(01-04-2026, 11:04)Antonio napisał(a): Może wpływ na grę naszej obrony ma to, że Porto i Aston Villa gra czwórką w obronie a przed nimi grają typowi defensywni pomocnicy jakimi nie są ani Zieliński ani Szymański.
Normalnie zacytowałeś moją wypowiedż z jakiejś mojej wczorajszej rozmowy na ten temat... (czwórka i brak DM).
Nie wiem, czy ktoś pisał już o tym - ale Urbanowi włączył się "syndrom Smudy", brak zmian przyczynił się do straty 3-ciej bramki, nasi mieli sztywne juz nogi. Był moment w drugiej połowie, że to Szwedzi zaczynali oddychać rękawami, ale porobili szybko duzo zmian i sytuacja się odwróciła.
(01-04-2026, 06:22)strzelisty jupiter napisał(a): Karnego powinniśmy dostać, ale Niemcy byli w wozie VAR.
Ee tam, Włosi i Duńczycy też nie jadą.
Ten ewidentny karny nie zaważył, zaraz potem była akcja na 2:2. Ale czerwona dla Bergvalla powinna tez być.
Zastanawia mnie ten rzekomy spalony przy drugiej bramce (wyblok Lewandowskiego przez zawodnka wracającego ze spalonego). Ja tam nie widziałem przwinienia - ale już drugi poważny sędzia (Listkiewicz, przedtem Rostkowski), twierdzi, że gol nie powinien być uznany.