zawsze myślałem że klub kupili ze swoich środków, i to rzeczywiście była pierwsza i ostatnia inwestycja. Potem wszystko się miało bilansować. Takie założenie.
Ale to że klub miałby oddawać rozumiem z przychodów środki z jakiejś pożyczki to dla mnie sensacja i skandal. Tak to ja z MichałeM poglibyśmy zrobić (czyli każdy), pomijam oczywiście zdolność kredytową ale to impoterabilia.
Muszę to sprawdzić...
1. Kiedyś Jacek Rutkowski powiedział (pamiętam ten wywiad):
W wywiadzie dla money.pl Rutkowski mówi wprost:
2. W najnowszym opublikowanym sprawozdaniu (za sezon 1.07.2023–30.06.2024) w bilansie nie ma zobowiązań wobec jednostek powiązanych:
3. Nie umiem na szybko sprawdzić okresu np 2006-2010 (w sensie Chat) ale może sprawdzę to sam. Problem jest taki że Repozytorium Dokumentów Finansowych KRS w obecnej formie działa dopiero od 2018 roku (a pierwsze składane dokumenty obejmują zwykle rok 2017).
Ale to że klub miałby oddawać rozumiem z przychodów środki z jakiejś pożyczki to dla mnie sensacja i skandal. Tak to ja z MichałeM poglibyśmy zrobić (czyli każdy), pomijam oczywiście zdolność kredytową ale to impoterabilia.
Muszę to sprawdzić...
1. Kiedyś Jacek Rutkowski powiedział (pamiętam ten wywiad):
W wywiadzie dla money.pl Rutkowski mówi wprost:
- „Włożyłem 18 milionów zł za kupno udziałów”.
2. W najnowszym opublikowanym sprawozdaniu (za sezon 1.07.2023–30.06.2024) w bilansie nie ma zobowiązań wobec jednostek powiązanych:
- Zobowiązania długoterminowe – “Wobec jednostek powiązanych”: 0,00 (na 30.06.2024 i 30.06.2023)
- Zobowiązania krótkoterminowe – “Wobec jednostek powiązanych”: 0,00 (na 30.06.2024 i 30.06.2023)
3. Nie umiem na szybko sprawdzić okresu np 2006-2010 (w sensie Chat) ale może sprawdzę to sam. Problem jest taki że Repozytorium Dokumentów Finansowych KRS w obecnej formie działa dopiero od 2018 roku (a pierwsze składane dokumenty obejmują zwykle rok 2017).