Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
(06-08-2025, 12:01)Antonio napisał(a): Mecz na noże, za Ishaka wchodzi Miro sprowadzony z CD Tondela. Lepiej?

Wystarczyłby ten, którego chcą ale w lipcu. Lepiej?

(06-08-2025, 12:05)Icek napisał(a): @MichalM

Ja okienka jeszcze nie oceniłem. Napisałem o tym kilka dni temu z resztą,  że z tymi achami i ochami to bym się wstrzymał, wskazując, że Ouma czy Gumny na tamten moment nie nadawali się do wystawienia na boisko. Przytoczyłem też przykład 2017 roku.

Odpowiadałem na Twojego posta tylko i wyłącznie, żeby wskazać, jaki absurdalny kontrargument dałeś do posta innego kolegi, jakoby zakontraktowanie Bengttsona czy Palmy w odpowiedzi na kontuzje, miało negatywnie wpływać na ocenę okienka. Tyko tyle i aż tyle.

Nie napisałem, że okienko jest negatywne ale że należy się wstrzymać z ocenianiem jako "dobre". Również wymieniłem nazwiska, które uważam za dobre ruchy transferowe. Jednak całokształt okienka ocenimy, my wszyscy, za jakiś czas.

Odpowiedz
(06-08-2025, 11:56)hif napisał(a): Tyle trzeba czekać, ile potrzeba, żeby móc skrytykować.
Na papierze zawodnik dobry - nie można pochwalić, bo jeszcze nic nie zagrał.
Zawodnik gra dobrze od początku - za mało czasu, żeby ocenić.
Zawodnik gra słabo na początku - omujborze co za szrot.

Tak to się kręci.

Zgadzam się z kolegą. Pierwsza ocena transferu danego zawodnika spokojnie może następować zaraz po jego dokonaniu, a ocena okienka transferowego zaraz po jego zakończeniu. Wtedy można w miarę obiektywnie wskazać czy (na papierze) dane ruchy transferowe zasługują na oceną pozytywną czy też nie. I patrząc poprzez ten pryzmat, w mojej ocenie, aktualne przyjścia praktycznie wszystkich zawodników na taką ocenę zasługują, bo są to zawodnicy, którzy grali na poziomie przynajmniej takim jakiego oczekujemy od piłkarzy Lecha, a część z nich nawet na wyższym (vide Palma). 

Oczywiście, to jest pierwszy etap oceny, bo potem następuje weryfikacja w naszej rzeczywistości. I może ona potwierdzić pierwszą ocenę, a może też jej zaprzeczyć (np. Douglas, którego raczej ocenialiśmy jako szrot, a ostatecznie jest pozytywnym zaskoczeniem, chociaż ostatni czas pokazał, że nie aż tak wielkim). 

Dodatkowo, ważna jest też ocena długoterminowa, co dobrze pokazuje przykład Aliego czy Sousy którzy potrzebowali dużo czasu na odpalenie, ale jak już to zrobili to zapewnili nam w poprzednim sezonie mistrzostwo. 

Czy Sousa to był dobry transfer? Na papierze - tak. W krótkim terminie? Za bańkę euro miał jedynie przebłyski, a potem prawie w ogóle nie grał. Ale ostatecznie chyba ocenimy na plus - zapewnił mistrzostwo i potem zysk z jego sprzedaży. 

Niemniej, zgadzam się też z jupiterem, bo jakkolwiek aktualne transfery dają nadzieję, tak ciągły brak napastnika jako alternatywy dla Ishaka, mając na względzie brak wystrzelenia Szymczaka, kładzie się cieniem na inne ruchy. Ja im wystawię jedynie rozgrzeszenie, jeśli ostatecznie sprowadzą faktycznego kozaka, który będzie zgadzał się na papierze, ale też szybko odpali i faktycznie sprawi, że będziemy się poważnie zastanawiali, czy Ishak nie powinien częściej oglądać spotkania z perspektywy siedzącej bądź też zaczną się pojawiać tutaj na forum posty, że czas na grę dwójką napastników. Smile

Odpowiedz
Al Nasr ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich zainteresowani Alim. Możliwa oferta jeszcze latem. Tu nie mamy nawet z czym konkurować jeśli okaże się to prawdą.

Odpowiedz
Wedlug Koźmińskiego Sousa jednak do Samsunsporu, podobno wszystko dopięte

Odpowiedz
Z Bogiem Panie Cherlawy. Idź Pan chorować nad Morzem Czarnym.

Odpowiedz
Włodarczyk pisze że dostanie bańkę dwieście za sezon. Jeśli prawdą jest że My proponowaliśmy mu 800 tysięcy to gość ma coś z gorem. Tu ma Kobietę, BYŁ ceniony i mógł walczyć o LM

Odpowiedz
Ponoć 3,5 mln ojro.

Idzie do trzeciej siły poprzedniego sezonu w lidze tureckiej. Sposób odejścia taki, że nikt tęsknił nie będzie. Powodzenia i tyle.

Odpowiedz
Ech, zawód jednak trochę. Iść do jakiegoś gównosporu za kasę lepsza, ale bez szału też. Pytanie też na ile ona realna a na ile wirtualna. No szkoda.

Odpowiedz
Myślę, że warto zamknąć temat Sousy, pójdzie, gdzie pójdzie.
Baju baj

Odpowiedz
(07-08-2025, 22:27)MichalM napisał(a): Myślę, że warto zamknąć temat Sousy, pójdzie, gdzie pójdzie.
Baju baj

Dokładnie. Jednak okazał się trochę innym człowiekiem niż to opowiadał po sezonie, że albo top5 i mocna drużyna albo nigdzie się nie rusza. Brać za niego te 3.5 - 4 mln€ i żegnamy się bez większych sentymentów.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: hif, Icek, kaman, Stefan Batory, 13 gości