17-03-2025, 08:31
(10-03-2025, 08:29)Kleju napisał(a): Prędzej czy później, być może nawet i za tydzień- po raz pierwszy od 6 kolejki możemy w końcu spaść z pozycji lidera. I będzie to pokłosie między innymi tego, że gdy mogliśmy odjechać na bezpieczny dystans, żeby sobie zapewnić bezpieczeństwo na taką ewentualność- zaliczyliśmy wpadki, gdzie ich być nie powinno, więc marginesu błędu już nie ma.
Wobec tego interesuje mnie jedno- czy teraz, na 10 kolejek przed końcem ta drużyna będzie w stanie w razie takiej konieczności, zmierzyć się z sytuacją, gdzie będzie trzeba jeszcze gonić. A, że będziemy gonić jestem pewny. Trzy lata temu finisz był zabójczy, teraz wydaje mi się, że będzie nieco trudniej. Pocieszeniem jest fakt, że Jaga i Raków na pewno choć raz jeszcze coś wtopią i mają mecz również między sobą, zabawa zaczyna się od teraz i najbliższej kolejki.
To może przykleję to co napisałem 10 marca w wątku Ekstraklasy. W sumie idealne podsumowanie po tym spotkaniu.
Wiem, że testu i weryfikacji ta drużyna miała już sporo i większość oblali, ale niektórzy to kubeł zimnej wody na głowę i odłączyć internet bezpośrednio po meczu. Wiem, że optymizmu może mało, ale wiary, wiary...