Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Pogłoski transfefowe 2025
Tryb drzewa
(01-09-2025, 14:12)Icek napisał(a):
(01-09-2025, 14:05)strzelisty jupiter napisał(a):
(01-09-2025, 11:36)Kefas9494 napisał(a):  Nikt nie miałby pretensji, gdyby było ok. 10 kast w minionym sezonie w tej lidze szwedzkiej. A więc nie musi być czołowa europejska jak piszesz, że niby oczekują forumowicze. 

Nasz nowy miał 9 + 3 w samej lidze. Mam nadzieję, że to podchodzi pod ok. 10.

To są jego statystyki z poprzedniego sezonu?

Odpowiedz
@Gugus
Przecież oczywiste jest, że czekaliśmy długo, bo czekaliśmy na zejście z ceny zawodników w wielu klubach, podjęcie decyzji przez wielu zawodników na naszym radarze, zależnej od sytuacji w wielu innych kluchach (także grających w pucharach). Niektórzy myślą, że kupienie zawodnika w rilu działa jak w FM. Nie, tak nie działa, nie bądźmy naiwni. Ściągając dobrych zawodników (czyli znanych wielu średniakom europejskim, do których aspirujemy, a zarazem bogatszych od nas) masz sporą konkurencję. Dla wielu Polska nie jest miejscem pierwszego wyboru (tak jak z tym skrzydłowym z Lens, miał przyjść, dostał w ostatniej chwili propozycję z Basel i wybrał bliższy sobie kraj). Lech też nie płaci bardzo dużo. Stąd trzeba czekać w wielu przypadkach. O naszym nowym kocie Pyton i spółka mówią, że w lipcu Halmstads wołało za niego 5M i chętnych było wielu, cena spowodowała, że poodpadali. A teraz otworzyło się okienko okazji i mamy go za 2,3M. A jeszcze trzeba było samego zawodnika namówić na grę u nas. I tak to się toczy - piłkarze to nie są niewolnicy, solidni piłkarze nie mają przymusu brać pierwszej lepszej okazji, tak samo kluby - mogą wymagać kwot, jakie uznają za stosowne i dopiero rynek ich weryfikuje, inne transfery itd.

Odpowiedz
Tak, jeśli porównanie liczby bramek z innymi kontrkandydatami ma być miarodajne,  I się zastanów, dlaczego Ci się nie zgadza. Już kiedyś zwracałem na to uwagę w wymianie zdań ze @Scorpionem przy jakiejś okazji.

Odpowiedz
Ile bramek Agnero strzelił w poprzednim sezonie, a ile w tym? Konkretnie liczbami.

Odpowiedz
Sprawdź sobie na TM. Już Ci dałem taką wskazówkę, że przy odrobinie dobrej woli powinieneś dojść do sedna rozbieżności.

Odpowiem Ci pytaniem. Ile bramek strzelił nasz nowy nabytek w tym samym okresie czasu, w którym wspominany tutaj Marques strzelił 11 bramek w lidze portugalskiej? Następna wskazówka. Nie wydaje Ci się ten sezon w Szwecji trochę za krótki? W sumie 22 mecze do tej pory? Z czego dwa ostatnie Agnero już poza kadrą, to tak na marginesie.

Odpowiedz
Dziewięć bramek to on strzelił w sumie od początku 2024. Czyli w sezon i osiem miesięcy. Wyraźnie napisałem, że chodzi mi o rekord blisko 10 bramek w jednym sezonie.

Odpowiedz
No zobaczymy co będzie potrafił. Pieniądze wielkie. Zobaczymy czy dobrze wydane

Odpowiedz
(01-09-2025, 14:12)Icek napisał(a):
(01-09-2025, 14:05)strzelisty jupiter napisał(a):
(01-09-2025, 11:36)Kefas9494 napisał(a):  Nikt nie miałby pretensji, gdyby było ok. 10 kast w minionym sezonie w tej lidze szwedzkiej. A więc nie musi być czołowa europejska jak piszesz, że niby oczekują forumowicze. 

Nasz nowy miał 9 + 3 w samej lidze. Mam nadzieję, że to podchodzi pod ok. 10.

Dokładnie. Od września 2024 do maja 2025 9 goli i 3 asysty. Dodatkowo w zespole, który jest z tych słabszych, strzelając w okolicach 30 bramek na rok. Także nasz nowy nabytek miał udział w około 30% wszystkich strzelonych bramek przez swój były klub. 

Tutaj podpowiedź dla mniej bystrych. Wink  Sezon w Szwecji jest przesunięty. Angero był w swoim klubie od sierpnia 2024 r. i grał w połowie ichniejszego sezonu 2024 i teraz w połowie sezonu 2025 r. 

Alternatywny nabytek miał tych bramek w sezonie bodaj 11, a jednak starszy i dużo mniej mobilny. 

Wszyscy publicyści są generalnie zgodni, że kluby z polski jak chcą piąć się w górę i być konkurencyjne, to powinny próbować robić również takie nabytki jak ten, czyli gości, których potem można z ładną przebitką sprzedać. Gracze w stylu Leo Bengston są potrzebni do podnoszenia poziomu, ale nie możemy się opierać tylko na takich.

Odpowiedz
Nie wiem, czy specjalnie rżniesz głupa, czy Ci się nie chce zerknąć do TM, czy też nie umiesz sprawdzić, ile strzelił bramek w TYM SAMYM okresie, co Marques strzelił swoje 11 bramek, skoro podajesz okres od początku 2024 roku, gdzie Agnero w pierwszej połowie 2024 roku nie strzelił ŻADNEj bramki, w dodatku grał wtedy  w 2. lidze w FC Helsingor.

@Kefas też się myli, pisząc, że od sierpnia 2024 do sierpnia 2025 miał 9+3? Nie w takim samym okresie Marques strzelił 11 bramek?

Odpowiedz
(01-09-2025, 14:57)Icek napisał(a): Nie wiem, czy specjalnie rżniesz głupa, czy Ci się nie chce zerknąć do TM, czy też nie umiesz sprawdzić, ile strzelił bramek w TYM SAMYM okresie, co Marques strzelił swoje 11 bramek, skoro podajesz okres od początku 2024 roku, gdzie Agnero w pierwszej połowie 2024 roku nie strzelił ŻADNEj bramki, w dodatku grał wtedy  w 2. lidze w FC Helsingor.

Dokładnie, w Szwecji sezon trwa od marca do listopada danego roku. Agnero przyszedł tam w połowie sezonu 2024.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 63 gości