Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
Transfermarkt podaje, że główna pozycja to ofensywny pomocnik, a dodatkowe pozycje to lewe skrzydło i napastnik.

Czy rzeczywiście tak grał to nie wiem, nie sprawdzałem

Odpowiedz
Nie, on grywał też jako napastnik zdaje się.

Przecież przyjdzie napastnik, no ludzie.
"Bo mi się wydaje", "skrzydełka opadły", "nieudane okienko" - czy naprawdę po 7 doskonałych na papierze transferach i zerowych osłabieniach w postaci transferów wychodzących to wasze latanie od ściany do ściany w panice i płaczu, bo w lipcu nie udało się ogarnąć napastnika jest usprawiedliwione? Do końca okienka jest PÓŁTORA MIESIĄCA jeszcze. Czekają na konkretnego zawodnika i chwała im za to, wiele razy już dostawaliśmy odpady w przeszłości, teraz wreszcie wyciągnęli wnioski, a tutaj płacze, teorie z dupy i czarnowidztwo. Dorosłe chłopy, a smęcą jak dziewczynki paroletnie, pomimo że wszystko wokół wskazuje, że będzie dobrze i napastnika do Ishaka dostaniemy.

Szkoda, że się Sousa kontuzjował, może utrudnić to jego transfer, a moim zdaniem, jeśli zostanie, to będzie cieniem zawodnika z zeszłego sezonu i klub straci w ten sposób parę baniek. Lepiej byłoby go sprzedać teraz i coś jeszcze z tego mieć.

Odpowiedz
(24-07-2025, 09:40)MichalM napisał(a): Transfermarkt podaje, że główna pozycja to ofensywny pomocnik, a dodatkowe pozycje to lewe skrzydło i napastnik.

Czy rzeczywiście tak grał to nie wiem, nie sprawdzałem

Na TM masz dokładna historię występów na poszczególnych pozycjach.

(24-07-2025, 09:43)hif napisał(a): Przecież przyjdzie napastnik, no ludzie.
"Bo mi się wydaje", "skrzydełka opadły", "nieudane okienko" - czy naprawdę po 7 doskonałych na papierze transferach i zerowych osłabieniach w postaci transferów wychodzących to wasze latanie od ściany do ściany w panice i płaczu, bo w lipcu nie udało się ogarnąć napastnika jest usprawiedliwione? Do końca okienka jest PÓŁTORA MIESIĄCA jeszcze. Czekają na konkretnego zawodnika i chwała im za to, wiele razy już dostawaliśmy odpady w przeszłości, teraz wreszcie wyciągnęli wnioski, a tutaj płacze, teorie z dupy i czarnowidztwo.
Ditto. To okienko jest przecież naprawdę "szybkie", obiektywnie. Problem z napastnikiem wynika tylko i wyłącznie z faktu, że jeszcze jednego porządnego napastnika powinniśmy mieć od trzech sezonów, a nie mamy. Jakby co - łatamy Szymczakiem, coś tam chłopak zaczął grać.

(24-07-2025, 07:06)strzelisty jupiter napisał(a): W meczu z Breidablikiem w kilku sytuacjach miałem wrażenie na szpicę ładował się Bengtsson. 
Ale przecież my tak gramy od dawna - nasi skrzydłowi to de facto lewy i prawy napastnik, który ma dublować w razie czego cofającą się lub schodzaca a skrzydło dziewiątkę . Tak grał Velde, tak grał Walemark, Hakans, nawet Hotic.

Odpowiedz
Sprawdziłem, większość poprzedniego sezonu grał na CNP, kilka występów na lewej stronie

(24-07-2025, 09:43)hif napisał(a): Nie, on grywał też jako napastnik zdaje się.

Przecież przyjdzie napastnik, no ludzie.
"Bo mi się wydaje", "skrzydełka opadły", "nieudane okienko" - czy naprawdę po 7 doskonałych na papierze transferach i zerowych osłabieniach w postaci transferów wychodzących to wasze latanie od ściany do ściany w panice i płaczu, bo w lipcu nie udało się ogarnąć napastnika jest usprawiedliwione? Do końca okienka jest PÓŁTORA MIESIĄCA jeszcze. Czekają na konkretnego zawodnika i chwała im za to, wiele razy już dostawaliśmy odpady w przeszłości, teraz wreszcie wyciągnęli wnioski, a tutaj płacze, teorie z dupy i czarnowidztwo. Dorosłe chłopy, a smęcą jak dziewczynki paroletnie, pomimo że wszystko wokół wskazuje, że będzie dobrze i napastnika do Ishaka dostaniemy.

Szkoda, że się Sousa kontuzjował, może utrudnić to jego transfer, a moim zdaniem, jeśli zostanie, to będzie cieniem zawodnika z zeszłego sezonu i klub straci w ten sposób parę baniek. Lepiej byłoby go sprzedać teraz i coś jeszcze z tego mieć.

Napisałem, że jeśli nie przyjdzie godny zmiennik dla Ishaka, którego nie ma od 4? 3? sezonów, a ta pozycja była na 1 miejscu na liście zarządu to uznam to okienko za nieudane.
Nie wyciągaj proszę fragmentów z całego zdania.

Odpowiedz
Podpisuję się pod apelem o zaprzestanie tego szlochania.

Jedno co dobre wynikło z niego, to to, że nadzwyczaj szybko gaszone było dotychczas konkretnymi ruchami w tym okienku... Wink Nie wiązałbym jednak jednego z drugim.

hif - co do Sousy, to może będzie miał odrobinę gorszy sezon (przez też większą kreatywną konkurencję), ale z drugiej strony pokaże się w Europie. Jeśli będzie tak miły i przedłuży kontrakt, to zakładam, że może pójść za podobne pieniądze jak w tym okienku by poszedł - 3-4 mln EUR nawet ze słabszą formą niż w minionym sezonie.

Odpowiedz
gdyby chciał być miły to już by dawno podpisał - szczególnie mając obietnicę transferu teraz. Jeśli chce wyjechać i tak - to dlaczego miałby podpisywać - taki "za darmo" to większa atrakcja. Będzie miał dwa w jednym: czyli pokaże się w pucharach i będzie zawodnikiem któremu się kończy kontrakt.
A co do "bycia cieniem" - zgadzam się z hifem, wydaje mi się że on się mocno spiął na tego mistrza i motywowała go przeprowadzka do lepszego miejsca. Teraz ma kontuzje, jak z transferu nic nie wyjdzie to moim zdaniem obniży loty - co zresztą mu się poprzednio zdarzało

PS - szlochanie wynika z faktu że CIĄGLE zmiennikiem dla Ishaka jest Fabiema, a być może teraz Szymczak - co jako koncepcja nie powinna już istnieć w przestrzeni

Odpowiedz
Jeżeli przyjdzie napastnik (a mam taką nadzieję) to na pewno nie taki jakiego się spodziewacie.
Jeżeli ma to być ktoś do faktycznej rywalizacji z Ishakiem, a nie jako dwójka, to będzie ktoś taki jak ten Pers o którym ostatnio głośno. w Okolicach 30-ki z doświadczeniem, nie koniecznie za darmo, ale nie liczyłbym, że to będzie 22-26 latek, bo tacy na poziomie Ishaka kosztują i to sporo.
Ewentualnie ktoś z umiejętnościami, ale do odbudowy jak Walemark.

Odpowiedz
Sousa ze swoim zdrowiem to niech zejdzie na ziemię ze swoimi oczekiwaniami co do Lig z TOP 5. Przy tamtejszej intensywności poł sezonu by nie uciągnął i lepiej dla niego byloby aby szybko zdał sobie z tego sprawę. Pewno skończy w Arabii na pilkarskich wakacjach.

Odpowiedz
Wiesz Mosina, w takim nowym kontrakcie może być po prostu zapis o dajmy na to 20% sumy transferowej idącej do Sousy. Potencjalna premia za podpis u nowego pracodawcy z wolnego transferu już nie jest jakąś ogromną różnicą wtedy.

PS. Ok, ale moglibyśmy szlochać chociaż po jakichś faktach, wszyscy czekamy na napastnika, a tu zaczyna się szlochanie po plotkach i domysłach, że może go nie będzie. Szlochanie na tym forum występuje proforma dla zasady, tak było w przypadku absolutnie każdej pojedynczej pozycji, którą już ogarnęliśmy w tym okienku. Dajmy im chociaż popracować, aby ich ocenić.

Odpowiedz
(24-07-2025, 10:15)Pinkin napisał(a): Jeżeli przyjdzie napastnik (a mam taką nadzieję) to na pewno nie taki jakiego się spodziewacie.
Jeżeli ma to być ktoś do faktycznej rywalizacji z Ishakiem, a nie jako dwójka, to będzie ktoś taki jak ten Pers o którym ostatnio głośno. w Okolicach 30-ki z doświadczeniem, nie koniecznie za darmo, ale nie liczyłbym, że to będzie 22-26 latek, bo tacy na poziomie Ishaka kosztują i to sporo.
Ewentualnie ktoś z umiejętnościami, ale do odbudowy jak Walemark.

Ten Pers byłby imo bardzo dobrym rozwiązaniem, on też przecież dużo grał jako prawy napastnik, na skrzydło awaryjnie by się nadał.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Bartekm18, kaman, Skorpion, 43 gości