Nad Wisłą w sezonie 2008/2009? Max 5, po 20 kolejce.
Ale Legia była w tamtym momencie tylko 1 pkt za nami, nieźle się wtedy tasowało pomiędzy tą trójką przez całą wiosnę. Wisła nas wyprzedziłą w kolejce 25, a na koniec sezonu (po kolejce 30) to my byliśmy już 5 pkt za Wisłą.
(posprawdzałem to wszystko, nie mam takiej pamięci
).
Z kolei w tym sezonie Jaga miała po 20 kolejce nad nami (wliczając rozegrany później mecz z GKS) 9 pkt przewagi nad nami (38 do 29), a teraz po 5 kolejkach tracą do nas 3 - odrobiliśmy 12 w 6 kolejek, średnio 2 pkt na kolejkę.
Od początku lutego zdobyliśmy 18 pkt, następne zespoły 13 (m.in Zagłębie), a z innych rywali, Jaga i Raków po 9 (i to wliczając ten dodatkowy Jaga-GKS).
To chyba jakiś rekord
Ale Legia była w tamtym momencie tylko 1 pkt za nami, nieźle się wtedy tasowało pomiędzy tą trójką przez całą wiosnę. Wisła nas wyprzedziłą w kolejce 25, a na koniec sezonu (po kolejce 30) to my byliśmy już 5 pkt za Wisłą.
(posprawdzałem to wszystko, nie mam takiej pamięci
). Z kolei w tym sezonie Jaga miała po 20 kolejce nad nami (wliczając rozegrany później mecz z GKS) 9 pkt przewagi nad nami (38 do 29), a teraz po 5 kolejkach tracą do nas 3 - odrobiliśmy 12 w 6 kolejek, średnio 2 pkt na kolejkę.
Od początku lutego zdobyliśmy 18 pkt, następne zespoły 13 (m.in Zagłębie), a z innych rywali, Jaga i Raków po 9 (i to wliczając ten dodatkowy Jaga-GKS).
To chyba jakiś rekord