Więc co zrozumiałeś z tej zmiany tematu na dotychczasowe osiągnięcia w kontekście Ishaka? Co chciał przekazać? Bo tyle, że zmienił temat, to ja też zrozumiałem, chyba jak każdy tutaj.
Ocena wątku:
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa |
28-08-2025, 13:25
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2025, 13:28 przez strzelisty jupiter.)
@MichalM
Tylko czy my jako inteligentni ludzie , kibice Lecha, oczekujemy od Henszela gadki w stylu pierwszego z brzegu polityka, czy my oczekujemy mydlenia oczu. Opinię o dobrym jak dotychczas oknie mógł sobie darować. Po pierwsze ocenią to kibice, a po drugie każdy będzie pewnie miał za jakiś czas swój pogląd na to, kogo sprowadzono. Na ten moment jak dla mnie na plus Palma i Bengtsson. Podobnie jak nieliczni widzę coś w Oumie. Uważam, że to nie jest byle grajek.
Brak napastnika lub słaby albo z bagażem kontuzji w poprzednich latach to będzie kompromitacja.
Jeszcze odnośnie Rząsy. Nie bronię go, miewał różne momenty, ale skąd my możemy wiedzieć jaki ma budżet na tego przykładowego napastnika. Może wyhaczył z rynku niezłe nazwiska, ale na drodze stanęły jak to często w naszym przypadku bywa bejmy. Złożyliśmy ofertę opiewającą załóżmy na półtorej miliona, klub chce trzysta tysięcy więcej, Rutkowski mówi że da sto, w międzyczasie pojawia się ktoś kto daje te milion osiemset i trzeba szukać dalej.
Główna wina zawsze spada na szefa, bo to on zatrudnia pracowników i to on dysponuje budżetem. Jeśli Rząsa mu nie pasuje i uważa, że szkodzi on wizerunkowi klubu nie ogarniając na rynku, niech go zwolni. Jeśli ciągle trzyma tego Rząsę w klubie, znaczy, że jego praca mu odpowiada i w tym momencie cała winna po stronie Piotra.
Tylko czy my jako inteligentni ludzie , kibice Lecha, oczekujemy od Henszela gadki w stylu pierwszego z brzegu polityka, czy my oczekujemy mydlenia oczu. Opinię o dobrym jak dotychczas oknie mógł sobie darować. Po pierwsze ocenią to kibice, a po drugie każdy będzie pewnie miał za jakiś czas swój pogląd na to, kogo sprowadzono. Na ten moment jak dla mnie na plus Palma i Bengtsson. Podobnie jak nieliczni widzę coś w Oumie. Uważam, że to nie jest byle grajek.
Brak napastnika lub słaby albo z bagażem kontuzji w poprzednich latach to będzie kompromitacja.
Jeszcze odnośnie Rząsy. Nie bronię go, miewał różne momenty, ale skąd my możemy wiedzieć jaki ma budżet na tego przykładowego napastnika. Może wyhaczył z rynku niezłe nazwiska, ale na drodze stanęły jak to często w naszym przypadku bywa bejmy. Złożyliśmy ofertę opiewającą załóżmy na półtorej miliona, klub chce trzysta tysięcy więcej, Rutkowski mówi że da sto, w międzyczasie pojawia się ktoś kto daje te milion osiemset i trzeba szukać dalej.
Główna wina zawsze spada na szefa, bo to on zatrudnia pracowników i to on dysponuje budżetem. Jeśli Rząsa mu nie pasuje i uważa, że szkodzi on wizerunkowi klubu nie ogarniając na rynku, niech go zwolni. Jeśli ciągle trzyma tego Rząsę w klubie, znaczy, że jego praca mu odpowiada i w tym momencie cała winna po stronie Piotra.
To, że
a) nie ma co wierzyć słowa, że ktoś w ciągu x dni przyjdzie - tak było mówiono np o skrzydłowym
b) dla mnie to odwrócenie uwagi od głównego pytania
c) delikatne usprawiedliwienie jakby coś poszło nie tak
d) mydlenie oczu "mocnym" okienkiem
Wiesz, czego oczekuje od poważnego klubu, z poważnymi ludźmi na poważnych stanowiskach?
Tego, żeby nie paplali pod publiczkę. Jak powiedzą, że przyjdzie w ciągu x dni zawodnik to tak ma być.
Rzetelności.
Tak samo irytuje mnie strasznie, że jak jest super to wychodzą do ludzi, a jak źle to chowają w gabinetach.
a) nie ma co wierzyć słowa, że ktoś w ciągu x dni przyjdzie - tak było mówiono np o skrzydłowym
b) dla mnie to odwrócenie uwagi od głównego pytania
c) delikatne usprawiedliwienie jakby coś poszło nie tak
d) mydlenie oczu "mocnym" okienkiem
(28-08-2025, 13:25)strzelisty jupiter napisał(a): @MichalM
Wiesz, czego oczekuje od poważnego klubu, z poważnymi ludźmi na poważnych stanowiskach?
Tego, żeby nie paplali pod publiczkę. Jak powiedzą, że przyjdzie w ciągu x dni zawodnik to tak ma być.
Rzetelności.
Tak samo irytuje mnie strasznie, że jak jest super to wychodzą do ludzi, a jak źle to chowają w gabinetach.
28-08-2025, 13:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2025, 13:53 przez Icek.
Powód edycji: zamiana b) na c)
)
No to napisałeś dokładnie to samo, o czym ja pisałem, czyli że pod tą wypowiedź można podciągnąć wiele możliwych opcji i dlatego nie ma co sobie zawracać głowy takimi wypowiedziami, a nawet ich strzępami. Więc nie zrozumiałeś, o co Henszelowi chodziło. Przecież wersja którą podał @marekst jest również jak najbardziej możliwa. Mało tego, jedna z opcji jest taka, że w kontekście napastnika nie miał tutaj nic do powiedzenia.
Twoje c) to jest dokładnie to samo, co ja podałem jako jedną z możliwych opcji. A i tak najistotniejsze w Twojej wypowiedzi jest "dla mnie", Każdy może sobie wstawić swoje "dla mnie" i to nie jedno i ze zrozumieniem nie ma to nic wspólnego. Są to czyste dywagacje, domysły, strzały...
Oczywiście nie chcę, żeby to zostało odebrane jako przytyk, albo próba zniechęcenia do dyskusji. Po prostu wyrażam swoje zdziwienie, że próbujecie na podstawie takiej wypowiedzi wysnuwać jakieś wnioski.
Bardziej odnoszę się do Twojego "warto". Gdyby to była wypowiedź Henszela, jak w temacie Diabate, gdzie potwierdził nasze zainteresowanie nim, to bym przyklasnął takiemu "warto", gdyż to była konkretna informacja z pierwszej ręki.. Ale w tym wypadku? Nie mamy żadnej informacji, poza unikiem i ogólnikową, indywidualną oceną okienka przez przedstawiciela....ocenianego.
Twoje c) to jest dokładnie to samo, co ja podałem jako jedną z możliwych opcji. A i tak najistotniejsze w Twojej wypowiedzi jest "dla mnie", Każdy może sobie wstawić swoje "dla mnie" i to nie jedno i ze zrozumieniem nie ma to nic wspólnego. Są to czyste dywagacje, domysły, strzały...
Oczywiście nie chcę, żeby to zostało odebrane jako przytyk, albo próba zniechęcenia do dyskusji. Po prostu wyrażam swoje zdziwienie, że próbujecie na podstawie takiej wypowiedzi wysnuwać jakieś wnioski.
Bardziej odnoszę się do Twojego "warto". Gdyby to była wypowiedź Henszela, jak w temacie Diabate, gdzie potwierdził nasze zainteresowanie nim, to bym przyklasnął takiemu "warto", gdyż to była konkretna informacja z pierwszej ręki.. Ale w tym wypadku? Nie mamy żadnej informacji, poza unikiem i ogólnikową, indywidualną oceną okienka przez przedstawiciela....ocenianego.
28-08-2025, 14:12
(28-08-2025, 13:43)Icek napisał(a): No to napisałeś dokładnie to samo, o czym ja pisałem, czyli że pod tą wypowiedź można podciągnąć wiele możliwych opcji i dlatego nie ma co sobie zawracać głowy takimi wypowiedziami, a nawet ich strzępami. Więc nie zrozumiałeś, o co Henszelowi chodziło. Przecież wersja którą podał @marekst jest również jak najbardziej możliwa. Mało tego, jedna z opcji jest taka, że w kontekście napastnika nie miał tutaj nic do powiedzenia.
Pewnie, że ta wypowiedź jest ogólnikowa i dyplomatyczna, bo nie ukrywajmy od tego jest menadżer ds komunikacji. Stąd dywagacje czy w tej wypowiedzi jest coś co można wyciągnąć.
Dla mnie, bo ja to tak rozumiem, nie mogę pisać za wszystkich, a sam doskonale wiesz ile osób tyle wniosków i dzięki temu można sobie podyskutować.
Wypowiedź jest zwyczajnie w kategorii obronnej i myślę, że więcej wie niż powiedział.
Tak, zgadzam się i napisałem to powyżej, że dobrze by było jakby padały jasne, klarowne i pewne komunikaty ale o czym byśmy wtedy dyskutowali?

28-08-2025, 15:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2025, 15:32 przez secret.
Powód edycji: Staszewski
)
Wg Staszewskiego jednym z tych skrzydłowych (pewnie o którym mówił Henszel) to był Jeremy'ego Agbonifo z Lens. 19-latek wybrał FC Basel do którego poszedł na roczne wypożyczenie
Sebastian Staszewski: "Jeremy Agbonifo miał trafić do Lecha. Wszystko było dogadane, ale w ostatniej chwili do akcji wkroczyło FC Basel, które przechwyciło piłkarza. Na początku tygodnia Lech uruchomił kolejne opcje i negocjuje z kolejnym skrzydłowym." Lech miał proponować ponad 2 miliony euro wykupu, w przypadku FCB mówi się o 4,5M. Możliwe, że Basel się nim zainteresowało, bo upadł transfer Ibrahima Salaha
Sebastian Staszewski: "Jeremy Agbonifo miał trafić do Lecha. Wszystko było dogadane, ale w ostatniej chwili do akcji wkroczyło FC Basel, które przechwyciło piłkarza. Na początku tygodnia Lech uruchomił kolejne opcje i negocjuje z kolejnym skrzydłowym." Lech miał proponować ponad 2 miliony euro wykupu, w przypadku FCB mówi się o 4,5M. Możliwe, że Basel się nim zainteresowało, bo upadł transfer Ibrahima Salaha
28-08-2025, 15:40
Nadal jako polscy ligowcy mozemy liczyc tylko na resztki z pańskiego stołu. Taka brutalna prawda
28-08-2025, 17:00
Klub mem. 3 miesiące mieli to teraz gdy zostało 5 dni to w panice błądzą po omacku. Przecież każdy przeciętny kibic wie, że teraz zawodnik w miarę ciekawy na koniec okienka jest rozchwytywany przez 5 różnych klubów bo trzeba dopełnić kadrę, wszyscy wiedzą tylko nie zarządzający Lechem. Druga sprawa, że na bank tak jak ktoś już pisał wyżej oni się targują o każde 10tys.€ aby tylko zbić z ceny. Masakra. Obawiam się, że zostaniemy z ręką w nocniku i nowym Fiabemą. Obym się mylił.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!
28-08-2025, 18:43
Nasi jak zwykle genialnie podeszli do tematu transferów.
Po co ściągnąć większość zawodników (albo przynjamniej) na obóz przedsezonowy, jak można to zrobić dopiero w połowie okienka i w trakcie trwania eliminacji
Ciekawi mnie, kiedy w zarządzie w końcu to zrozumieją
Po co ściągnąć większość zawodników (albo przynjamniej) na obóz przedsezonowy, jak można to zrobić dopiero w połowie okienka i w trakcie trwania eliminacji
Ciekawi mnie, kiedy w zarządzie w końcu to zrozumieją
28-08-2025, 18:56
Przecież nikt Rzasy nie zwolni. Kto by wtedy brał odpowiedzialność za nie przekonanie właściciel do nie zatrudniania Mariusza Rumaka? No kto?