13-03-2026, 15:22
(13-03-2026, 14:33)Kefas9494 napisał(a): Jakikolwiek by Niels nie był to przerasta o głowę poprzednich trenerów. Niemniej, trzeba iść do przodu i zmiana może być potrzebna. Może tego Adiego uda się wyciągnąć. Niemniej trzeba tego mistrza zrobić. Z jednym frontem uważam, że jest to realne.
Niemniej mecze z Genkiem, Crvena, Rayo czy Szachtarem obnażyły trochę sam pomysł na nie. Nawet jak na polskie warunki Palma Ali czy Pablo robią wrażenie to na tle ww. drużyn wyglądali jak dzieci we mgle.
Głowiłem się nad tym ostatnio, czy projekt Nielsa się wyczerpuje czy nie. Nadal nie mam odpowiedzi, chociaż ja jestem zwolennikiem jego warsztatu. Na pewno widzę jednego kandydata do przejęcia schedy i jest to Siemieniec. Ale jeśli Frederiksen tego mistrza zdobędzie to trochę obawiam się, że byłby to klasyczny casus "lepsze wrogiem dobrego". I mimo, że jestem dużym fanem pracy AS i jest jedynym trenerem jakiego widzę w tym momencie zastępującego NF i w dodatku wydaje się, że jest okazja... to mi się jedno z drugim kłóci...