Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
Przeszło 5 lat temu Juventus kupił go z rezerw Barcelony za ponad 8mln EUR.
Żenujące jest to, że nie potrafią wyciągnąć piłkarza z pierwszych miejsc swojej listy, normalnie zapłacić, dać dobry kontrakt i dopiero jak im się pali grunt pod nogami to chcą z "listy rezerwowej" kogoś kogo wartość wzrosła w zeszłym sezonie. Żadnej poważnej drużynie w tel lidze portugalskiej gola nie strzelił.
Nie jestem przekonany czy ta "lista rezerwowa" to nie jest czasami lista piłkarzy z transfermarktu którym kończą się kontrakty a ich wartość jest powyżej 1mln EUR. Za rok kończy mu się kontrakt - pasowałoby do polityki transferowej Lecha.

Odpowiedz
Pomijając to, że dywagacje o tym, kim się naprawdę interesujemy na podstawie newsów, w tym o tym Marquesie, są totalnie bez sensu, to wypominanie komuś, kto w ciągu dwóch lat strzelił w najwyższej klasie Portugalii 20 bramek, że nie strzelił bramki nikomu poważnemu, jest absurdem, bez względu na to, kogo by nie miał na rozkładzie.
A dodam, że strzelał 4., 5. i 7. drużynie poprzedniego sezonu, w tym Bradze.

Idąc tym tokiem, to Ishak nikomu poważnemu nie strzelił w poprzednim sezonie...

Odpowiedz
Transfermarkt podaje 9 bramek w sezonie 2023/24. Przeciwko poniższym klubom:
Arouca, Rió Ave, Boavista (tu dwie budy), Casa Pia, Chaves, Gil Vicente, Vizela, Vitoria Guimarães.
W późniejszym sezonie (czyli minionym) strzelał poniższym:
Santa Clara, Rió Ave, Arouca (x2), Famalicão, Braga, Moreirense (x2), Estrela Amadora, Farense, Casa Pia.

Poza Bragą faktycznie ogórki, tam od piątej lokaty w dół jest raczej dżemik. Jednak nie ma co gościa oceniać, bo my tu znamy tylko suche liczby. Do wczoraj nikt z tego forum raczej nie wiedział o jego istnieniu. Skauting zapewne oglądał go nie raz w akcji na żywo, nie raz rozmawiał, i nasi z gabinetów wiedzą o nim wszystko.

Odpowiedz
Tacy którzy strzelają poważnym przeciwnikom są raczej poza naszym zasięgiem więc zejdźmy na ziemię.

Odpowiedz
Ale ja pisałem "w Portugalii", a Ty piszesz o bramkach "w lidze portugalskiej". I 20 bramek w dwa sezony czy też dwa sezony z dwucyfrówką to dla mnie jedno i to samo, jeśli chodzi o półkę piłkarza. 

U nas od piątej lokaty w dół są za to ekskluzywne konfitury z ręcznie ugniatanych fig prowansalskich z dodatkiem płatków róż:-) 

Przecież w ten sposób to nikogo spoza TOP 5 nie moglibyśmy brać.

Odpowiedz
Coś mi się wydaje, że z nim właśnie skończymy. Jest jedna rzecz, która mi w nim nie pasuje - to jest wzrost. Rzadko kiedy zawodnicy tak wysocy, są sprawni. Pod nasze granie nie potrzebujemy kołka. Ja Wam mówię, ten Diabate byłby kotem. Ale to trzeba było pod koniec lipca położyć te 2,5M i byłaby szansa na zamknięcie tematu, bo u tych większych może nie był jedynką i woleliby czekać na lepszego. Ale nie, oni wolą macanki i wysyłanie jakichś kuriozalnych ofert, których nikt bez noża na gardłe nie przyjmie.

Do sprawy Salamona trudno się odnieść wskazując klub jako winny. Raczej obstawiam, że i Bartek sobie ogarnął klub i mu Włochy pasują, i Niels go nie chciał. Salamon pewnie w ostatnim meczu nie wystąpił dlatego, że już było wszystko ugadane. Tajming zły się trafił niestety. A ja i tak wierzę w Mońkę. Będzie wymiatał młody niebawem.

Odpowiedz
(26-08-2025, 16:51)hif napisał(a): (...) Ja Wam mówię, ten Diabate byłby kotem. Ale to trzeba było pod koniec lipca położyć te 2,5M i byłaby szansa na zamknięcie tematu, bo u tych większych może nie był jedynką i woleliby czekać na lepszego. Ale nie, oni wolą macanki i wysyłanie jakichś kuriozalnych ofert, których nikt bez noża na gardłe nie przyjmie. (...)
Czyli jednak przyznajesz, że przez cały lipiec w temacie napastnika myliłeś się prezentując buńczuczne podejście niejednokrotnie podlane kpinami z innych kibiców, którzy tylko piszą żeby się przypierdzielić do Rutkowskiego. A sam teraz go krytykujesz, niezdarne ruchy nazywając macankami.
Czyżby data 26. sierpnia, kiedy to już pali nam się dupa, skłoniła Cię do tak diametralnej zmiany frontu.

Odpowiedz
Dobrze, że nie wszystkie okienka są otwarte do końca września. Bo inaczej byśmy mieli czas na szukanie zawodników w przerwie na reprezentację

Odpowiedz
Sraczka już niesamowita się robi z nowym napastnikiem. Jak nikt sensowny nie przyjdzie do końca tygodnia to nie widzę innej opcji jak wyjebanie Rzasy. On musi za coś przecież odpowiadać i za zjebanie sprawy(nie pierwszy raz) musi ponieść konsekwencje. Chyba że w piątek jak się zesraja, rozbija bank i nas zaskoczą hehe sam siebie kurrr oszukuje xD
Na oficjalnej informacja o rozwiązaniu umowy z Andersonem a o Salamonie cisza. Tam coś naprawdę musiało pójść nie tak.

Odpowiedz
(26-08-2025, 17:01)strzelisty jupiter napisał(a):
(26-08-2025, 16:51)hif napisał(a): (...) Ja Wam mówię, ten Diabate byłby kotem. Ale to trzeba było pod koniec lipca położyć te 2,5M i byłaby szansa na zamknięcie tematu, bo u tych większych może nie był jedynką i woleliby czekać na lepszego. Ale nie, oni wolą macanki i wysyłanie jakichś kuriozalnych ofert, których nikt bez noża na gardłe nie przyjmie. (...)
Czyli jednak przyznajesz, że przez cały lipiec w temacie napastnika myliłeś się prezentując buńczuczne podejście niejednokrotnie podlane kpinami z innych kibiców, którzy tylko piszą żeby się przypierdzielić do Rutkowskiego. A sam teraz go krytykujesz, niezdarne ruchy nazywając macankami.
Czyżby data 26. sierpnia, kiedy to już pali nam się dupa, skłoniła Cię do tak diametralnej zmiany frontu.

O tak jakby wrócić do tych postów z lipca to znalazło by się kilku co tak uciszali resztę, że przecież jeszcze tyle czasu, że dopiero lipiec, że dajmy im popracować, będzie jakiś kot w sierpniu na 4 rundę el. LM szykują teraz nam nie jest potrzebny. 
6 dni nam zostało, żeby zarejestrować nowego napastnika do pucharów, panicznie błądzimy po omacku od zawodnika do zawodnika negocjując każde 100tys.€. obstawiam, że z tej mitycznej listy wybieramy już napastników, którzy byli na niej na miejscach 6-10, w ogóle jeśli to prawda z tym Pululu, że go chcemy to proponujemy mu ekstremalnie śmiesznie pieniądze na co oni liczą, że tu przyjdzie za tyle grać bo jest ładne miasto i większy stadion?
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 64 gości