17-02-2026, 10:03
(16-02-2026, 09:35)marekst napisał(a): A ja tam z tym karnym dla żydków to mam inne zdanie - karny prawidłowy, oglądałem tą ligę+ i tam tak pierdolili że głowa mała, szczególnie próbowali wmówić, że gościu z Płocka "stał tyłem i nie widział z tyłu zawodnika ani piłki bo nie mógł go widzieć" A na filmiku dokładnie widać, że ma głowę obróconą do żydka i widzi wszystko dokładnie, dodatkowo w ostatnim momencie właśnie nie chowa ręki a nawet ją wyciąga, te mityczne "0.1s" wcześniej (coś jak z Walemarkiem wczoraj i jego "upadkiem") i ja zawsze byłem za przepisami jak ręka w polu karnym to kurwa jest karny a nie jakieś jeszcze testy psychologiczne obrońcy czy miał zamiar czy nie, machasz łapami - to Twój problem i karny. To nie była "ręka przy ciele".Ale to nie było tak, że on machał łapami bez pojęcia i nieodpowiedzialnie. Normalnie wyskoczył do piłki, więc ciężko oczekiwać, żeby miał ręce przy sobie. Obydwie ręce były na poziomie poniżej barku, a dostał w łapę opadając i to z bardzo bliskiej odległości. Na powtórce widać niby moment, jak ręka lekko unosi się w górę przed dotknięciem piłki. To jest jednak slow motion. Na skrótach nie widziałem w ogóle tej akcji w normalnej prędkości, ale skłaniam się ku temu, że nie powinno być karnego.