Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Jagiellonia Białystok - Lech Poznań, 04.04.2026 20:15
Tryb normalny
Niels pod względem dawania szans zawodnikom jest bardzo uczciwy i na pewno Palma jeszcze do końca sezonu trochę ich dostanie. Czy dużo? To będzie zależało WYŁĄCZNIE od niego.

Aktualnie w tym roku to skrzydłowy co najwyżej numer cztery, co też pokazują same liczby jakie odnotowali nasi zawodnicy grający na tych pozycjach:
Palma 1 gol 1 asysta
Leo 2 gole 2 asysty
Ismaheel 2 gole 1 asysta
Ali 4 gole 2 asysty

Palma ma je po prostu najgorsze. Dodatkowo wracający Hakans wygląda nieźle, a ze swoją dynamiką w poszczególnych fazach meczów (np. na końcówki) może być zwyczajnie bardziej przydatny niż Palma. Podobnie zresztą jeździec bez głowy Taofeek, który w obronie mało co daje, ale z przodu potrafi zrobić różnicę dryblingiem, a Palma ostatnio nie.

Pozostaje pozycja ofensywnego pomocnika, gdzie Walemark prezentuje się dla mnie lepiej. Jak to mówi się fachowo, można zawiesić na nim grę. Oczywiście, irytuje, że czasami strzela zamiast podać, ale przecież Palma robi to samo. Zresztą tutaj lepiej też prezentuje się Rodriguez, a no i wraca (chyba) Jagiełło.

Ja też uwielbiam Palmę i jego charakter. Chciałbym, żeby u nas został. Ale widzę, że Luis potrafił na wielu rzucić urok i on się trzyma mimo tego, że nasz Honduranin nie daje za bardzo argumentów za tym, żeby tak ochoczo na niego trener stawiał kosztem zawodników prezentujących się lepiej.

Podsumowując, według mnie trener da jeszcze sporo szans Luisowi, np. z Katowicami nie zdziwię się jak zagra od początku. Ale jak nie da w najbliższych meczach liczb (nie tylko walkę, zaangażowanie, strzały) to w najważniejszych meczach będzie dostawał ogony, a pierwsze skrzypce będą grali inni - ci którzy dowożą temat.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Jagiellonia Białystok - Lech Poznań, 04.04.2026 20:15 - przez Kefas9494 - 07-04-2026, 10:17

Skocz do:

Browsing: 4 gości