziomie minimum Rebocho. A Moutinho to nie jest ten poziom. Ja wiem, że mamy w tej chwili pożar na skrzydłach, ale lewa obrona to nadal jest pozycja do priorytetowego obsadzenia. Liczbowo się zgadza, ale mamy tam aż i tylko dwóch Gurguli (przy czym ze statystyk wynika, ze jest wolniejszy od Gurgula (!), choć z lepiej ułożoną nogą).   
Jaga grała od bramki, ale wbrew różnym opiniom Moutinho nie jest orłem techniki i mistrzem gry kombinacyjnej. Z moich obserwacji bardzo odstawał od technicznej gry Jagi. Ale oni za bardzo nie mieli kim tam grać, no i dzięki temu ukulał  chłop sporo występów. 
Będę się upierał: Lech to dla niego za wysokie progi. Schodzimy niżej poziomu Rebocho, a to i tak nie był piłkarz bez wad.

Trochę racji w tym jest, ale wobec dramatu na skrzydłach to wolę mieć już tego solidnego ligowca Moutinho a nadwyżkę przeznaczyć na dwóch skrzydłowych. Mimo wszystko to przy naszym stylu grania, różnica robiona była właśnie tam. Dlatego dwa koty na skrzydła potrzebni na wczoraj.

Odpowiedz
Może zamiast pozyskiwać super mega rewelacyjnym sprzętem od analizy danych "mega-kozaków" jak na miary naszej ligi- zacznijmy po prostu pozyskiwać zawodników dobrych, ale grających i zdrowych. Superkozacy w gabinetach lekarskich nie dadzą nam pucharów. Może jednak taniej, solidniej- ale zdrowo.

Odpowiedz
I pomyśleć o lekarzach, jeśli leczymy zachowawczo, a na start sezonu zawodnicy przechodzą zabiegi to ktoś podejmował tragiczne decyzję. Był cały maj i czerwiec.

Odpowiedz
Czy ja dobrze rozumiem, że teraz potrzebujemy 2x lewe skrzydło, 1x prawe skrzydlo, N, LO i kreatywnego ŚP?

Eeee tam mamy Fiabeme, Anderssona, Szymczaka, Lismana, Dudka. Na ligę wystarczą, powinni to ogarnąć. W końcu są w kadrze Mistrza Polski i taki poziom reprezentują.

Odpowiedz
Było sie dogadać z Hoticiem... było się szarpnąć na Carstensena, który moim zdaniem spokojnie by się sprawdził na lewej flance...ale w sumie dlaczego 2x lewe skrzydło i LO?

Mam nadzieję, że transfer out Sousy spadł definitywnie z agendy, bo to by już nam zupełnie rozpieprzyło skład (niech mu zaproponują przedłużenie kontraktu z klauzulą wykupu 6 mln), ale prawe skrzydło to chyba konieczność - pewnie kosztem ŚP.

Odpowiedz
Temat minimalizmu wraca jak boomerang. Jeżeli nic się nie zmienia i procesy myślowe wciąż te same mimo zmieniających się okoliczności oraz braku wyciągania wniosków to skąd kurwa u was myślenie że tym razem będzie inaczej? Zastanawiam się w takiej sytuacji kto tu jest głupszy?

Odpowiedz
(Wczoraj, 14:28)Kleju napisał(a): Może zamiast pozyskiwać super mega rewelacyjnym sprzętem od analizy danych "mega-kozaków" jak na miary naszej ligi- zacznijmy po prostu pozyskiwać zawodników dobrych, ale grających i zdrowych. Superkozacy w gabinetach lekarskich nie dadzą nam pucharów.  Może jednak taniej, solidniej- ale zdrowo.

Jestem na 95% pewien, że sytuacja Walemarka i Hakansa była znana w momencie podejmowania decyzji o nie zatrudnieniu Recy. Pewnie to miał na mysli Trałka sugerując jakieś "jeszcze inne czynniki".

Odpowiedz
Powinien dojść minimum napastnik, dwóch skrzydłowych (jeden prawonożny i jeden lewonożny), środkowy pomocnik i napastnik. A jak (oby nie) odejdzie Sousa to również jego następca, ale tak na cito. Zakładam, że Moutinho przyklepany.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: AdamTLP, 12 gości