Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Quo Vadis Lech Poznań
Tryb drzewa
Mi też, tym bardziej że Niels był o niego pytany niedawno i nie było planów wobec niego.

Mi też, tym bardziej że Niels był o niego pytany niedawno i nie było planów wobec niego. Co nie zmienia faktu, że sam się zastanawiałem, dlaczego gra taki Fabiema, a młody z akademii nawet nie jest zgłoszony.

Odpowiedz
Nie chciałem już pisać w wątku meczowym, który już niech odejdzie w zapomnienie. Mecz z Termalicą niby do zapomnienia, i gra wcale nie porywała, przynajmniej mnie, ale... warto zwrócić uwagę, jak rozsądnie rozporządziliśmy siłami i jak rozsądnie rozłożyliśmy pressing. Bez napinki, potrafiliśmy się również cofnąć i czekać na rywali. Nie próbowaliśmy zgnieść w 30 minut, a potem oddychać rękawami...

W momencie, gdy jest słabszy moment, a ja nadal widzę, że to się wszystko na boisku w tej chwili klei tak... na trytytki, to potrzebujemy umiejętności, żeby tak grać i nauczyć się tak wygrywać.

Oczywiście nadal tęsknię i czekam na Lecha aka zeszły sezon u siebie z Jagą, Legią czy Pogonią. Ale chyba na razie daleko nam do tego, przynajmniej w sobotę wyglądało na to, że trener to zrozumiał.

Teraz zagrać dwa mądre mecze.

P.S. Nie ogarniam, jak można chcieć zwolnienia Frederiksena, po całej robocie jaką zrobił przez ostatnie 15 miesięcy, dla mnie to kuriozum.

P.S2. Smutno mi, że Pablo jak na razie nie dojeżdża - Jagiełło to dobry chłopak, ale on nigdy w buty Sousy nie wejdzie, a Pablo mam nadzieję nadal że jednak ma na to papiery. A Palma pokazuje, że to jednak skrzydłowy.

Odpowiedz
no właśnie pytanie czy to już taktyka, czy jeszcze efekt przypadku. w sumie to nam lepiej idzie na wyjazdach co może świadczyć o tym, że przy naszej "formie" lepiej wychodzimy na odddaniu piłki przeciwnikowi i wykorzystaniu indywidualności i faz przejściowych. Ale fakt, że Niels o tym już wspominał ostatnio. Zobaczymy - ja oczekuję 3 mądrych Smile

Co do zwolnienia trenera, też uważam że to jakiś żart. w ogóle to mi się marzy jeden trener przez kilka lat, min 5. I tak jak nie oczekuję zbyt wiele po pokoleniu tiktoków i szybkiego scrollowania, a więc szybkich (czytaj głupich) decyzji to mam nadzieje że Piotr już sie wyleczył ze średniej 1-trener/1,5 roku.

Odpowiedz
Pytanie czy Frederiksen jest trenerem, który chciałby tu zagrzać 5 lat. Oczywiście że jak żre, trener długofalowy to samo dobro w klubie piłkarskim.
Oglądając skrót Benfica - Karabach, po ostatniej bramce dla Azerów zaszokował mnie spokój trenera przyjezdnych. A jeszcze bardziej, że był to ten sam trener, który odprawił nas z kwitkiem trzy lata temu. Trener Qurban Qurbanov, który prowadzi ich od 5. sierpnia 2008.

Odpowiedz
Pewnie zostanę zlinczowany aczkolwiek uważam, że początek sezonu jaki i pierwsza runda to taki mini sezon przejściowy.
Kontuzje + transfer out znaczących piłkarzy oraz transfery przychodzące w różnym terminie. Nie uważam, że Nielsa trzeba pożegnać. Skąd się wziął ten pomysł? Gdzieś ktoś nawołuje do tego?

Patrząc wstecz z doświadczeń sezonów po mistrzowskich to nigdy nie graliśmy na miarę mistrza. Jednak patrząc obiektywnie uważam, że tym razem brawo dla zarządu za brak wyprzedaży. Natomiast za transfery, podziękuję jak przyniosą efekt, którego oczekuje czyli MP.

Co do transferów to brakowało mi napastnika zdecydowanie wcześniej oraz zawodnika na pozycję Murawskiego.

Jest jedna kwestia, która podejrzewam, że nie tylko mnie trapi. Mianowicie Rodriguez....czy jest to faktycznie zawodnik, który będzie wzmocnieniem, godnym następcą Sousy (uff, kolejna kontuzja i pauza w Turcji) czy okaże się Anderssonem, przychodzącym za Rebocho.

Odpowiedz
Wygląda na to, że jak wszyscy będą zdrowi to naturalnym następca Sousy będzie Palma(który swoją drogą przebija go umiejętnościami i to wyraźnie)

Odpowiedz
Wolałbym nie, moim zdaniem Palma traci na wartości grając na tej pozycji. Swój pełen potencjał pokazuje na skrzydle i to jest jego nominalna pozycja.

Pamiętajmy, że jedna strona jest Hakansa a on nie ma podejścia do Palmy czy Walemarka.

Odpowiedz
Palma na dziesiątce to nieporozumienie. To jest skrzydłowy. Jak Pablo nawali, ja bym spróbował Barańskiemu dać kilka minut w "wygranych" meczach. Idealna okazja była z Niecieczą. Szkoda, że nie pojechał na ten mecz.
A Sousa to jest przestroga - ma co chciał, robiąc Lecha w balona w bardzo ważnym momencie, gdy graliśmy o Ligę Mistrzów. Absolutnie jak najszybciej trzeba znaleźć nowych chętnych - dla mnie naiwnych - na Wålemarka i Gholizadeha. Fajnie chłopaki grają, ale rzadko. Oczywiście jak wyzdrowieją. Zapomniałem o Håkansie. On nie dojeżdża piłkarsko IMO, więc też adieu.

Odpowiedz
(23-09-2025, 05:13)strzelisty jupiter napisał(a): Pytanie czy Frederiksen jest trenerem, który chciałby tu zagrzać 5 lat. Oczywiście że jak żre, trener długofalowy to samo dobro w klubie piłkarskim.
Oglądając skrót Benfica - Karabach, po ostatniej bramce dla Azerów zaszokował mnie spokój trenera przyjezdnych. A jeszcze bardziej, że był to ten sam trener, który odprawił nas z kwitkiem trzy lata temu. Trener Qurban Qurbanov, który prowadzi ich od 5. sierpnia 2008.

oczywiście że nie wiem i raczej by nie chciał. ze względu na rotację, trenerzy też planują swoje kariery na krótkie pobyty w klubach. czasami się mówi, że bramkarz musi wiedzieć że jest jedynką i tej pozycji się nie rotuje. nawet jak bramkarz popełni błąd albo kilka, musi wiedzieć że od tego nie zależy jego przyszłość. Uważam że tak samo powinno być z trenerem, inaczej nie będziemy mówić o prawdziwym długofalowym rozwoju tylko wyniku na krótkim odcinku, bo tego chce lud i Zarząd. A gdzie budowanie kadry pod strategię, zarządzanie sposobem w jaki gra akademia czy druga drużyna, rozwijanie zawodników ale także całej drużyny, zarządzanie kryzysem, ciągła analiza sytuacji szczególnie gdy w klubie jest niestabilnie - kontuzje, zmiany, wyzwania, itd. Przecież to nie może być praca na 1-2 lata!

(23-09-2025, 11:06)MichalM napisał(a): Pewnie zostanę zlinczowany aczkolwiek uważam, że początek sezonu jaki i pierwsza runda to taki mini sezon przejściowy.
Kontuzje + transfer out znaczących piłkarzy oraz transfery przychodzące w różnym terminie. Nie uważam, że Nielsa trzeba pożegnać. Skąd się wziął ten pomysł? Gdzieś ktoś nawołuje do tego?

to wyszła taka mini runda przejściowa, mam nadzieje że powoli z niej będziemy wychodzić. w sumie to talent poznaje się gdy jest kryzys, a nie wtedy gdy wszystko żre i poklepują Cię po plecach.
skąd pomysł? pół Internetu i paru dziennikarzy już o tym bąka. no i pewnie na tym forum paru też by się znalazło. oczywiście najlepiej bronią się wyniki - więc jeśli teraz będzie seria dobrych meczów i zwycięstw - to temat zaschnie. Po prostu wkurza mnie że w ogóle taki temat jest.

Odpowiedz
Taki temat był nawet w zeszłym sezonie, co jeszcze bardziej podkreśla kuriozalnosc tych pomysłów.

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: Dyktator, Severance, 5 gości