Witaj! Logowanie Rejestracja

Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: Jagiellonia Białystok - Lech Poznań, 04.04.2026 20:15
Tryb drzewa
Kadra kadrą ale my tu mamy ważniejsze tematy na głowieWink Wielkimi krokami zbliża się jeden z ważniejszych meczy. I tu już nawet nie chodzi o kwestię punktów ale o aspekt psychologiczny. Wygrany tego pojedynku może się mentalnie mocno podbudować i dać sobie powera na końcówkę sezonu. My generalnie możemy, Jaga raczej musi. Gdyby to był mecz przed przerwą na repkę byłbym spokojny o wynik. Teraz ciężko powiedzieć co tam się zadziało w szatni Białostocczan. Oby nie za wiele dobrego. 
U nas niektórzy odpoczęli, niektórzy pograli w reprezentacjach. Wiele wskazuje na to, że na szczęście bez nowych kontuzji. Jak miałbym obstawiać to 3p zawijamy do Poznania ale i remis wziąłbym w ciemno.

Odpowiedz
Remis to będzie bardzo dobry rezultat, który przyjmę z radością i pokorą. Byle nie przegrać, ale wyjść jak by się chciało wygrać. Smile Skomplikowane to, ale pewnie wiecie o co chodzi.

Odpowiedz
Jagiellonia na pewno będzie lepsza, niż przed przerwą na reprezentację, słyszałem że sporo popracowali.

Pytanie, jaka taktyka i organizacja Lecha nam się "wylosuje". Profil przeciwnika jest podobny do Szachtara, oczywiście z mniejszą jakością na wielu pozycjach. Mam nadzieję zatem, że zagramy jak w Krakowie.

Odpowiedz
(01-04-2026, 12:55)Sultan napisał(a): Jagiellonia na pewno będzie lepsza, niż przed przerwą na reprezentację, słyszałem że sporo popracowali.

Pytanie, jaka taktyka i organizacja Lecha nam się "wylosuje". Profil przeciwnika jest podobny do Szachtara, oczywiście z mniejszą jakością na wielu pozycjach. Mam nadzieję zatem, że zagramy jak w Krakowie.

tak sobie wyobrażam - vide spotkanie w Krakowie - ten mecz właśnie. mamy doświadczenie z takim przeciwnikiem, 7/8 wygranych meczów w lidze, przerwa też mam nadzieję dobrze nam zrobi bo nie wierzyłem że w końcu nie zapłacimy za ten maraton, także w lidze. oczekuje mądrego meczu z naszej strony gdzie nie zagramy tak jak chce Siemieniec chce żebyśmy zagrali Wink

Odpowiedz
Milić i Hakans wracają. Jagiełło raczej nie - decyzja po ostatnim treningu, ale ma wrócić dopiero za tydzień. Murawski na pewno nie, możliwe, że dopiero za tydzień zagra w rezerwach.

Odpowiedz
Najważniejsze, że Milić będzie gotowy do gry.

Odpowiedz
Warto też wspomnieć, że po 3 żółte u nas mają Ali, Pablo, Palma i Gumny.

Po Jadze czeka nas GKS, a później wyjazd do Szczecina i Legia u siebie. Ewentualny brak Rodrigueza i Gumnego w tych meczach może być sporym osłabieniem defensywnym.
Z tego wszystkiego myślę, że najlepiej jakby Pablo się wyczyścił i pauzował z GKSem

Odpowiedz
3 zolte ma też Trener. O braku Murawskiego i Jagiełły pisałem w wątku QV kilka dni temu. W przypadku Murawskiego to kompromitacja po całości, sztabu medycznego ze nie wie co się dzieje, Zarządu że nie ściągnęli "szóstki" zimą gdy było wiadomo że nie będzie do gry a Quma jest głupszy niż wiaderko wody i działu marketingu, który ochnasty raz ogłasza Jego powrót.
Mam tylko nadzieję że Panicz jest urodzony w czepku i ma furę szczęścia - tak jak zdobyliśmy Majstra w 2025 beż drugiego napastnika tak obronimy go w tym roku nie mając rasowego DP

Odpowiedz
Przybył sędzią meczu. Var Kwiatkowski

Odpowiedz
Jeden lub dwóch musi się wykartkować na GKS, żeby do końca sezonu był już spokój bo nie wierzę, że wszyscy czterej dotrzymają do końca rozgrywek bez żadnej żółtej, szczególnie Pablo. Wyczuwam jutro spokojne 2:1 dla nas ale remis też przyjmę jako dobry wynik.
Nasz Kolejorz to Nasze życie!

Odpowiedz

Skocz do:

Browsing: 5 gości